Jokihs dagbog
31.3.05
 
Hurra for landsholdet
De gjorde det sgu - guld til Danmark.
Finn, Allan og Michael hev lige skidtet hjem i aftes ved EM i bordtennis i Århus. Vi så de sidste 3 kampe, og da vi kom ind var Danmark bagud med 2-0, men hev så de 3 sidste kampe hjem. Det var faktisk noget af en sportslig oplevelse, ovenpå den negative oplevelse som fodboldlandsholdet netop havde leveret.
Tror jeg vil nynne Finn Tugwell-sangen på arbejde i dag :-)
28.3.05
 
Torskedumt
Hvorfor hedder det egentlig det? Er en torsk dummere end andre fisk? Har du nogensinde hørt om en klog kuller? Eller en autistisk brisling? Har man egentlig testet en IQ på en torsk og sammenlignet den med andre fisk's?
Hvor var fiskeindustrien måske i dag hvis torsken havde været en smule klogere?

Af andre nyheder var jeg i dag en tur i den lokale fakta for at handle en smule ind. Udenfor blev jeg antastet af en ung mand som spurgte om en smule penge til mad, for han havde ikke noget sted og bo, havde sovet i en opgang i nat og ikke fået noget som helst at spise.
Da jeg så ham kunne jeg faktisk godt genkende ham. Da folkeskolefesterne var på sit højeste var jeg et par gange til samme fest som han. Han var ikke lige fra samme omgangskreds som jeg, men jeg vidste da hvem han var - flink fyr dengang, og nu er han altså hjemløs. Jeg fik en lidt underlig fornemmelse i maven, for dette var da ikke bare den almindelige dranker man ofte ser, men en man en gang havde kendt, og som er på min egen alder. Gav ham da også hvad jeg havde af mønter, men fortrød senere på dagen at jeg virkelig ikke kunne undvære mere end det, for det kan man sgu godt når man tænker på at modtager INTET har.
Hvis jeg ser ham igen vil jeg give ham noget mere.
27.3.05
 
Påske
Bedste overraskelse:
Det dejlige vejr torsdag.

Værste fejl:
Gå i Bilka i Århus påskelørdag (FUCK der var mange)

Ekstra Bladet og BT er nu på vej i hver sin retning hvad angår forsider og sensationshistorier.
Forsiderne i dag:
EB: Ligdele fundet på gaden - morder jagtes.
BT: 3 påskeæg i fodboldkampen i aftes.
Det var sådan noget lignende.
Hvad for en af dem ville du købe?
23.3.05
 
Påsken booket ud
Det bliver en travl påske jeg går i møde.
I dag var jeg på arbjde på lego, som sædvanlig.
I morgen torsdag står den på niecens 5 års fødselsdag i Viborg. Hun ønsker sig blandt andet en pandabjørn og en kæphest. Vi har dog valgt at købe et sæt rulleskøjter med beskyttelsestilbehør til den unge dame. Den stod også på ønskesedlen, så det må vi håbe bliver et hit.
Freda og lørdag skal jeg til Århus og besøge mine gode venner Jacob og Douglas. Jeg tror vi får det rigtig hyggeligt.
Søndag er der lidt arbejde som skal overståes, i form af en indspilning af en polterabend cd. De skal synge Barbie Girl - WOW :-(
Mandag står den på et besøg hos svigerforældrene, og det plejer at være rigtig hyggeligt også, når vi er sammen med den del af familien.
Mandag aften er der tilsyneladende lidt mere arbejde. Denne gang ved fruens arbejde, hvor en del af forretningen skal have nyt gulv, og derofr er der en masse varer som skal pilles ned, og mandag aften altså sættes op igen.
Og så er den påske vel også godt overstået. Tirsdag ringer vækkeuret igen klokken 04.55, og så er der arbejde igen.
21.3.05
 
STOP - NU!
Hørte i dag i radioen at reklamebranchen nu mere end nogensinde før vil undersøge vores forbrugsvaner, og hvad det er der får os til at købe produkter som vi nu gør.
Det nyeste påfund i branchen er at man kan købe sig til en slags "ambassadør" som dagligt er i kontakt med mange mennesker - en person som folk lytter til. Denne person skal så være med til at udbrede bestemte reklamebudskaber.
En sådan person skal dog ikke føle sig særligt velkommen i mit hjem. Jeg synes da det er kvalmende som man skal overlæsses med reklamer i det daglige. Dårlige slogans, efterfulgt af dårlige ideer, efterfulgt af iriterende og ligegyldige radiospots, efterfulgt af MØGirriterende tv-reklamer om aftenen, og det holder bare aldrig op.
Men hvis man virkelig ønsker at vide hvad der får folk til at købe noget, er her MIN personlige holdning:
ÆRLIGHED i et produkt - lad være med at oversælge det som "det bedste nogensinde".
SIMPEL markedsførring - lad være med at køre den samme reklame i flere måneder, lægge den på hylden, og når så samme produkt udkommer igen med en konkurrence på den ene side af pakken bruger man samme reklame igen, blot med en grim gul tekstbjælke under hele reklamen.
STOP BONDEFANGERI - lad være med at lave 2-10 *stjernetekster som man alligevel ikke kan nå at læse, og som regel er det der kommer til at koste dig kassen.
TDC er et godt eksempel på det sidstnævnte: MobilExtra - en skaldet markedsførringsmand går rundt og slår sig ned blandt de unge, og konkluderer til sidst at "de vil ikke betale en skid".
Jamen så lad os kigge på hvordan man kan slippe for at betale ret meget hos TDC og MobilExtra:
"Minutpriser ned til 75 øre" - dette kræver så lige at man binder sig for et minimumsforbrug på 400 kroner i måneden + 30 kroner i abonnement. Ikke just det jeg betegner som "jeg betaler ikke en skid".
P.t. er jeg selv ved at skifte fra DLG til CBB, som reklamerer med "ingen stjernetekster", hvilket behager mig voldsomt godt. Abonnement: 0 kroner. Pris pr. minut: 0,69 kroner. SÅDAN!

Bedste reklame lige for tiden: Squash-buddy.
Væste reklame lige for tiden: Cilit Bang (tv-shop-agtig) er ihvertfald blandt dem.
Bedste/værste reklame: Orange (Orange bli'r til Telia oh oh oh oh oh (Vamos A La PLaya))
Jeg kan sgu ikke lade være med at synge med :-)
19.3.05
 
Skal dette blive dagen?
Jeg føler heldet er med mig i dag.
Solen skinner, der er over 10 grader udenfor, jeg har købt ny blæser til mit grafikkort, som larmer væsentligt mindre, og nu skal jeg en tur i skoven med hund og kæreste.
Desuden har jeg købt 10 lotto-kupon'er med joker, hvor der jo er 35 mio i aften. Nu håber jeg bare der er gevinst på en af dem :-)
Den eneste smule held der skal trækkes fra er at jeg tabe 7-8 sæt i squash til Uth her til morgen - skide iriterende, men vi havde det da sjovt.

Og nårh ja, så har jeg fået købt en lille fanzy EfB spillertrøje som forrudelir til Volvoen. Håber det kan hjælpe lidt på bilens humør.
17.3.05
 
Svigtet
Min bedste ven gennem 2 år svigtede mig her til morgen.
Jeg var på vej på arbejde, og var i forvejen 10 min for sent på den, og da jeg så kom ned og satte nøglen i, så hostede hun bare, og det blev hun ved med indtil batteriet var helt fladt. Det var sørgeligt. Gennem de næsten 2 år jeg nu har haft hende har der ALDRIG været noget der har forhindret hende i at starte, og ikke om jeg begriber hvad det er nu. Måske det bare var fordi jeg i går kørte med en anden på arbejde? Det kan være den føler sig lidt nede over det? En slags volvo-depression?
Anyway, jeg cyklede om til mutter og fatter og huggede deres Citroen på arbejde.
Her til aften bankede jeg på hos overboen, hvis snude af bilen holdt 1 meter foran min, så der var da god basis for at trække 2 kabler. Jeg dundrede på døren og fik hevet ham ud af en ...ja...han sad vist på sofaen og slappede af. Han har dårlig ben efter en skitur og går med krykker, og som om det ikke er nok har han nu også fået influenza og 40 i feber, så det passede ham alletiders at skulle humpe ned af trappen på krykke rmed 39 i feber.
Efter at vi havde fået min skat startet igen kørte jeg lige en tur for at gøre den lidt tilfreds igen - ud på motorvejen for at den rigtig kunne få sig rørt. Vi var endda oppe på 160, hvilket er nogen år siden vi har prøvet sidst, men hun kunne da endnu, så nu håber jeg vi er glade og tilfredse i morgen tidlig, for jeg vil nødig op og hive overboen ud af sengen i morgen tidlig.

Nogen gode råd mod volvo-depressioner?
15.3.05
 
Jeg må indse at jeg skal prøve at holde mig lidt fra de søde sager det næste stykke tid, efter at vægten i går konstaterede en opgang på 0,9 kilo for den sidste uge, og selvom der har været 2 weekender i streg med diverse alkoholiske drikke, så har der heller ikke just været mangel på søde sager om aftenen.
Så i dag genoptog jeg mit ritual på arbejde:
- Morgenmad: 1 stykke rugbrød med ost, samt et lille glas friskpresset appelsinjuice.
- Formiddagspause: 1 banan
- Middagsmad: 2 stykker rugbrød med enten æg, leverpostej eller makrel i tomat, samt 200 gram gulerødder.
- Eftermiddagskaffepause: 1 æble eller en pære.
- Eneste væsketilførsel: VAND!
Og det holdt sådanset også meget godt i dag...lige indtil eftermiddagskaffepausen, da en af damerne fra afdelingen gav wienerbrød, fordi hun ...ja det ville hun ikke tale om, men vi gættede på noget fødselsdagsværk. Og så TVANG de andre 2 stykker wienerbrød i mig (hulk), så jeg blev NØDT til at spise dem begge 2 *SUK*.
Jeg har så prøvet at kompensere ved at lave fedtfattig udgave af Brændende Kærlighed her til aften. Istedet for bacon bruges hamburgryg som steges i en anelse fedtstof. Kartoffelmos er det samme, men INGEN smør i - kun mælk. Det smagte fint.
I morgen er der en som har jubilæum deroppe på lego, så mon ikke også der kommer kage på bordet der *SUUUK*. Det er en hård hård hård verden vi lever i.
14.3.05
 
En dårlig joke
Jeg har netop læst en artikkel i BT som fortæller at de Thailandske Turistmyndigheder vil bygge en forlystelsespark på en af strandende, hvor flodbølgen hærgede.
En af hovedatraktionerne skal være en flodbølge-simulater så man kan få en ganske lille fornemmelse af den frygt og angst som de der mistedet livet, gennemgik de sidste sekunder.
Jeg synes det er frygtelig usmageligt, hvis det da ikke bare er en dårlig joke.
13.3.05
 
Ny til familien
Velkommen til Marianne (svigerinde), som nu også er med i blogger-familien.
hendes blog kan du se på jokih.dk/mianne
12.3.05
 
Skuffende film
Nu har jeg fået set de 2 film om 2. verdenskrig, Broen over floden kwai, samt Navarones kanoner. Jeg må sige at jeg er en smule skuffet.

Broen over floden kwai:
Et kompagni britiske soldater har måttet overgive sig til japanerne, og i fangensskab bliver de nu sat til at bygge en jernbanebro over en flod, og det er arbejdet og behandlingen man følger i filmen. Desværre havde man dengang ikke rigtig sans for hvad der var virkeligt under 2. verdenskrig. Bl.a. lykkedes det dem at få vendt lejrkommandanten rundt, og acceptere mange ting, og tilmed takke britterne - ting som jeg ALDRIG kunne forestille mig kunne være sket i virkeligheden.
Dog slutter filmen alligevel ligesom en specialgruppe af britiske agenter får sprængt broen i luften.

Navarones kanoner:
Her er 2000 britiske soldater fanget på en ø, og det er meningen at de skal redes, men de britiske skibe kan ikke sejle til øen, fordi der på en af naboøerne (navarone) er opstillet 2 kæææææmpe kanoner som har en radar (uh hvor spændende) så de kan se skibene før man kan se dem visuelt.
5 spioner af forskellige markante figurer bliver sendt til Navarone for at ødelægge disse kanoner, og undervejs bliver der foretaget rigtig mange listige ting, for at undgå tyskerne som er lige i hælene på dem. En tysk spion i gruppen bliver afsløret, og så er der igen ro på. Til sidst får de naturligvis ødelagt begge kanoner, da det var LIGE ved at gå galt.

Begge film skuffer mig på en måde. Soldaterne fremstår ofte som nogle skvat som ikke er villige til at ofre noget som helst, og de er gode til at holde monologer. Desuden bliver der ikke sagt mere end højst nødvendigt. Så kommer helten ind i billedet - en figur som slet slet ikke passer ind i hæren. Enspænder, egoist og total uberegnelig reder han dog dagen hver gang.

Jeg vil forsætte mig søgen efter gode film som omhandler 2. verdenskrig. I går fik jeg set Schindlers Liste igen, som jeg vil mene endnu er den bedste film jeg har set om 2. verdenskrig. Sort/hvid, og effektfuldt som bare fanden.
9.3.05
 
Frivilig tvang
Mindsanten om ikke vi var på Lego i går og i dag - det var i den afdelig hvor der pakkes ordrer fra private internetkunder, og bortset fra at det er lidt hårdt ved knæ- og bentøj, så er det et herligt sted at være. Vi er en lille gruppe, der er fælles pauser, og der er god stemning.
Da vi havde kaffepause klokke 14 i dag skulle de så beslutte om der var så meget at lave at vi skulle komme igen i morgen, og da vi selv sad med ved "forhandlingsbordet" kunne vi jo lige så godt udnytte det lidt.
Dame 1: Jamen hvor meget er der tilbage i bunken af ordrer nu?
Dame 2: Der er ikke så meget (viser med fingerne hvor meget hun mener der er).
Dame1: Og hvor meget er der kommet ind af nye ordrer i dag?
Dame 2: Der eeerrr........ a mener det er...(tal nævnes)......og det er jo heller ikke så meget igen.
Dame 1: Og så er der reklamationer der skal pakkes om og sendes ud.
Begge damer tygger lidt på sagerne, og her vælger Julie, som er den anden vikar der er med deroppe, at spille et trumfkort:
Julie: Jeg havde tænkt mig at bage kage i aften til at tage med herop i morgen, hvis vi skulle komme igen....
Og DET afgjorde sagen. Efter få sekunders betænkningstid:
Dame 1 & 2 samstemmende: jamen så må I jo hellere komme i morgen også!
Der er intet i vejen for lidt bestikkelse :-)
7.3.05
 
Forår i luften?
Vovse og jeg har været en tur i skoven i dag for at få leget med alle vennerne. Vi andre sad bænket ved pladsen, lige midt i solen, og hvilken herlig fornemmelse.
De sidste mange gange hvor det har været sådan et solskin har det også været bidende koldt, men det var det ikke i dag - det var bare dejligt solskin som varmede. Vi sad der næsten en time og nød solen, og nu hvor jeg er kommet hjem føler jeg mig næsten solbrændt. Dejligt med lidt lys igen.
Desværre har der ingen arbejde været i dag, men efter weekendens strabasdser gør det ikke så meget. Jeg fik sovet helt til klokken 9 i dag, før Majbritt vækkede mig og sagde farvel. Så jeg har fået ordnet lidt praktisk, og taget den med ro.
Jeg var i banken for at bestille et visa/dankort istedet. Min almindelige rådgiver var der ikke lige, og ingen af de andre rådgivere og folk der sad rundt omkring, havde tilsyneladende tid til at spørge om de kunne hjælpe mig, så efter et par minutter valgte jeg at gå igen. Tror jeg vil kigge mig om efter en ny bank, som kan give lidt renter på en lønkonto, og ikke tager hvert et gebyr de kan komme afsted med. Nogle gode forslag eller afskrækkende historier i den retning?
4.3.05
 
Guldweekenden
Jeg tror helt klart det bliver en guldweekend af de store.
I morgen drager jeg til sommerhuset Hygli i Nymindegab, sammen med drengene fra Risklogen á 2001. Lørdag efter frokost skal vi se en eller anden dansk landskamp fra 80'erne - den med "nej han venter....", jeg husker den svagt, men den bliver så genopfrisket. Det er en af Adam's ideer, og fred være med det. Vi kommer nok til at føle os som rigtige mænd, med bold i fjernsynet og en bajer i hånden. Som Adam plejer at sige: "når vi er i Hygli taber Danmark ikke i fodbold". Det bliver spændende at se om han får ret i morgen.
Aftensmaden er hemlig so far, men det er Zef og Adam der står får det. HansBe og jeg er vist bare med som opvaskere. Efter maden begynder så det store riskbattle, som egentlig er det vi er kommet for. Der batles om ære og stolthed, stormestertitler og navne på hjemmesider - rigtig drengerøvsagtigt. I den forbindelse vil jeg lige nævne at jeg fik min første stormestertitel i netop Hygli i 2002. Jeg er klar til at tage endnu en deroppe.
Undervejs i spillet skal der gerne ryges en cigar, men jeg er spændt på om det er en tradition vi bliver ved med at have, for erfaringen siger at man skal spæde en del penge i en cigar før den smager godt, og der er nok andet som koster penge i forvejen, så derfor er vi gået over til Kings i diverse farver, som rygemiddel under battles, og der bliver røget MANGE på sådan en weekend :D

Kig evt ind på Risklogens hjemmeside, og ha ellers en god weekend.
2.3.05
 
De klassiske film
Jeg har netop fået endnu et par film hjem til samlingen om 2. verdenskrig.
Denne gang drejer det sig om Navarones Kanoner og Broen Over Flode Kwai.
Har naturligvis de nyere som Saving Private Ryan og Band Of Brothers-serien, samt Das Boot og U-571.
Andre gode forslag til hvad der findes af film klassikere om 2. verdenskrig?

Powered by Blogger