Jokihs dagbog
31.5.06
 
Hvad i alverden....
Mine damer og herrer.
Det jeg har oplevet her til eftermiddag overgår næsten alt hvad jeg hidtil har set af frækhed og uforskammethed.
Lavmålet for tyveri har nået en nyt bundrekord i dette idyliske hjørne af paradiset.

Her til eftermiddag skuede jeg ud over vores forhave, og gud skal vide at det godt nok ikke er en velplejet have som står der, for den skal snart jævnes med jorden, men det var dog en fryd for øjet at se busken i hjørnet, som i disse dagen blomstrer med de kønneste blomster.

Her til aften sidder jeg så igen plantet i min stol, men da jeg skuer ud for at se busken får jeg et chock af dimmensioner.
Billedet taler sit eget tydelige sprog:


Små, lusede, amatøragtige, fluekneppende undermålere har været inde I VORES HAVE og gravet vores busk op af jorden. Til formålet har tyven selv medbragt en spade - det ses tydeligt på gerningsstedet. På stedet ligger også de myrdede blomster, som skødesløst er kastet af busken, ved den bratte fjernelse fra dens rette element.

Ved en nærmere gennemgang af vores bed fortæller endnu et hul i jorden i et andet bed - en anden sørgelig historie, om den plante der stod der for få timer siden.

Helt ærlig - hvad fanden sker der når folk medbringer en spade, og går ind i andres forhave, graver planter op, og så bare traver af med dem? Skal vi virkelig have overvågningskameraer på vores forhave?

Jokih har som altid en ide:
PRIVAT VAGTVÆRN.
Jeg vil nu gå fra dør til dør blandt naboerne, skaffe os nogle skydevåben, og så kan vi gå i 2-mands hold og holde vagt over vores forhaver.

Jeg er chokeret...
29.5.06
 
Så er man gift...
Det gik da i grunden ret hurtigt, skulle jeg mene.

Vi havde en ganske fremragende dag lørdag, hvor vi var på rådhuset for at blive "borgerlig viet", som det åbenbart hedder.
Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet om en vielse af denne slags, men jeg synes det var meget fint den måde det foregik på. Det rum det hele foregik i var også ret flot. Store træstole af ældre dato, og med en ordentlig pude på - de var bare fede.
Vi blev spurgt om vi begge ville gifte os med hinanden, og uden tøven i stemmen kunne vi begge sige JA.
Udenfor ventede en ordentlig flok af venner og medstuderende - mange flere end jeg havde regnet med, og det var bare dejligt at se.

Lidt over 12 tog vi færgen til Fanø, og så tilbragte vi resten af dagen på Fanø Krogård med familien.
Det blev en rigtig hyggelig dag, og maden var rigtig go' :-)
25.5.06
 
Er I ved at være klar?
Indbydelser sendt ud - CHECK!
Reservation af spisested - CHECK!
Tøj - CHECK!
Ringe - CHECK!
Middag - CHECK!
Reservation på rådhuset - CHECK!
Værelse med havudsigt - CHECK!
Vildledning af diverse folk om hvornår bryllupet virkelig finder sted - CHECK!
Pasning af vovse - CHECK!
Kamera sat til opladning - ...................CHECK!
Transport - CHECK!
Frisør - CHECK!
CHECKliste - CHECK!

2 dage tilbage...

Spørgsmål som for tiden stilles ofte bliver her besvaret med et modspørgsmål.
1. Er I ved at være klar? Bliver man nogensinde det?
2. Har du fået kolde fødder? Burde jeg have det?
FLERE?
22.5.06
 
Polterabend
Jeg havde det jo nok en anelse på fornemmelsen, men aligevel gik der et sug gennem maven på mig lørdag morgen da jeg skulle ud og gå morgentur med vovse.
Jeg var lige kommet ned til fortorvet da jeg registrerer 2 af mine pal's stige ud af en bil, og sige pænt godmorgen til mig.

Sådan startede dagen.
Første stop var paintballbanen i Hostrup nord for Esbjerg. Jeg fik en masse frags, men så kom den obligatoriske "alle mod Jokih-"omgang, hvor man som udsat får 3-4 sekunders forspring, og så gælder det bare om at spæne. Det lykkedes dem også at skyde mig både i hoevedt, i ryggen og på måsen - altsammen på klods hold.

Næste punkt var lerdueskydning, og det viste sig faktisk at jeg havde et lille talent i maven for den slags. Det var skide sjovt selvom regnen silede ned.
Lokum (a.k.a. Lars) og jeg måtte i omskydning for at finde en vinder, og det blev så Lokum.

Så var der pause til at få badet og få tørt tøj på, og så stod den på et par timers poolspil i midtbyen, og derefter var der efterfølgende fest herhjemme hos os, hvor pigerne også sluttede sig til, da de havde holdt polterabend for Majbritt samtidigt.

Jeg husker ikke SÅ meget igen efter klokken 22, men jeg har hørt noget om at vi (jeg) sang Recepten fra 1984, og jeg husker TYDELIGT at hver gang jeg kiggede ned på bordet foran mig var mit shot-glas fyldt op med gajol-snask, og de andre sad med hævet glas og ventede på at jeg skulle drikke.

Senere forklaringer fortæller at jeg blev lagt i seng ved 01-tiden, og at alle gutterne var inde og putte mig da de gik i byen.

Søndagen var et kapitel for sig. For helvede da hvor havde jeg det ringe. Maven truede et par gange med at vende vrangen ud, men det blev ved truslen. Først henad klokken 17 dristede jeg mig til at putte en lille smule mad i munden. Det var en dag på langs i sengen, og heller ikke i dag mandag er jeg alt for skarp, selvom jeg har det væsentligt bedre.

Tusind tak til blandt andet skipper (a.k.a. Uth), som jeg har ladet mig fortælle var den helt store arrangør af denne fest dag, men også til alle de andre der var med. Det var sgu en fed dag for mig, og bortset fra mit tidlige exit var det en dag lige i min ånd, hvor vi alle havde det sjovt og lavede nogle fede ting, og hvor det ikke gik ud på den gamle tradition med at ydmyge folk der har polterabend. Jeg synes det var stort, og det var en fed dag. TAK :-)
17.5.06
 
"Ta' hjertet med i trafikken"...
Sådan stod der på en plakat i reklamesøjlen ved busstoppestedet i dag, da jeg var ude at gå med vovse sidst på eftermiddagen.
Ironisk at jeg lige skulle møde den, efter den tur jeg havde haft gennem downtown Esbjerg.

Jeg havde været på arbejde, og på vejen hjem skulle jeg aflevere noget, og derfor gik turen gennem midtbyen, og jeg besluttede at tage kage med hjem til ChampionsLeague-aften, som vi havde aftalt at holde i aften her i huset.
Allerede da jeg nærmede mig byen fra Hjertingvej kunne jeg mærke at der var noget i luften. 10 meter foran mig svingede en mand ud på vejen fra en sidegade, og var tæt på at klippe en cyklist i denne uovervejede manøvre. Han forsatte dog uanfægtet.
Da jeg nåede rundkørslen ved Strandbyplads fortsatte stemningen. Pludselig kørte alle bare som sindsyge. Ingen overholdte vigepligt, men møvede sig bare ud i trafikken uden hensynstagen til andre billister, cyklister og fodgængere. "Gi' plads til MIG", synes at være alles tanke.

Jeg kom gennem rundkørslen og fortsatte af Strandbygade mod Nørregade, hvor jeg skulle dreje til venstre. Jeg holdte i lyskrydset og ventede på en modkørende billist som skulle lige over, men da lyset skiftede til gult et godt stykke tid før han kunne nå det begyndte jeg at svinge til venstre. Den modkørende havde dog ikke det mindst i sinde at opgive at nå over, så han satte farten drastisk i vejret, og kørte med hornet i bund lige uden om mig - direkte rødt. Det var ikke det mindste ubehageligt, nej nej da.

I Nørregade var der en smule vejarbejde, og derfor var der opsat skilte i den side man normalt plejer at parkere i. Der findes 2 slags "parkering forbudt"-skilte og der hvor jeg skulle parkere var der den slags med "parkering forbud, men standsning tilladt i 3 minutter", så der smed jeg volvoen og hentede en kage. Det tog nok i alt knap 2 minutter. Galskaben var dog ikke hørt op i den tid. I Nørregade er der normalt trængt i den smalle gade, og ingen skulle ihvertfald sætte farten det mindste ned i dag, så folk susede med 50-60 km/t mindre end 5 cm fra siden på min bil, og fra hinanden når de passerede.
Skid da være med om der var kommet ridser i min eller andres biler, men jeg var i den grad chokeret over holdningen fra de forbikørende. Det var så man til tider tænkte "wow det kunne lige så godt være gået galt" når biler passerede hinanden i området, for der var ingen der gav sig det mindste, og ingen venlighed at spore. Inden jeg fik låst døre op og startet bilen fik jeg da også et højlydt bååååt og en finger med på vejen af en forretningsmad i firmabil - flot!

Det var bare sådan en af de dage hvor jeg synes man kan mærke had i luften blandt billister. Kender du det?

Derfor synes jeg også at det var ret ironisk at støde ind i en reklame for at man skal tage hjertet med i trafikken. Lad mig med det samme sige til Rådet For Større Færdselssikkerhed: Budskabet er IKKE nået frem!
 
3. vejning
Så var det sandhedens time for uge 3 i livsstilsklubben.

Vægttab på 0,9 kilo.

Jeg er ovenud tilfreds - har drukket et par øl og sådan,
men kiloene ryger alligevel :-)
11.5.06
 
Den sidste dag
I dag vender skuden.
I dag vender det gamle tilbage.
I dag slutter det gode vejr.

Fra senere i dag, eller i morgen, skulle det igen blive en vestlig vind som kommer til at feje over min nyslåede græsplæne, blomsterne i bedet og havebordet som står fremme.

Da jeg i går eftermiddags var ude at gå eftermiddagstur med vovse følte jeg det så trist, fordi jeg tænkte på det som om sommeren slutter nu. Vi har mange gange før set det dejligste vejr i maj måned, hvorefter resten af sommeren bliver "dansk sommer" med skyer, blæst og skiftende vejr, og jeg synes det er trist at tænke på at dagen i går måske var den sidste sommerdag vi får.
Derfor nød jeg den så godt jeg kunne. Vi slentrede afsted, vovse og jeg, og jeg havde taget skoene af og nød at gå med bare tæer i græsset. Det er nu en uovertruffen fornøjelse at gøre det - jeg havde helt glemt hvordan det var.

Derfor må min opfordring til dig i dag være: nyd denne dag som var den sommerens sidste. Du ved aldrig hvornår du får chancen igen.
10.5.06
 
2. vejning
Så var det sandhedens time for uge 2 i livsstilsklubben.

Vægttab på 0,8 kilo.

Det er jo sådanset godtnok. Jeg er ihvertfald tilfreds.
8.5.06
 
Weekend med godt vejr
Det er da simpelthen fantastisk hvad man kan få lavet på en weekend med så godt vejr.
I lørdags var Soffi og jeg ude og gå en 8 km tur fra kl 9 om morgenen, og det var fantastisk. Vi var begge godt trætte da vi kom hjem.

Søndag var faktisk den dag vi fik lavet mest, og vejret viser sig jo fra sin allerbedste side i disse dage. Blot kan jeg frygte at det er det sommer vi får i år. Fra nu af kommer der 13 grader og overskyet vejr resten af sommeren - jeg håber det ikke, men frygter det.

Ellers fik vi lavet en hel masse søndag:

- Plankeværket blev malet færdig. Her ses et slags før-og-efter billede.


- Morgenmad på terrassen, for første gang i år.


- Vi fik renset hele bedet for ukrudt, og efter en ekstra tur i Bilkas Havecenter fik vi brugt i alt 9x80 liter dæk-bark, så det nu skulle være så godt som vedligeholdelsesfrit. Det bliver spændende at se. Desuden pyntede det også en del på bedet.


- Og så grillede vi for første gang i år. Det samgte fantastisk...
Smokey Joe Gold gjorde sit bedste, men han skal nok blive varm i løbet af sommeren.
4.5.06
 
Træk en gammel sweater på...


Onsdag bød samtidigt med et bragende godt vejr, også på en fisketur i naturfag. Vi pakkede vores biler sammen og kørte til Vester Nebel Sø, som er en put'n'take sø omkring 10 km nord for Esbjerg. Maria havde fødselsdag, og havde derfor taget 2 kasser bajere med, og da proppen havde fået bundfangst kunne vi slappe af og nyde det gode vejr og hinandens selskab.
I alt blev der fanget 5 fisk og 2 muslinger. 4 af fiskene blev fanget af samme mand, og den sidste fisk der blev fanget kan nok ikke brødføde mange katte, da den var cirka 4 cm lang, men de 4 andre var af god størelse.

Og hvorfor skal en flok studerende så bruge tiden på at fiske i skoletiden?
Jo, faget hedder jo naturfag, og her kunne vi jo sagtens sidde og terpe edderkopper, slanger, mus, fugle og fisk igennem så vi kan kende dem alle fra hinanden, men meningen med vores fremtidige arbejde er jo ikke at sidde og fortælle børn og andre mennesker om hvad der findes af fisk i havet. Det er da at være med til at give dem nogle oplevelser, så derfor er det jo meget naturligt for de som ikke har fisket før, at prøve at få den oplevelse det er at være på fisketur. Jeg tror ikke der var nogen som havde en dårlig oplevelse med det - tværtimod.

Det gode vejr fortsatte i aftes, selvom det blæste lidt op. Jeg gik igang med at male plankeværk i haven som trænger noget så grusomt. Det tog lidt længere tid end jeg havde regnet med, så jeg fortsætter her til formiddag, idet jeg først skal møde klokken 12:30, hvor vi skal lege med ler i værkstedsfag. Det er en dejlig uge rent skemamæssigt.
I aften står den så på fodbold - EfB vs SønderjyskE - det bliver forhåbentlig en målrig kamp. Jeg har tippet 4-1 på tavlen, så den håber jeg holder.
2.5.06
 
1. vejning
Så var det sandhedens time for uge 1, siden jeg sidste tirsdag blev optaget i fnuggiklubben i Esbjerg.

Det var først i dag jeg egentlig skulle have en mere detaljeret forklaring på hvordan jeg skal udregne kalorier i mine måltider, så jeg har egentlig taget det forholdsvis afslappet i den forgangne uge, men samtidigt også tænkt en lille smule over hvad jeg har spist, og jeg har drukket mere vand i dagtimerne end jeg normalt gør.

Det ga' pote i aften; Vægttab på 1,3 kilo.

Du kan tro jeg fik et par hadske blikke med på vejen ud fra nogle af de andre. Jeg undskylder på forhånd ;-)

Powered by Blogger