Jokihs dagbog
28.6.05
 
Vel hjemme igen
Lad mig vente til en gang i morgen med at komme med en længere følelsesladet redegørelse af den netop afsluttede tur til Grækenland - der er nok at tage fat på, og for at komme med en lille forsmag kan det berettes at:
Græske buschauffører altid kører med aircondition tændt i deres busser. Hvorfor?
FORDI MAN KAN!

Og takket være ham der kørte os til lufthavnen er jeg nu totalt tilstoppet i næsen af snot, og halsen kradser, så jeg vil hoppe tidligt i seng og prøve at indhente noget af den anbefalede søvnmængde på 8 timer fra sidste nat. Lige nu er jeg kun cirka 6½ time bagud.

20.6.05
 
Adios
Og fra tirsdag morgen ser udsigten altså sådan ud.CIAO

16.6.05
 
Grækenland - here we come
På mandag rejser fruen og jeg til øen Lesbos i det græske øhav.
Lidt fakta:
Ordet lesbisk kommer af Lesbos, for det var her i Eressos, at Sappho boede for
2.500 år siden. Hun var en af antikkens i dag få kendte kvindelige poeter, som
med sin erotiske litteratur skrevet for kvinder har knyttet Lesbos ubrydeligt
til denne seksuelle præference. Det er de ofte stærkt religiøse grækere ikke
helt tilfredse med, og den lokale guvernør Dimitris Vornatsos foreslog da også
for nogle år siden, at de lesbiske kvinder på stranden skulle indhegnes for at
beskytte børn og voksne mod synet af nøgne solbadende kvinder. Det blev aldrig
en realitet.


Og det er så der vi skal hen - bliver hyggeligt, og det var skide billigt.

14.6.05
 
Sprogblomst?
Her til aften hørte jeg en reklame for en ACDC cd/dvd som er på gaden nu.
I reklamen bliver der sagt noget lignende dette:

>...og se liveoptagelser fra flere af koncerterne.

Det er brugen af ordet "liveoptagelser" der pludselig slog mig som værende ukorrekt.
Hvis noget er "live" er det fordi det bliver sendt NU. Man kan jo godt optage noget der bliver sendt "live" men så er det jo ikke "live" når man ser det igen. Så er det vel bare en koncertoptagelse som ikke er redigeret, men "live" er den jo ikke ligefrem.
Det blev ihvertfald min konklusion. Er jeg helt gal på den?


12.6.05
 
Øje for øje...
Landets justitsminister citeres i dag på dr.dk, i en debat om indførelse af en slags blodpenge i det danske retssystem, for at sige:
Fordi vi får en stigende andel muslimer, skal vi ikke have en gammel
testamental indgang til retssystemet med øje for øje og tand for tand.


Øhm, undskyld, men er det ikke LIGE PRÆCIS hvad retssystemet er til for i dag?
"Du har gjort noget forkert som har gjort ondt mod en anden, og derfor skal det nu også gøre ondt på dig - du skal i fængsel". Det er i mine øjne dagens udgave af øje-for-øje.

9.6.05
 
Ich bin ein vicevært
Så er det for 2. gang i mit liv lykkedes mig at blive vicevært.
En beboer i den opgang vi boede i tidligere havde tjansen, men på grund af helbredsmæssige problemer kan han ikke klare den fysiske del, så han synes helt klart at det var noget jeg skulle prøve at lægge billet ind på.
Det gjorde jeg, og efter en samtale i mandags fik jeg tildelt nøgle til etablisementet, som iøvrigt er ret fint. Det er udelukkende ejerlejligheder der er i opgangen, og det er fra slut 80'erne, så pænt og velholdt. Tjansen starter i morgen med at bytte affaldsspanden i skaten ud med en tom, og mon ikke også græsplænen trænger til at blive studset.

PIZZA
Iøvrigt lovede jeg at give en lille anmeldelse af pizza bagt på stenplade fra Fakta. Dem fik vi lavet 3 af her til aften, og de smager ganske udemærket, selvom der ikke er såååå stor forskel igen, men det giver en smule mere sprød bund. Måske skulle jeg bare til at lade være med at købe maizena-blandingen af pizzadej, og så lave den selv istedet.
Anmeldelse fra de øvrige pizzaspisere i huset:
Marianne: "Lige så god som vor pizzabager TROR han laver dem".
Majbritt: "Det er jo bare pizza...".
Ihvertfald synes jeg ikke de 49 kroner er spildt, men jeg må nok eksperimentere lidt mere med det, før jeg begynder at snakke om et fund i Fakta.

8.6.05
 
Dagens impulskøb
En pizzabagesten fra Fakta - pris: 49,-

Så skal der dælme laves pizzaer.

5.6.05
 
Så røg lydpotten
Nu har Volvoen stået stille fra tirsdag til lørdag, og det var åbenbart mere end den kunne bære.
Lørdag aften fik jeg opgaven at få hentet aftensmad. Svigerinden og jeg sad i bilen, som ikke helt ville starte da der pludselig lød et KÆMPE brag. 2 unge mennesker der stod på den anden side af gaden fik et ret stot chock, og ja, det gjorde vi da sådanset også. Svigerinden steg straks ud af bilen af frygt for " at den pludselig eksploderer", som hun sagde. Hmm....måske et par actionfilm har gjort lidt for stort indtryk på hende.
Efter en kort undersøgelse af køretøjet viste det sig at lydpotten var "sprunget i luften" eller ihvertfald eksploderet på en eller anden måde. En eller anden form for eksplosion har der været i udstødningen da bilen skulle startes, og siderne på lydpotten er simpelthen sprunget op. Derfor blev det ikke til de gode pizzaer fra Verdens Dyreste Pizzaria i Esbjerg, men derimod til en ganske almindelig/kedelig pizza fra Aspendos. Skod.
I dag kontaktede jeg så Falck for at høre om de evt kunne få den bugseret til Quickpot så den kan få en ny lydpotte. Jeg tænkte at en Falck-mand hurtigt kunne se om man burde prøve yderligere startforsøg, men det ville han slet ikke tage stilling til. Han spændte bare nogle kæder på og trak volvoen op på ladet af bilen, hvorefter han tøffede af med den. Uha, det stak i hjertet at se den på den måde - behandlet som en hvilken som helst anden bil. Der skulle lige have været lidt respekt på banen der.
Nu må vi se hvad mekanikkeren siger i morgen når jeg ringer til ham.

4.6.05
 
Lang uge overstået
Så er bilen afleveret - det har været en lang uge.
I hele den forgangne uge har jeg arbejdet for et firma der hedder moving ads. Jobbet består i at køre rundt i en varevogn, og så holde stille på steder hvor der kommer mange biler eller mennesker, og ser de reklamer der er på siden af vognen.
Det lyder som et hyggejob, og det er det for sin vis også. Det kræver ihvertfald ikke en hel masse. Man skal finde de gode steder, og bevæge sig en smule gennem trafikken, men bare holde stille for det meste. Jeg har fået afsluttet 3 bøger i denne uge som jeg har været igang med at læse, for det er der masser af tid til når man bare skal have tiden til at gå indtil man skal finde et nyt sted at parkere. Som dagene går bliver det dog lidt kedeligt bare at sidde i vognen og vente og læse og høre radio - man savner lidt selskab. Ind i mellem kommer der da også en person hen og spørger

Mange siger også "Ja det var fanme sådan et job man skulle have sig", men når ugen er omme tror jeg faktisk det er de færeste som gider at have det som fast job. Jeg gider ihvertfald ikke som fast job, men lidt tid af gangen skader som ikke.
Det glæder mig da også at den fra mandag morgen igen står på Lego - god egamle lego, hvor der er folk at snakke med og klodser der skal pakkes.Powered by Blogger