Jokihs dagbog
27.9.06
 
Æske helt død
Her til morgen var den så helt væk, min æske.
Den når lige nøjagtigt til opstartsfasen, og lige før den skal til at tælle ram, så stopper den bare, og kommer ikke videre.
Der er nok ikke anden udvej en at gå til en forhandler her til formiddag og se hvad han siger. Træls!

I går havde jeg den hidtil mest stressende dag i praktikken i SFO'en, hvor jeg stod en del alene pga. af sygdom og samtaler mellem skole og forældre, og til sidst var det ved at tage pippet fra mig.
Så i aftes stod den på ren afslapning med hjemmelavet varm cacao, 3-farvet is og bold i fjerneren, og så håber jeg det går bedre i dag.
26.9.06
 
Halvdød æske
Jeg tror desværre enden er nær for min æske.
Enten skal den have en kraftig operation, eller også skal den have aktiv dødshjælp. Så slemt er det for tiden.

Jeg kunne vildt godt tænke mig en ny shuttle som denne, men hvor får man lige 3K fra til den slags, når man i forvejen har dårlig samvittighed over ikke at lægge bare en lille smule hos tandlægen, hvilket jeg kan mærke at jeg burde.
24.9.06
 
Sommeren er forbi nu, og den...nærmest fløj afsted...
Meget tyder på at dette bliver sidste dag med sol og gode temperaturer, i denne pragtfulde sensommer som vi har haft.
Og istedet for at skulle gå og gøre det i regnvejr og kulde, så jeg har i dag fået skilt havemøblerne ad i dag, ryddet ud, og rundt, i skuret, så møblerne nu er forsvarligt pakket af vejen til vinteren. Der stod i vejledningen at man ikke må sætte dem indenfor et sted hvor der er varme på, for så ville de bare tørre ud, så de er blevet sat i stål-skuret i haven, hvor der hverken er varme på, eller specielt tørt.

Det føles lidt mærkeligt at skulle indstille sig på efterår og vinter, men jeg har her prøvet at finde nogle af de positive sider:

- Hygge indendørs med stearinlys, fjerner og lidt sukkersødt.
- Efterårsstorme (som jeg jo elsker at skulle ud i).
- Nyfalden sne, som bare er det bedste at komme ud og lege i.
- Jul, ihvertfald den side som omhandler hygge, og den starter fanme ikke 1. september!
- En gå-tur i høj solskin, og med masser af sne på veje og stier. Man har det skide godt når man kommer hjem og har fået varmen af at gå.
- I særdeleshe den tid på vinteren, hvor foråret LIGE er ved at bryde frem, og vejrudsigten lover høj solskin og op mod 16 grader. Så er det ved at være fedt igen.
- Flere? Hvad er din favorit ved sæsonen vi er på vej ind i?


Men inden vi nu lader sneen dale, så er her et par billeder, som viser hvor fint en sensommer vi har haft.
Min agurk (den ene det er blevet til) er vokset kraftigt siden det sidste billede):


Og her er dagens høst af cherry-tomater, og de smager SÅ godt:

Velbekomme, og tak for i dag.
22.9.06
 
Syg, rask, glad og lidt harm
Syg/rask:
Det begyndte onsdag middag, hvor jeg kunne mærke en begyndende ømhed i kroppen. Normalt har jeg det sådan med den slags ting, at de kan "viljes væk", og med det mener jeg at der er måder man kan undgå at blive syg på, hvis man bare bruger viljen når sygdommen er i optakten. Men så kommer der også andre faktorer ind i spillet, som en slags modbalance mod min egen vilje. Her taler jeg om "selvforstærkende indicier", som f.eks. konens "ej, er det rigtigt - jamen du ser da også lidt bleg ud" eller chefens "jamen der er også meget i omløb af den slags lige for tiden - der er også 2 andre som lige har været syge af det".
Dette er altsammen med til at forstærke min tro på at jeg vitterligt er syg. Straks tænker jeg ved mig selv at jeg faktisk er lidt øm i kroppen, og der er nok noget på vej, så på måde har jeg nu overbevist mig selv om at jeg er syg, og li'som accepteret det, og følgeligt heraf kan kroppen fortsætte med at udvikle en lettere sygdom. Det gjorde den så, og derfor måtte jeg torsdag ringe til 2 arbejdsgivere og fortælle at de ikke ville se mig den dag. Et hårdt slag, for dels er jeg ret vild med det sted jeg er i praktik lige nu, selvom det kan være hårdt, og dels måtte jeg sande at jeg måtte svigte min anden arbejdsgiver endnu mere, så jeg nu i denne måned slet ikke har været hos ham, og jeg ved hvor travlt han har. Desuden er det også her jeg tjener de penge som jeg skal købe mad for hver måned, samt have lidt sjov ud af min fritid, så nu må vi se hvor meget der bliver af det i næste måned.
Torsdag nat var et helvede, hvor jeg knapt kunne synke på grund af hævede mandler, og ømhed i krop og hoved. Jeg slappede af hele dagen i går, og sluttede eftermiddag af med en gå-tur med vovse på en halv times tid, og så følte jeg mig egentlig halvgodt tilpas igen, så jeg ringede til praktikstedet og fortalte at jeg var klar igen fredag. Det passede dem vist særdeles godt at høre det, for der havde været 2 ud af 4 lærere syge også, så det hele var lidt stressende. Personale er jo ikke det der er mest af sådanne steder for tiden, men lad os ikke bruge for meget spalteplads på det i denne omgang, for det kan godt tage lidt tid at komme igennem.
Dagen i dag forløb fint - helt fra 8-16, og jeg føler mig næsten rask igen, så det var kun den ene dag. Så ved du det, hvis du nu også sidder og tænker "jeg er sgu også ved at være halvdårlig egentlig" - det varer kun én dag! DU ER IKKE SYG!

Glad:
Sidste på eftermiddagen kom sms'en så endelig fra H2ns, som her til eftermiddag er blevet far til en lille pige, og den nyhed var ventet med spænding. Alt er åbenbart gået helt efter planen, og det er sgu fedt at høre. Jeg er glad på jeres vegne. Tillykke :-)

Lidt harm:
Jeg læste i dag et indlæg fra 21. september 06 på PoulSS.dk, og det er ikke just glade budskaber han har at gøre med for tiden.
Kort fortalt:
Han fik her i sommer lavet nyt køkken, og efter får uger begynder der at komme svamp, og efter 4-5 uger finder de ud af at smeden har lavet fejl ved en tætning, og at der derfor har stået vand under hele det nye køkken, i en stråle, i 4-5 uger, hvilket giver skimmelsvamp i store dele af det nye køkken. Så ikke blot skal det hele skiftes, og det nye gulv brækkes op - nu kommer så kampen med et grådigt forsikringsselskab.

Historien kan du selv læse på Poul's blog. Jeg blev simpelthen så harm på hans vegne da jeg læste det. Det er utroligt at man skal kæmpe sådan en kamp for at få det produkt man har betalt for i så mange år.
Jeg håber du vil læse hans historie og bakke op - det tror jeg han kunne have fint brug for lige i disse dage. Det er ikke rimligt at udsætte almindelige mennesker for den slags.
18.9.06
 
Agurker og farver
Efter en skidt august måned har varmen været vendt lidt tilbage, og det har givet et dejligt boost til min alt for sent plantede agurker, som i disse dage står udenfor og slikker solskin. Det var nu mest på forsøgsbasis at jeg plantede dem, og jeg havde ikke regnet med at de ville nå at give noget, men nu vil skæbnen det altså anderledes, og som du kan se på billedet herunde, så er den første ved at blive brygget.


Og meget apropos brygning, så er Jokih nu officielt ejer af en espressomaskine. Sådan en har jeg faktisk godt kunne tænke mig i lang tid, men jeg har altid synes de var alt for dyre, så da jeg så en til 399 i Fakta synes jeg at den var tilpas billig til at jeg kunne finde ud af om det var noget for mig. I disse dage går jeg derfor og øver mig i blandingsforhold og brygning i det hele taget. det er mest blevet til cappucinoer, men jeg har fundet lidt flere opskrifter her, som jeg skal prøve en gang.


Volvoen har været under kærlig pleje for at få rettet lidt skavanker, mens konen og jeg var på ferie i Rom. Min mekanikker fandt fejlen ved den rallende lyd som motoren gav, og vi frygtede begge det værste, men det viste sig at være en makanisk del i fanen i køleren, som derfor blev skiftet ud med en brugt. En ny koster omkring 2500 hos Volvo, men vi fik denne til 650 kroner, og det er jo lige noget den studerende kan bruge til noget. Desuden er der nu igen lys i instrumentbrættet, og det er egentlig dejligt nok når man kører om aftenen, så man ikke behøver at tænde kabinelyset for at se hvor hurtigt man kører.
Nu mangler jeg bare 2 nye sidespejle, som H2ns og jeg skal til Ådum Autoophug og finde en gang.

Haven byder i disse dage også på nogle fede farver, så derfor slutter vi af med billeder fra sensommeren i Jokihs have (musikken fader op)....

Tak for denne gang.
14.9.06
 
Billeder fra Rom, uge 36 2006
Som jeg skrev i sidste indlæg er det min hensigt at lægge nogle billeder ud fra den netop overståede storbyferie til Rom.

DE KAN SES HER!

Af andre ting:
Så i går et indslag i TV Avisen, som i den grad slog mig for brystet.
Indslaget blev indledt med "En ny undersøgelse har vist at det faktisk er farligere at køre MED cykelhjelm, end uden".
Bag denne hovedrystende, og yderst fejlbeskrivende overskrift befandt sig historien om at en britisk undersøgelse har vist, at biler der passerer en cykelist MED cykelhjelm, kører 8,5 cm tættere på, end de gør med cyklister UDEN hjelm. Det er blevet målt med computerudstyr.
OTTE OG EN HALV CENTIMETER!!! Det er cirka lige så langt som min pegefinger. Den undersøgelse viser da ikke en skid, men man har åbenbart syntes at man alligevel ville have et eller andet ud af den, så derfor indslaget, som DR's journalist i rigtig moderne stil fremlagde efter princippet "dårlige nyheder er gode nyheder". Det er sgu da sørgeligt at bruge 3½ år på en uddannelse, og endelig få job på TV Avisen, og så lave sådan en gang...undskyld mig...fejlfortolket og fordrejet lort.
Men for nu at få et eller andet ud af det kan jeg passende spørge dig, kære læser:
Kører du tættere forbi cyklister med hjelm, end dem uden?

Computerstuff:
Tror snart jeg skal have min computer formateret igen. Der er nok blevet in- og afinstalleret for mange ting over de sidste 2 år, og nu er den begyndt på at genstarte automatisk, og det er, for at sige det mildt, lettere uheldig og iriterende når man sidder og arbejder, så det må jeg lige se om jeg kan finde tid til i weekenden.
12.9.06
 
Hjemvendt fra Rom
Så er kroppen ved at være på plads igen, efter at konen og jeg i søndags kom hjem fra Rom, hvor vi har en uge på bryllupsrejse.

Turen startede med flyvning fra Esbjerg til London, og fra London til Rom. Skiftet i London var dog lettere sagt end gjort. Vi havde 2½ time i lufthavnen før det næste fly skulle afgå, så vi havde planlagt at tage en bid aftensmad inden vi fløj afsted. En halv time efter landing havde vi vores bagage, og tænkte at vi lige så godt kunne checke ind med det samme - så var det jo overstået. Det tog dog næsten en time i køen ved check-in skranken, fordi de skulle gøre alle opmærksom på at de ikke måtte have kosmetik, vandflasker, læbepomade og 100 andre almindelige ting, med i håndbagagen, så her var en lille ompakning nødvendig.
Vi fik endelig checket ind, og fortsatte til sikkerhedskontrollen, hvor England jo er HELT oppe i det røde felt, når det kommer til sikkerhed, så her dukkede yderligere et par ting op som vi ikke måtte have med ombord, men som vi bare måtte smide ud, fordi vores bagage jo var checked ind, og da de så fandt både en mp3-afspiller OG et kamera i vores håndbagage stod verden da ikke mere, så det hele blev røntgenfotograferet for sig, og hele tasken blev tømt og kigget igennem.

Da vi endelig kom igennem var der cirka 40 minutter til flyets afgang, og der var allerede kaldt til boarding, så aftensmaden blev en sandwich, som blev indtaget i al hast ved gate'en. Ikke lige den måde vi havde tænkt os at spendere tiden på, men sådan gik det.

Da vi ankom til Rom var det næsten mørkt, men efter kraftige advarsler fra familie, venner og bekendte turde vi ikke selv begive os rundt i byen med vores bagage, så vi tog en taxa de cirka 400 meter til hotellet.
Rigtig godt trætte kom vi frem, og som jeg gik ind af døren til receptionen tænkte jeg: "det skal sgu nok passe de ikke har vores reservation". Vi havde jo selv booket hotellet over nettet, og der kan jo ske meget, selvom der var kommet en bekræftelse, men alle mine negative tanker blev gjort til skamme, for da vi trådte ind af døren til Hotel Corallo råbte hotelfatter begejstret "JORGENSEN"...og et par sekunder stod jeg ligesom uden at ane hvad jeg skulle foretage mig, men dog med den vished at vi var ventet.
Ret hurtigt fandt jeg ud af at hotelfatter var en ret stor fodboldfan, og han ville straks vide om jeg var i familie med Martin Jørgensen fra Fiorientina. Jeg kunne bekræfte at min far rent faktisk hedder Martin Jørgensen, men at det ikke var ham, og nej, fodboldspilleren Martin Jørgensen er ikke min bror. Han tog det nu meget pænt. Jeg skulle selvfølgelig bare have sagt ja, og så have fået taget et polaroid til væggen sammen med ham.

Hotellet var egentlig ganske fint - 400 meter fra hovedbanegården i Rom, Termini, og i fin stand. Morgenmad blev serveret på tagterrassen i solskin, hvor hotelfatter somregel også selv var oppe for at lave capocino'er til os. Desuden var der basser og varm youghurt hver morgen. Dejligt.

Vi fik gået en helvedes masse kilometer, og set en satans masse ting. Det er min plan at lave et lille billedgalleri med lidt tekst til, men det må lige vente lidt endnu. Du må nøjes med de få billeder der er her :-)

Colloseum:


Peterspladsen foran kriken, set fra balkon'en på kuplen:

MEN:
Vi blev hverken slået ned, bestjålet, overfaldet eller noget i den retning, og italienerne er nu noget venligere en franskerne ;)

Overordnede konklussioner:
- Rom er en fed by, med masser af stemning.
- Hotel Corallo var også et dejligt sted, og kan klart anbefales.
- Restaurant Bistro i Via Palestro kan også på det varmeste anbefales. Det var det bedste mad vi fik, og vi var der 2 gange. Dejligt personale, og fed musik.
- Peterskirken er et "must see". Det var stort. Vatikan Museet kan dog undværes.
- Piazza Navona og de tilhørende sidegader var det bedste sted vi fandt i Rom.
- At flyve med RyanAir var ikke så skidt, selvom jeg også havde set udsendelsen i fjernsynet for noget tid siden. Flink og venlig personale, og man kunne jo købe både drikkevarer og små portioner mad ombord. Alt var booket over nettet, og det fungerede fint. Eneste jeg kan sætte en finger på er at de skal på et kursus hvor de lærer at snakke i mikrofonen, så vi andre også kan forstå hvad de siger. Det styrede de ikke lige alt for vildt.
3.9.06
 
Ses
Vejret i Danmark:


Vejret i Rom:


Ciao bambinos :D

Vi ses om en uges tid...

Powered by Blogger