Jokihs dagbog
31.12.06
 
Nyt år på vej
Så hurtigt tiden går.
Fra midnat i aften skifter vi til 2007. Vi må da håbe at næste år bringer mere fred i verden en 2006 bød på.

Personligt synes jeg at jeg har nogle trælse dage for tiden. Det kniber med at falde i søvn om aftenen, og næste morgen føler jeg at jeg knapt har sovet. Endnu har jeg ikke fundet ud af årsagen til problemet, men det kan være der dukker en nytårsåbenbaring op i aften - en aften som bliver tilbragt i Ribe hos min gode ven BoA og hans kone Lise. Vi bliver vist 4-6 voksne og 4 børn, og med en blæst der nærmer sig storm, med vindstød af orkanstyrke, så er der vist ingen grund til at stikke snuden uden for døren, for at få en vildfaren raket lige i krydderen.


KASSEN:


I sommers så jeg i go'morgen Danmark et indslag om en krativ dame som lavede nogle fede ting ud af kasserede møbler, kasser, hvad som helst.
Jeg købte bogen for noget tid siden, og de sidste par dage har jeg eksperimenteret lidt med skidtet selv, og her er første resultat, som sådanset bare er for at øve mig lidt i det.Før jeg tog hul på den var det en vinkasse som jeg fandt. Den blev malet hvid, fik malet nogle tilfældige tal på, og så nogle gamle noder på siden.

Hva tøvs du?
26.12.06
 
Glade dejlige jul

Det er en jul der er gået hurtigt, synes jeg.
Konen har arbejdet meget her i december måned, hvor de har haft søndagsåbent, så hun næsten har været på arbejde alle ugens 7 dage, med undtagelse af en enkelt hel eller halv fridag i ugen. Selv lillejuleaften havde butikkerne i Kongensgade åbent til klokken 17.
Derfor tog hunden og jeg om til min mor og far og hjalp med at pynte juletræ. Så tog vi en tur i skoven, og efter det var vi et smut på julebesøg hos poulss, hvor også H2ns var med. Vi 3 har en fælles fortidsinteresse for computere og det der en gang hed Foreningen Esenet, og det er lang tid siden vi alle 3 var samlet sidst. Vi fik en cola og en smøg, og fik snakket både nye og gamle dage, og det var smader hyggeligt.

Om aftenen fik vi besøg af et vennepar som nu er bosat i nordjylland, Jesper og Louise, som var kommet herned for at fejre jul med Jespers familie. Det er ikke så ofte vi ser hinanden mere, så det var også en rigtig hyggelig aften, hvor vi fik sludret godt igennem.

Juleaften var vi til frokost hos min familie, og kørte så til Holsted til konens familie, hvor vi fik kaffe. Det blev sådan, også i år, at hun fejrede jul hos sin familie, og jeg hos min. Det har vi det begge helt fint med, og så længe der ikke er børn inde i billedet er det jo heller ikke noget problem.


Jeg kørte hjem til min familie igen, og nåede lige nøjagtigt hjem til at se Disneys juleshow, som er en slags tradition for os. jeg nyder det ihvertfald hvert år. Jeg håber også det bliver en tradition for mine niecer på 6, 3 og 0 år.
Så begyndte mad-orgiet omkring klokken 18. Anden var rigtig god, de brune kartofler perfekte, og rødkålen knap så god. Min mutter havde i år valgt at prøve en anden kål end vi plejer, så hun havde købt en med appelsinsamg og tranebær, eller hvad der nu var i den. Jeg brød mig ihvertfald ikke om den. Resten smagte dog helt som det skal.
Onkel Jokih var julemand. Den ældste på 6 havde godt nok luret lidt på om ikke det var mig, men jeg var jo på toilettet da julemanden kom, så det kunne det jo ikke være. Hun havde været ude og tjekke, og døren var låst og lyset tændt på toilettet, så den var god nok. Det er sgu en sjov tjans at være julemand, men pigerne blev glade for det, istedet for at blive bange og græde.


Julesalmerne blev sunget, og spændingen var enorm hos de 2 af mine niecer da der skulle åbnes gaver, og det var lige før det blev for meget, men det gik heldigvis fint, og de var glade for deres gaver. Vi brugte flere timer på at åbne pakker, fordi vi gør det på den måde, at vi pakker op en efter en, og kun deler en pakke ud af gangen.

Og må jeg så tilføje på den konto, at jeg synes det bliver "værre og værre" hvert år med antallet af gaver og pakker. Nu må toppen da snart være nået.


1. juledag var vi så hos svigerfamilien i Holsted til hyggeligt og stort frokostbord, og om aftenen kom resten af familien til tam tam. Det var også meget hyggeligt. 12 voksne og 5 børn ved det lange bord, og pakkelegen gik lige efter bogen. Onkel Henning vandt en røv med ører, ganske som vi havde planlagt da vi pakkede den ind, fordi sidste års vinder ikke gad at have den. Det kan være den bliver en slags vandrepokal. Vi var hjemme lidt før midnat, og jeg var smadret, og faldt i søvn ret hurtigt efter at have lagt mig til.I dag, 2. juledag, skal vi ikke det helt vilde. Rundstykker til morgenmad, selvom det kostede 20 minutters venten foran bageren, hvor flere havde fået den samme gode ide. Der skal vaskes lidt tøj og nydes gaver, og sidst på eftermiddagen skal vi om til mine forældre, hvor også en enkelt faster dukker op. Jeg gætter på at vi når at runde de første 30 spil sequenze.

Alt i alt må jeg konstatere at det har været en glædelig jul, lige efter bogen :-)
22.12.06
 
11 dages ferie
Intet nyt fra elektrikeren. Der er ihvertfald fortsat ikke strøm i halvdelen af huset, så der bliver fortsat børstet tænder og den slags, i stearinlysets skær.
Når man, som jeg, har en smule hår på kroppen, skal man lige huske på ikke at komme alt for tæt på ;-)

Og så er der juleferie. Sluttede af med en forholdsvis hyggelig 8 timers vagt, hvor vi havde 15 børn +/- i dag. Et par skænderier, 2 slagsmål, en mobning i pigeflokken som endte lykkeligt, og risengrød til middagsmad. Mums.
20.12.06
 
I've got the power
Det har været et par spændende unplugged dage på Skolebakken - IGEN!

Vi vågnede op tirsdag morgen, og kunne konstarere at strømmen var røget, igen igen.
Jeg ringede til udlejeren som lovede at få bragt det i orden i løbet af dagen.
Da jeg kom hjem klokken 17 var der ikke sket en hujende fis, og jeg blev mildt sagt irriteret og rasende på samme tid. En lill egå-tur med hunden fik mig dog kølet lidt ned. Jeg ringede til elektrikkeren selv og spurgte:

- Har du snakket med min udlejer om manglende strøm i det hus?
- Ja!
- Har I været og kigge på det?
- Ja!
- Nå! Så undrer jeg mig over at jeg fortsat ikke har strøm i mit hus!
- Har du ingen strøm (meget overrasket)?
- Næh, det har jeg ikke.
- Øjeblik, så ringer jeg lige til ham der har været ude ved dig.

På en anden telefon ringede han op til en af hans lærlinge, og jeg kunne høre de diskterede lidt frem og tilbage, inden han igen kom tilbage mig:

- Nå han vidste ikke hvor nøglen var, men han kommer med det samme (læs: mester havde glemt at fortælle ham hvor den var, selvom det var aftalt).

10 min efter var en meget flink elektrikker fremme og fandt en sikring der var gået. Han skiftede den, drejede på knappen til relæ'et, og så gav det et godt puf og et lysglimt et eller andet sted fra. Vi kiggede på hinanden som to små drenge som havde fyret et ulovligt kanonslag af, og kom med en slags "ååååårrrhh hårrhh" lyde. Og så går der et eller andet mærkeligt op i mennesker, for hvis der sker en handling som man ikke umiddelbart kan acceptere, så prøver man da bare lige igen, for at se om det nu også var rigtigt. Han satte en ny sikring i, og mindsandten om ikke det samme skete igen.
Han kløede sig lidt i håret og begyndte at måle lidt rundt omkring i opgangen, og mente umiddelbart han fandt en løsning.

- Det er de gamle stofledninger som ikke kan mere, så dem kommer jeg i morgen og skifter, men nu har i da strøm i aften ihvertfald.

Det havde vi da - ihvertfald indtil 10 min efter jeg havde lavet aftensmad. Så gik strømmen igen. Tyggende på en mad med spejlæg gik jeg op og skiftede sikringen igen, og tændet for relæ'et. Det blev ved med at være tændt, gudskelov. 10 min efter kom konen hjem. Vi sagde hej til hinanden, og netop som vi var færdige med det blev der igen mørkt i lejligheden, og jeg bandede højlydt. Resten af aftenen tilbragte vi oppe hos svigerinde ovenpå, for hendes relæ virkede fint nok. Det var bare vores der var problemer med. Da vi skulle i seng foregik det også som en slags "lille hus på prærien", med stearinlys til at børste tænder ved. Ret hyggeligt faktisk.

Da jeg kom hjem i dag var jeg spændt på om han havde været her. Det havde han, og han var her stadigvæk, og han havde sved på panden, for han kunne ikke finde fejlen nogen steder. Han havde prøvet en del forskellige ting, men uden succes.
Jeg gik en tur med vovse, og da jeg kom tilbage havde han så fundet fejlen. Han fortalte at det højst sandsynligt var installationerne i en lille gang vi har, og jeg kunne supplere med oplysningen om at det havde dryppet ned netop derfra, da det for nyligt havde regnet meget kraftigt. Det lyder til at være problemet, men nu skal løsningen jo findes, og vi kommer nok ikke uden om at skulle have loftet revet ned i gangen. Godt vi bor i lejet bolig :-)

Fortsættelse følger...
17.12.06
 
Klejner
Sidste weekend bagte jeg pebernødder, men de blev desværre ikke så gode som jeg havde regnet med. Det var en opskrift jeg havde fundet på nettet, men det blev de altså ikke bedre af. Der findes jo i hundredevis af forskellige opskrifter på pebernødder, så jeg tog bare en som jeg kunne se andre havde skrevet var god. Det var den desværre bare ikke.

I dag skulle der så bages klejner. Jeg havde fundet den gode gamle kagebog frem. En jeg har arvet fra min mor, som har arvet den fra sin mor, som har arvet den fra sin mor. Så burde der være garanti for gode klejner. Der var 3 forskellige opskrifter, og jeg valgte den som hed "bedstemors klejner", og indtil videre i dag har jeg ikke fået andet end positive tilkendegivelser.

Velbekomme :-:
13.12.06
 
Det er overstået

Så er julegaverne købt. Jeg mangler kun en enkelt.

I lørdags overvejede jeg om jeg skulle begive mig ind i byen midt i den værste myldretid, for at få købt pakkerne, men ombestemte mig så, og valgte istedet at gøre det i formiddags.

Og hvordan er det så at købe julegaver en onsdag formiddag?

Det er skam fint. Der er knapt nok kø nogen steder. Det er meste ældre mennesker som er i byen og har tid på dette tidspunkt. det lykkedes dog mig at få skabt lidt kø i Fætter BR, da jeg skulle have 2 halvstore gaver pakket ind, og samtidigt have slået hul på en stor seddel. De havde ikke lige så mange penge i kassen så de kunne give tilbage, og da en løsning skulle findes skabte det kø gennem knapt halvdelen af butikken, men den flinke ekspedient klarede det. Det var nok dagens bedste service, som jeg oplevede den.


Den værste, som nu ikke var slemt endda, var i Intersport, hvor jeg spurgte til hvad en Wind Breaker Fire Fly egentlig er for noget.
2 døsige ekspedienter kiggede på hinanden bag disken, og den ene sagde:

- Jamen øøøøøøøøøhhhhhhhh Fire Fly er jo......sådanset......bare Intersports eget mærke..........ja.
- Jamen hvad er det, fortsatte jeg ihærdigt.
- Ja øøøøøøøøøhhhh.....jeg ved ikke en gang om vi har nogen.....
- Jamen er det en hue, en sko, noget man kan drikke, eller hvad er det for noget, prøvede jeg igen.
- Nårh (endelig gik spørgsmålet op for ekspedienten), jamen det er sådan en....som man.....løber.....med......øh, som er vindtæt.
- Så altså en slags løbetrøje, vovede jeg?
- .....Jah....det kan man godt sige det er, sluttede ekspedienten. Men vi har altså ikke nogen, sagde han.

Tusind tak for hjælpen. Ikke meget hjælp i ham.

Jeg fandt noget andet i gave til svogeren, og tilbragte derefter 10 min med at vente ved kassen, hvor en anden ekspedient var igang med at pakke én gave ind. Da han endelig var færdig tog han et ældre ægtepar ved siden af mig, som netop var trådt ind i butikken. Jeg sukkede dybt. Gudskelov kom en anden ekspedient og redede mig fra endnu et suk.

Jeg blev også ringet op af skolen og spurgt om jeg kunne være vikar for en 3. klasse i en musiktime i dag, lige før jeg skulle møde i SFO'en. Det så jeg ikke noget problem i, og for dælen hvor var det sjovt at være den der bestemmer hvornår vi har fri, hvad vi skal lave, og hvem der skal "være den" i Kasper, Jesper og Jonathan og LØVEN!
Det endte med at vi holdte legetime udenfor, da vejret var så godt.

12.12.06
 
Candellight breakfast
Omkring 05.45 her til morgen skete der noget.
Jeg har sovet af H til i nat. Kunne ikke falde i søvn i aftes, og synes jeg er vågnet ustanseligt i nat, uden at føle at jeg har sovet. Det er trælse nætter. Mest af alt fordi jeg ved at det betyder at der er noget der generer mig, men jeg ved ikke hvad det er.
Omkring kl. 05.45 vågnede jeg pga en haglbyge som hamrede mod vinduet, og kort efter kom et lysglimt frem, og en brøkdel af sekund efter blev det efterfulgt af et drøn som man sjældent hører. Ikke noget med lidt rumlen først - det gav bare et drøn som en eksplosion...og mere skete der ikke.

Da vi stod op kunne vi konstatere at strømmen var røget ved samme lejlighed.
Jeg traskede ovenpå for at tænde for relæ'et igen. Jeg drejede knappen, og et øjeblik efter hoppede den tilbage på nul. Dette gentog sig nogle gange, desværre uden nyt resultat.
Så strøm har vi ingenting af. Jeg måtte ringe til udlejren og bede ham få fat i en elektriker, så han kan kigge på det.

En mærkelig morgen - uden elektrisk lys, P3, Go'morgen Danmark, computer og de sædvanlige ting som jeg er vant til.

Men jeg prøvede noget helt nyt:
Morgenmad ved stearinlys. Det var fantastisk, og kan varmt anbefales :-)
11.12.06
 
Jokih og julefrokosten
Før i tiden festede vi i 3 dage, og brugte 1 dag til at komme os.

I dag fester vi i en dag og bruger 3 dage til at komme os.

Jeg tror jeg overvejer om det er sidste gang jeg drikker snaps...

Powered by Blogger