Jokihs dagbog
28.11.06
 
Hvad kan jeg finde på, som jeg kan ønske mig?
Kender du det? Når familien spørger til en ønskeseddel, og man sidder og finder på ønsker? Ofte har jeg det sådan, at jeg egentlig ikke har behovet for de ting jeg finder på, men når man nu skal have gaver, så kan det jo lige så godt være noget jeg ønsker mig.

I år har jeg fundet en ekstra ting der skal på sedlen, istedet for andre ønsker.
En genial ide, vil jeg mene.Folkekirkens Nødhjælp har åbnet en shop hvor man kan "Gi' en ged" til en man holder af. Man modtager så gavekortet, og kan lægge det under juletræet, mens geden får en lykkelig ejer et sted hvor den virkelig er påskønnet, og gør en forskel.
Har man lidt flere penge kan man dog også vælge at give en gris eller en dog en hel ko. I alt er der 10 forskellige ting man kan give til en anden, og jeg synes det geniale ved denne ide er at det ikke bare er en hundredekroneseddel man propper i en bøsse og ikke ved hvor ender. Her er det ret konkret. Ihvertfald er det da en spøjs idé, og jeg håber den fanger an :-)

Ville du ønske dig en ged, istedet for en af de andre ting på din liste?
26.11.06
 
TDC kunde igen...
Esenet blev her i efteråret solgt til giganten TDC.
For de som ikke ved hvad esenet er, kan jeg fortælle at det var den politiske vision om at alle borgere skulle have nem og billig adgang til internettet, så vi ikke haltede så meget bagefter herovre i vestjylland. Derfor startede kommunen Esenet op, med billig adgang på de små forbindelser. Det kørte over kabel tv nettet.

Her i efteråret blev det så solgt for omkring 260 mio kroner - køber TDC.
Den anden dag lå der et brev i min postkasse, hvor jeg blev orienteret om at jeg nu er TDC kunde, og sådanset har fået et webspeed-abonnement. Prisen bliver sat op med 10 kroner i måneden, sådan til at starte med, og prisen bliver også sat op på kabel tv, som de også købte med.
Dermed forsvinder den garanti man som forbruger havde for, at priserne ikke steg mere end der var udgifter til, da det var kommunalt ejet. Nu skal der laves overskud på de vestjyske kunder, og det bliver ikke billigt - det er det aldrig at være kunde hos TDC, hvor man fortsat kalder hastigheder på 128/64 kbit for "bredbånd", hvilket jo sådanset er håbløst forældet med den hastighed. Det var den hastighed man fik da man havde ISDN i sin tid - 2 x 56k modem.

Næste skridt bliver at finde ud af hvor jeg ellers kan få internetforbindelse for en ordentlig pris. Den nuværende forbindelse, 256/128, kunne godt ønskes forbedret, og en mulighed var Cybercity som tilbyder 2048/128 for 299,- /md. Tele2 har også kampagner for tiden, men de kræver at man også har fastnet telefon hos dem til minimum 50,- /md, og det har jeg ihvertfald ikke brug for.

Jagten er gået ind på at komme væk fra TDC's gavebod til direktører og andre rige mennesker. Jeg vil ikke være med til at sponsere de næste 29 mio til Dyremoses bankbog.
21.11.06
 
Håb
På skolen ligger der et stykke lærred, hvor man opfordres til at skrive hvad man håber på. Det skal så åbenbart med i en kunstudstilling.
Der var mange forskellige bud. En af dem faldt dog særligt i øjnene.

"Jeg håber at jeg snart bliver gravid".

Nedenunder havde en anden person skrevet:

"Jeg håber du ringer snart, 20 79 xx xx".
20.11.06
 
Ingen mad & to nye dæk
Ingen mad:
Det skete i går da vi var til barnedåb i Viborg. Nyeste niece i stammen skulle døbes i Viborg Domkirke, og fruen og jeg skulle være faddere.
Under selve dåbshandlingerne skulle i alt 3 børn døbes, og da de alle reste sig på samme tid blev den ene af babyerne urolig og begyndte en højlydt hylen, hvilket satte en reaktion igang hos det andet pars baby, der, som en anden politisk balademager, også satte i højlydt hylen. Begge skreg de så højt at hele kirken sad og holdte en slet fnisen i sig, for man kunne ikke høre ét ord af hvad præsten sagde. Ikke en gang jeg som stod 2 meter fra døbefonden. Præsten måtte dog også trække på smilebåndet af det hele, og efter end gudstjeneste kunne han fortælle at det alligevel var eneste gang det havde været så grælt med barnegråd, men hvad kunne han gøre.

Da vi kom til receptionen gik det hurtigt op for værtsparet at der manglede noget - MAD!
Et hurtigt opkald til hende der skulle levere maden kunne dog afsløre, at hun troede at det først var næste weekend, og fik derfor rasende travlt med at skovle noget sammen til en flok sultne gæster. Et par timer senere end beregnet fik vi serveret nogle store pålægsfade og rugbrød, fiskefilet'er, rejer med snask, en anden slags fisk og alt muligt pålæg. Det smagte skide godt, men det var jo ikke just det der var planen, og jeg kan godt forstå hvis værstparet må have følt det en smule ubelejligt. Man kan jo bare sig at det var godt at det skete på det tidspunkt det gjorde. Tænk hvis det havde været til en bryllupsmiddag.
Vi overlevede alle sammen, og var ret imponerede over det hun kunne stable på benene på et par timer. Desuden har vi nok materiale nok til et par vers i en sang, når vi en gang skal have skrevet sådan en til dem igen.

To nye dæk:
Her til morgen kunne jeg desværre konstarere at volvoens ene baghjul var fladt. Ikke bare lidt, men HELT fladt.
Her til eftermiddag bøvlede jeg lidt med at få dunkraften til at virke ordentligt. Lidt hjælp fra Far Martin, og så kunne vi få hjulet af.
Quickpot måtte beklage at de ikke kunne lappe dækket med de skader det havde, så der skulle et nyt dæk til, og man kan åbenbart ikke bare skifte ét dæk - næ næ - man skal skifte sætvis, så det kostede lige 1600 kroner at få det ordnet.

Bye bye julegaver...
12.11.06
 
I'm watching!

11.11.06
 
Den moderne folkekirke - lige rundt om hjørnet!
Jeg kunne se på regional tv, at folkekirken nu gerne vil have nogle flere mennesker til at komme til gudstjenester. Det er der jo ikke det store nye i. De havde holdt sådan et møde for at snakke om hvordan "man kan modernisere folkekirken". Det har sikkert været hyggeligt, og jeg kunne også høre at de var nået frem til nogle forslag, hvoraf nogle skulle overrækkes til Onkel Bertel, som åbenbart også håndterer det sæde, i besparelsens hellige navn, og de kristne værdiers bevarelse.

Blandt andet havde de snakket om de kunne lave gudstjenester de steder hvor folk alligevel er, om det så var et butikstorv, i gågaden eller hvor det nu kunne være. På den måde skulle folk ikke gøre noget aktivt for at få budskaberne. De ville simpelthen blive bragt lige til dig.

Min holdning er den, at jeg ikke tror de skal gøre sig de helt store anstrengelser. Grunden til at eksempelvis jeg selv ikke kommer i kirken er, at det er møgkedeligt. Jeg har SÅ svært ved at gejle mig selv op til at synge salmer som lovpriser en gud og hans søn. Det har som ikke noget med tro at gøre, men jeg tror ikke på kirkens historie om at der er noget man SKAL gøre, "for ellers!!!!".
Og hele ideen med at skulle høre på hvad de sagde til hinanden for 2000 år siden - nej, jeg er stået af. Hvis de da så kunne bruge dem på dagens aktuelle emner, så som at prædike om fred i verden kunne det nok have en interesse, men de må jo for guds skyld heller ikke blive politiske, så det kan de nok heller ikke.

Jeg tror bare at hvis de kommer ud og begydner at prædike på gader og stræder, så vil jeg opfatte dem i samme båd som forretninger som prøver at sælge en vare, og så går den ind af det ene øre, og ud af det andet.

Jokih's råd:
Find nu ud af at gøre budskabet vedkommende for folk, istedet for at fortælle folk noget vi ikke kan forholde os til i en verden som HAR udviklet sig siden år 0!
Stop de der store og højtidelige cermonier hvor ting skal siges i en bestemt rækkefølge. Det har sg* ikke nogen betydning i dag.

Går du ofte i kirke?

10.11.06
 
Fredagens arousment
Efter en ret så hård dag på jobbet kørte jeg i mine egne tanker gennem Esbjergs gader, da jeg pludselig bemærkede en politibil bag mig. Jeg tænkte "og hva' så", og fortsatte min tur, for det er der jo som sådan ikke noget underligt i. Jeg gjorde mig dog lidt ekstra umage ved et højresving, for da jeg forsat ikke har sidespejle på volvoen, er det en af de ting der er blevet ret vigtig.
Cirka 100 meter efter svinget, midt på Jagtvej, var der pludselig blå blink i hele bilen, og som man jo skal, blinkede jeg ind til siden og stoppede.
Jeg ved ikke hvorfor, men det første jeg gjorde var at spænde sikkerhedsselen af, men med et klask i panden slog det mig at det jo næsten var det dummeste at gøre, for hvis jeg begyndte at tage den på igen ville det se ud som om jeg ikke havde haft den på, så jeg valgte at beholde den af, og steg ud af bilen mod betjenten som kom mod mig.

Betjenten: Har du et kørekort jeg må se?
Mig: Ja, øjeblik, den ligger i min jakke på bagsædet. Er der noget galt?
Betjenten: Naaah, vi er bare ude for at se om folk der kører har et kørekort og ikke har drukket....har du drukket noget i dag?
Mig: Kun kaffe da!
Betjenten: Ja det er vi ikke intersserede i. God weekend.


Jeg havde ikke gjort noget galt, men alligevel bankede mit hjerte så jeg troede jeg skulle dejse om. Man får sig nok bare lidt af et chock, selvom man ved man ikke har gjort noget. Men det er da egentlig rart at der bliver patruljeret efter spritbilisten og folk uden kørekort, og fredag eftermiddag er da også ret velegnet for den slags, så ingen vrede følelser fra Jokih mod ordensmagten.


Dagens positive:
AND!

7.11.06
 
Endnu en spaltet DF tunge
Så kom finansloven i hus her til aften med, som den rare Bendt Bendtsen kaldte det, "et bredt forlig", bestående af regeringen og DF, og netop DF skulle jo lige have deres fingeraftryk på de mærkværdigste ting.
Denne gang lykkedes det dem at få sænket afgiften på sodavand, og det gør vi så i en tid hvor unges sodavands drikkerier aldrig har været større, hvor emaljen forsvinder fra deres tænder pga afsyring, og hvor fedme er så tæt på en epedemi som det næsten kan komme, så derfor synes jeg nok man kan sætte et vist undrende hoved ved det punkt. Angiveligt skulle årsagen være at man ønsker at sænke grænsehandelen, hvilket vel højest er et problem i 1/3 af jylland?
Jeg synes ihvertfald den er mærkelig.

Derudover formår DF at få sig selv i nyhederne så godt som hver eneste aften, og her til aften med hele 2 nyheder.
Miljøminister, Connie Hedegård, har udtalt sig kritisk om DF på ministeriets hjemmeside, og det har nu taget den drejning at statsministeren har givet miljøministeren en kammeratlig samtale til gengæld.
Så bare for at slå det helt fast:

1. Det er HELT ok når DF offentligt kritiserer x antal minsitre, som de synes statsministeren bør skille sig af med.

2. Det er ABSOLUT ikke ok, når en minister kritiserer DF, fordi "de jo skal huske på hvem der er regeringens parlamentariske grundlag", som de selv udtrykker det.

Er man ikke bare en anelse hoven i DF?
Jeg synes simpelthen det er for meget med dem.
6.11.06
 
30 år med manér
Det viste sig at vi slet ikke behøvede den skide fryser som futtede af i torsdags. Naturen selv kunne fint klare at nedkøle de grønne, og de smagte fantastisk, sådan au naturel ;-)
Og i øvrigt en fantastisk fest med 11 andre gutter, inklusiv et styks fødselar, som blev noget rød i hovedet, da en yderst let påklædt dame troppede op i kælderen, og begyndte at smide tøjet foran ham, til stor glæde for hele forsamlingen.
Tillykke Uth - du startede rækken af 30 års fødslsdag med manér.
En gå-tur hjem på en halv time med Skovbo, som nu er bosat i Åbybro, var faktisk både rigtig hyggeligt, og fjernede også lige den værste røg- og sprutlugt fra tøjet, og den mundfuld frisk luft var nok også godt tiltrængt. Vi fik ihvertfald snakket gevaldigt hyggeligt sammen, hvilket vi desværre ikke får gjort alt for tit, fordi vi bor så langt væk fra hinanden. Og så kunne han jo også passende fortælle nyheden om at de venter endnu et barn til juli. Tillykke.

Søndag kunne jo næsten ikke bruges til andet end at pleje tømmermænd. Var hjemme omkring 03.40, og vågnede ved 08-tiden uden at kunne falde i søvn igen. Det blev til et par timer på øjet søndag eftermiddag, efter at ugens afsnit af matador var set.
Efter McD (ret obligatorisk når man har tømmermænd) blev fjernsynet kørt i soveværelset, og da det bedste bud på en søndagsfilm var Johnny English, slukkede vi fjernesynet 21.20 og sov lykkeligt cirka 12 timer frem begge 2, og DET var dejligt. Godt man først møder klokken 13.40 om mandagen. Det er sgu en god opfindelse.
1.11.06
 
En fut-fryser
På lørdag fylder min gode ven gennem mange år, Uth, 30 år, og som forberedelse skulle han og jeg her til aften slæbe en fryser som jeg ikke bruger mere, ud til kælderen hvor vi altid festede i gamle dage, under huset i Nøddelunden.

Vi fik slæbt skidtet derud, og ned af en meget smal spindeltrappe, og velplaceret satte vi den til stikkontakten. 4-5 minutter efter sagde det en mærkelig FFXZZZZZKKTTTZZ lyd, og så blev der helt mørkt i huset. Det tog jo ikke 2 sekunder at regne ud at skidtet, der ikke har været sat til i et halvt år, var futtet af, og en yderst grim lugt bredte sig. En lugt af brændt et-eller-andet.
Så nu ryger den idé på genbrugspladsen en af de nærmeste dage, og vi må nok luftkøle bajerne til på lørdag.

Jeg husker en lignende situation for nogle år siden, hvor min gruppe og jeg på Ingeniørhøjskolen i Århus havde købt os et brugt køleskab til grupperummet - fyldt til randen med Landkjær sodavand.
Den første dag vi kom op og satte det til skete næsten det samme, bortst fra at skolens relæ ikke slog fra, men istedet fyldte køleskabet hele grupperummet, som faktisk var til 4 grupper, med røg. Heldigvis befandt der sig en person i rummet som fik hevet stikket på apperaturet. Dengang lykkedes det dog at bestille en ny dims hjem til køleskabet, og det blev repereret og virkede upåklageligt 1 år frem, indtil en emsig pedel satte det til storskrald, istedet for at ringe til det nummer som stod på det, og bede om at få det hentet.

Powered by Blogger