Jokihs dagbog
30.12.04
 
Når jeg ser et kaffekrus
Kom idag forbi forretning Ærlige Bent, og så et kaffekrus som jeg bare MÅTTE have.28.12.04
 
Sneflokke kommer vrimlende...
...men der kom dælme ikke mange af dem. Jeg var faktisk lidt skuffet over de små mængder sne der kom, for der er ikke noget som helst tilbage på vejene nu her, andet end en gang vand.
Var endnu en gang på arbejde i Nordenskov i dag, hvor cirka 23 tons chili og rød pepper nu er flytte igen, og for dælen hvor er jeg øm i armene, selvom det gik nemmere og stærkere denne gang.

Jeg hørte i aftes at det nye operahus i KBH bliver røgfrit, og hurra for det. Det var da en god ide. Men det bliver det så alligevel ikke helt, for der er alligevel én person de ikke kunne få sig selv til at sige det til: DRONNINGEN! Hun må gerne ryge i det nye operahus, for hun er åbenbart ikke som os andre i pøbelen, som godt kan lade være med at ryge. Hun kunne jo eventuelt være et eksempel og forgangsbillede for almindelige mennesker, ved heller ikke at ryge derinde. Det ville jeg da synes ville klæde hende.

Hvad synes du? Skal vi fyre hende?

27.12.04
 
Anmeldelse af "Familien Gregersen"
I aftes var jeg i biffen og se den nye danske film Familien Gregersen. På forhånd havde jeg ikke meget viden om hvad filmen drejede sig om, men en dansk film på 3½ time - så kan det vel ikke gå galt.
Historien starter i 1954 i et overklasse hjem hos familien Gregersen med 5 børn. Det er de 5 børn man følger gennem de næste 20 år - kærester, hemligheder, personlige udviklinger, og ikke mindst de familiemæssige forhold hos de 5 børn som får koner, kærester og elskere.
Selvom filmen altså varer 3½ time føles den ikke langtrukken. Jeg sad godt i stolen og slugte det hele råt, for historien er sådanset hele tiden spændende og i udvikling. Personernes udseende ændrer sig dog ikke lige meget hos dem alle over de 20 år. Værste skuespiller er Robert Hansen som ikke er specielt god i sin rolle som en af de 5 børn. Han er dog heller ikke meget med i filmen, og tak for det.
Der er utroligt meget sex i filmen. Hele tiden er der nogen der har sex, og noget af det kunne måske godt have været undværet, idet det ikke er det hele som har speciel betydning for historien.
Alt i alt vil jeg godt anbefale filmen, hvisdu godt kan li' danske film, hvor det er historien der driver værket, og ikke kameravinkler og den slags. Historien er godt fortalt, og giver et godt internt indblik i hvordan forfatterens barndom foregik, og hvordan en overklasses værdier er under overfladen, hvor det ikke er det familiære sammenhold der er det største - tvært i mod.
Ud af 6 bonghoveder vil jeg give den 5.

26.12.04
 
Det var så den jul
Juleaften gik hos svigermekanikken i Holsted, og det var skide hyggeligt. Gode gaver, god ris a la mande, og ekstrem god and og julesovs.
1. juledag gik hos min søster i Viborg sammen med mine forældre. Det var også en hyggelig dag, hvos vi igen dansede om juletræet. Det havde børnene bestemt, og sådan blev det så.
I dag har vi så holdt en velfortjent fridag, synes vi selv. Læst lidt i nye bøger, set fjernsyn, og spillet en smule titusind. Dog oplevede jeg en ældre dame som blev kørt ned på sin cykel, da hun kørte over et lyskryds. En ung mand fik solen i øjnene og kunne derfor ikke se hende. Gudskelov skete der ikke noget alvorligt med hende. Jeg og et par andre hjalp hende på benene igen, for hun nægtede at ville med en ambulance. Hun havde et ømt skinneben og en smule ondt i den ene arm, men ellers så hun ikke ud til at fejle noget, selvom hun naturligvis har noget fortumlet. Hele hendes familie sad og ventede på hende derhjemme, så jeg ringede efter hendes mand som kom og hentede hende. Det var heldigt der ikke var sket mere med hende.
I aften står den på en tur i biografen - Familien Gregersen skal ses - anmeldelse følger i morgen, måske.

24.12.04
 
Hvad andet kan man snart sige end...
GLÆDELIG JUL

23.12.04
 
Tænk en gang...
...om alt det regn der kommer ned fra himlen i disse dage, var SNE!

22.12.04
 
Har du set mine arme?
De hænger angiveligt og slæber efter mig, efter at dagens dont er udført i Nordenskov ved Varde.
Dagens opgave: "Her er en lastvognscontainor fyldt med konservesdåser indeholdende chili. Hver kasse vejer 30 kg, og der er cirka 750 kasser i et læs. De er ikke på paller, men bare stablet fra gulv til loft. Dem skal I 2 stable på paller. God fornøjelse."
Vi brugte cirka 2½ time på opgaven, inklusiv et par pauser. Da vi var færdige gik vi op og spiste, og da vi kom ned stod der en masser paller magen til dem vi lige havde læsset af.
"De her skal pakkes af pallerne og ind i containoren på sammen måde som dem i lige har taget ud - de skal retur til Tyrkiet fordi de ikke duer. Der er også omkring 750 kasser."
Tak skæbne man får lange arme og øm ryg af alt det slæberi.
En hurtig hovedregning siger at vi i dag har sløbt 45 tons, og vi var 2 om det, så omkring 22-23 tons pr. mand. Værkføreren var efter arbejdsdagen endda i tvivl, og mente at vi selv skulle betale for de 3 x 10-minutters pauser vi havde holdt undervejs. Vi fik ham dog overtalt så langt som til at det måtte han diskutere med vikarbureauet, men det det var så tungtarbejde som det var, så mente vi nok at det måtte være på sin plads med et par pauser.

21.12.04
 
Stemningsbilleder fra Esbjerg!20.12.04
 
Ingen hvid jul i år!
De har netop offentliggjort det i Vejret på TV2. SKOD. Måske en smule sne i nordjylland. SKOD. Masser af blæst og regn. SKOD.
Går lidt og overvejer om jeg skal lave en ny side til min hjemmeside, som har fedtfattige opskrifter som passer med DDV's program. Således kunne andre måske også være med til at komme med nye opskrifter.

Hvad synes du? Har du brug for fedtfattige opskrifter?

17.12.04
 
Bare det' altså snart var jul
...så vi kunne få alt det her gøjl overstået. Uden sne og frostvejr bliver det alligevel aldrig jul i mit sind. Det bliver bare en hyggelig aften med familie og gaver. Ikke fordi det ikke er en go aften, men jul er det nok ikke.
Jeg har de sidste 2 dage været på møbelfabrik i Årre. Det var ikke helt så slemt som jeg havde troet det ville være, så det kunne jeg vel også nok leve med nogle dage i næste uge, hvis det skulle være. Jeg håber dog alligevel at Lego snart tænder op i kakkelovnen igen og henter nogle folk ind, så vi kan få lavet noget legetøj. Det er nu alligevel det bedste vikarjob jeg har haft endnu.

Kæresten arbejder helt til klokken 19 i aften. Jeg har lidt ondt af hende, for det bliver garanteret ikke et hak at lave efter 17.30, og så kan hun stå der og glo i 1½ time, når hun kunne være hjemme hos os andre i sofaen og lave fredagshygge. I morgen har hun også en 7+ timers arbejdsdag, og så er søndagen gudskelov fri. Tror jeg vil hente hende i aften i bil, for at se om ikke det kan hjælpe lidt på de sure pligter.

I morgen skal jeg til Ribe til min gode gamle ven og kollega BoA, sammen med Troley - vores lille herreklub har stået stille siden en gang i foråret hvor vi var i Viborg. Vi plejer at spise medister, kartofler, opbagt sovs og så drikkes der 1:11 grønt saftevand. Sådan skal det bare være. Troels er den eneste af os som stadigvæk er i radiobranchen, så der er altid noget nyt sladder at hente.

15.12.04
 
I Netto
Far og datter er på indkøbstur, og datteren er i spørgehjørnet:

Pige: Faaar, hvad er det her? (spurgt ved næsten alle genstande i butikken)
Far: Det er fuglefrø (kort for hovedet)
Pige: Hvad er det?
Far: Det er......fuglefrø. Kom så...!

14.12.04
 
Nationen af komikere
Endnu en gang var jeg i aftes på Skøjtebanen på Torvet.
Projektet er nu skredet så meget frem at vi er ved at lægge is på hele banen, så jobbet bestod i at gå rundt et par gange i timen med en vandslange, så der kommer mere is på banen. Det var et hygge-arbejde.
Men der kommer jo masser af folk forbi og ser hvordan det står til, og mange spørger hvornår den åbner og den slags, men mange af "seniorerne" som har været på restauration med konerne mente absolut at de havde den fedeste bemærkning, så dem kom der også en del af. Her følger en lille top 5 over de "bedste":
  1. Er det isvand du har i den slange der (efterfulgt af kæmpe cecilgrin)?
  2. Pas nu på du ikke falder.
  3. Er det glat derude hva?
  4. Må man dyrke sex derude ved statuen når nu den åbner?
  5. Ka du sut røv?

De fine bemærkninger ville ingen ende tage. Hvad for en af de 5 var den bedste, og har du en der er bedre?


12.12.04
 
Traditionen tro
Det er søndag i december, og en familietradition i vores familie siger at her henter vi vores juletræ, klipper kravlenisser, spiller pakkeleg, spise æbleskiver, drikker gløgg, og hygger sammen med resten af familien. Det har været sådan så langt tilbage jeg kan huske, bortset fra pakkelegen, som vist blev indført en gang i 90'erne.
Før i tiden holdte vi også juleaften sammen, men da familien nu er vokset ret stor er vi gået væk fra det igen, for ellers ville vi blive over 20 personer juleaften, og det er lidt mange at lave and og flæskesteg til.
I disse dage er der heller ikke så mange der skal have juletræ, når vi sammen henter dem. Vi kører gerne en 7-8 familier afsted, og i år er det faktisk kun én familie som rent faktisk skal have et træ, men traditionen skal holdes, skal den, så vi kører gladeligt allesammen derud.
Det plejer altid at være skide hyggeligt. Vi har altid haft det sjovt når vi er sammen, så det er en tradition jeg ser frem til hvert år, selvom jeg gerne så at der ligger lidt sne hist og her til at skabe julestemning, for den har jeg slet ikke fundet endnu. Den kommer heller ikke før sneen kommer. Julesange i radioen kan altså ikke gøre det alene.
Men i dag skal der hentes juletræ, og jeg glæder mig virkelig.

10.12.04
 
Så var der sgu arbejde alligevel
Jeg blev ringet op klokken lidt over 7 her til morgen fra bureauet - "du skal på arbejde så hurtigt så muligt". Så halvvejs sovende måtte jeg jo så op fra den dejlige varme seng. Denne gang var det ikke Lego jeg skulle arbejde for, men et kølefirma, som lige nu laver skøjtebane på torvet i Esbjerg. Dem arbejdede jeg så for i 6 timer i dag, og det var hyggelige kollegaer, god stemning og overkommeligt arbejde, selvom det var møgkoldt i dag. Jeg var dog så forberedt, at jeg havde fundet de lange skiunderhylere frem, og taget godt med tøj på, og det gik fint nok. En kop dejlig varm kaffe på Hotel Ansgar (på firmaets regning) hjalp naturligvis også på det.
Masser af frisk luft - julepyntet indkøbstorv - forlystelsesgenstand til mennesker - hvad er det helt præcis jeg skulle brokke mig over i dag?

I aften står den på middag hos min gode ven H2ns, som nu er flyttet fra Esbjerg til Næsbjerg (håber ikke det var fordi han ikke kunne li bynavnet).

9.12.04
 
Fattige mig...
2 dages arbejde ud af 5 mulige dage i denne uge. Det er altså ikke noget der får mange grøntsager på bordet hos familien jokih. Måske man skulle kigge sig om efter et nyt vikarbureau...

7.12.04
 
Gode kollegaer
Jeg fandt i dag ud af at det sted jeg arbejder er ret godt.
Når vi har brugt en palle med varer, så skal vi gemme et kort som sidder på siden af den, så truckførerne kan kontrolere om de har "scannet varen ud fra lager". I dag lykkedes det mig at glemme at gemme disse pallekort, og smide dem alle ud. Da truckføreren kom måtte jeg betynget af min skyld forklare hvordan landet lå. Hun tog det nu meget fint. Hun gik 7 skraldespande igennem og fandt sedlerne (som er klistermærker), fik dem krøllet ud, og scannet dem alle sammen igen.
Jeg tilbød ovenpå fadæsen at give kvajekage, men det mente hun ikke var nødvendigt. "Vi kan jo alle lave en fejl en gang imellem". Herefter kørte hun smilende videre.

Har du så gode kollegaer?

6.12.04
 
Julestress = overstået
Jeg har før haft det sådan at jeg har stresset mig selv op over at skulle ud og købe julegaver. Hvert år synes jeg budgettet var mindre, og hvad fanden får man for 150 kroner i dagens danmark, der er værd at forære væk som julegave?
Sidste år afprøvede min familie et nyt koncept for os. Vi trækker lod, og så skal man kun købe gave til én person, istedet for en til alle. Det var til dels en succes. Vi købte kun én gave til én person, og bortset fra min mor, så holdt alle det. Juleaften hævdede min mor højlydt at hun ihvertfald kunne købe gaver til hvem hun havde lyst til, og nu havde hun tilfældigvis lyst til at købe en gave til os alle sammen - nuvel - de store protester udeblev.
I år gentager vi succes'en, og køber en gave til cirka 300 kroner til den man nu en gang skal købe gave til.
En eneste utilsigtede sidegevinst der bliver ud af det er, at 80 % af alle de gaver som ligger under træet er til mine 2 niecer på 2 og 4 år, og sidste år gjorde det dem godt kuldrede i hovedet. De nåede ikke at lege med 1/3 af de ting de fik, og den ældste var til sidst så sur og stresset over alle de gaver, at hun på ingen måde kunne være glad over nogen af dem. Det var ikke så godt, men ud over det virkede det fint.
I år fejrer jeg jul sammen med svigermekanikken, og så skal vi så første juledag, konen og jeg, til Viborg og fejre jul med min familie, og det bliver igen med julemad, dans, salmer osv, som om det var juleaften igen. Så 2 juleaftener til mig.

Kan man det?

2.12.04
 
Samtale
Dame 1: Det er utroligt så hurtigt det bliver mørkt nu hva?
Dame 2: Ja det bliver mørkt?
Dame 1: Ja...
Dame 2: Ja det bliver lynhurtig mørkt.
Dame 1: Ja gør det ikke?
Dame 2: Jo det gør't altså.
Dame 1: Ja man synes slet ikke man når at se solen den står op?
Dame 2: Nej solen?
Dame 1: Ja...
Dame 2: Nej man når slet ikke at se den, så er den væk igen....

Samtale fortsatte et stykke tid. Jeg morede mig bare over den åbenlyse mangel på et emne.

1.12.04
 
Dagens udtryk


Powered by Blogger