Jokihs dagbog
30.4.06
 
Intet nyt fra vestfronten
Der sker ikke meget i disse dage.

Lørdag havde vi besøg af en ret stor og flot regnbue, som jeg prøvede at fange gennem 2 billeder, så det er derfor den ser lidt mærkelig ud, men flot var den.

I dag søndag har Majbritt været på arbejde selvom det var søndag, idet nogle kloge hoveder i regeringen synes det er en helt fin ide at holde åbent om søndagen en gang imellem. Dermed har arbejdsugerne heddet mandag-tirsdag-onsdag-torsdag-fredag-lørdag-søndag-mandag-tirsdag-onsdag-torsdag-fredag-lørdag med 2 x 3 timers fri fordelt over de 2 uger, og jeg synes sgu det er synd at så mange skal ind og stå i butik på ugens eneste fridag.

Jeg fik da lavet en lille smule herhjemme - jeg fik plantet min plante om, og taget 2 skud ud som jeg planetede i nye krukker - jo jo, det er mig med de 10 grønne tommelfingre.

26.4.06
 
Fedt nok
Siden det for omkring 14 måneder siden lykkedes mig at smide 11 kilo, er det lykkedes mig at genhuse cirka 5 af dem, og de har fundet nye steder at bosætte sig, og denne belejring er jeg langt fra tilfreds med, så stærkt inspireret af PoulSS har jeg nu tænkt mig at smide nogle kilo igen.
Sidst jeg var igang med en kostomlægning via De Danske Vægtkonsulenter gik jeg kold i grøntsagerne. Der var sgu for mange af dem.
I aftes var jeg så et smut i den lokale afdeling af Fnuggiklubben i Esbjerg, og her stødte jeg så på adgangskrav som jeg ikke vidste om jeg knne stå mål til. Bl.a. skulle jeg have et BMI på mindst 25, og det har jeg ikke fået målt før, og tænk en gang om dette skulle være første gang jeg skulle blive nægtet adgang til noget for ikke at være fed nok?

"Gudskelov", kan man næste sige, viste min BMI sig at være 26,1, og jeg var omkring 2 kilo fra min idealvægt. Det lyder jo ikke slemt, men man kan jo sagtens ommøblere lidt uden at det betyder kraftigt vægttasb, så det er nu målet.
Jeg vil seom jeg kan smide cirka 10 kilo, og "ommøblere" lidt på nogle områder, og for at holde mig selv op på det vil jeg løbende skrive her på siden hvordan det går :-)
23.4.06
 
TILLYKKE

I dag fylder Majbritt og Marianne 30 år


Og Soffi fylder 3 år i dag.


Stort tillykke til Jer alle 3.
21.4.06
 
Stille i Brøndby
Mel: Guantanamera

Stille i Brøndby
Der er så stille i Brøndby
Stille i Brøndby
Der er så stille i Brøndby

Det var en stor aften på stadion - hør selv :-)
19.4.06
 
Ja hvad tror vi selv?
Debatten ruller i TV i disse dage, efter de mange trafikdræbte i påsken. I dag hørte jeg en kørelærer som foreslog at grænsen skal sættes op til 20 år før man kan få kørekortet. En anden mand samlede underskrifter ind for noget han ikke helt vidste hvad var endnu, men prøv nu at komme lidt ud af kuplen og se problemet som det er opstået, istedet for at skyde på det der sker - der er jo et problem vi selv har skabt i samfundet.

Jeg så også i aftes i DR1 programmet Kontant, hvorledes legepladser ikke blev godkendt fordi der sad bark på træerne som børn kan får rifter i fingrene af, sten stod for tæt, gynge hang ikke 35 cm over jorden osv osv osv.
Disse børn får ALDRIG oplevelsen af prøve noget, at opleve noget. De bliver simpelthen pakket ind i vat - curlingbørn, kaldes de også.
Da jeg var 5-6 år brækkede min naboven Michael sin ene arm, han fik gips på, og noget tid efter var den hel igen. Han stak også fingrene i en motor og fik det yderste led af en finger kappet af, og han blev lidt klogere. Det var sgu bare det der skete, uden at man hidsede sig op og snakkede om børnesikring på motorhjemlem på biler.

Men børn i dag får ikke lov at have de oplevelser. Der må ikke ske dem NOGET som helst, så derfor begynder de naturligt på et tidspunkt at søge efter grænser, og jeg mener det er den effekt vi i dag ser hos unge hensynsløse billister, unge mennesker som tager stoffer, drikker, kører streetrace, er ligeglade, uengagerede og pisseligeglade med alt andet end dem selv. Det er sgu det samfund vi har skabt ved at gøre som vi gør. Det er da helt og holdent vores egen skyld. Det er jo ikke bare en generation der er kommet til og har beslutte sig for at være sådan - det er sådan både samfundet og forældre har opdraget dem.

Børn tager ikke skade af at falde ned fra en sten, slå hovedet mod den anden sten, få et blåt mærke og en hjernerystelse. De bliver sgu en oplevelse rigere. Hvem har givet folk det indtryk at der ikke må ske dem noget?
Giv dem da lov til at opleve livet som helhed, istedet for at beskytte dem fra alt hvad du finder dårligt, for gør du det kender de ikke til noget der er dårligt, men er nødt til at finde grænser, og det resulterer idag i de ting vi ser.
Det er ihvertfald min teori!
16.4.06
 
Påske 2006
Torsdag var det ikke fordi jeg egentlig fik lavet noget som helst - bare slappet af, og det er jo det sådan en flok helligdage skal bruges til.

Fredag var vi et smut hos svigermekanikken i Holsted og få lidt påskefrokost. Ved den slags lejligheder er sviegrfar aldrig nærig med snapsen, og denne påske ingen undtagelse, så jeg betragtede det som en slags opvarmning for fest med gutterne fredag aften. Den startede omkring klokken 19, og gik på ingen måde stille for sig. Vi hørte et par helt nye favoritter "op med håret" og andre, og da der skal være ro i ejendommen klokken 01 tog vi i byen der.
Det endte med at blive en ganske hæderlig tur. Omkring kl 04 begav jeg mig ud af døren på Dronningen, og blev her mødt af en gammel kollega fra Radio Victor, og vi besluttede at gå ind igen og få en enkelt til at gå hjem på. Da vi havde købt ind i baren spottede vi endnu en gammel kollega i hjørnet, Henrik Lau, som jeg ikke har snakket med i 100 år, så vi plantede os i hjørnet, og inden vi fik set os om var der smuttet lang tid, og rengøringslyset blev tændt. Der brød vi så op, og jeg var hjemme en gang mellem 05:30 og 06:00 - godt stiv og pissetræt.

Lørdag "morgen" stod majbritt op og gik med vovse, mens jeg sov tømmermænd af. Kl 10 mente jeg at det var tid til at stå op, og fuck jeg havde det dårligt - bagstiv som ind i helvede og alt alt alt for lidt søvn. Jeg væltede ned til cykelhandleren og fik købt den cykelcomputer som min mutter ønskede sig til sin fødselsdag. Tilbage i huset drak jeg en masse cola, men synes ikke at få det mærkbart bedre.
Jeg havde aftalt med svigerfar at han skulle komme kl 13 og hjælpe med at fælde æbletræ i haven, og da jeg var færdig med at stå op og sådan var kl 12:40, så jeg nåede mig en ganske kort lur før han stod i haven og bankede på vinduet. Vi fik fældet så meget træ som vi mente var godt, og det tog da også et par timer.
Jeg tog mig en halv times "kom-nu-til-dig-selv" på sofaen, og tog så om til mutters fødselsdag til kaffetid. Her var der megen morskab over min dårlighed, men jeg fik da et stykke morgenmadskagemand, og det var nok ikke nogen videre god ide at starte med den slags, men appetitten var ihvertfald ikke stor, og jeg overvejede cirka 3 gange i timen om jeg skulle gå ud og knække mig og få det overstået, men det gjorde jeg dog ikke.
Da vi kom til aftensmad og rødvinen kom rundt var jeg dog alvorligt træt af tilværelsen - nøj det stank, men jeg fik da en anelse kartofler med sovs ned, og fra salatskålen gaflede jeg 4 stykker bacon, og det er jo satme noget af det bedste man kan få sådan en dagen efter, og da desserten kom på bordet var jeg så frisk at jeg fik 2 gange af isen, og så var den værste krise overstået. Jeg havde det næsten godt igen, og kunne være lidt mere selskabelig.

Aftenens bemærkning stod min moster for: "...hende kniber det lidt med og....og snup"!
Man skulle nok have været der, men det lød sjovt.

Søndag - i dag - har jeg så kun almindelige tømmermænd, efter cirka 10-11 timers søvn i nat. På græsplænen ventede så alt det træ vi skar ned lørdag, som skulle ryddes op, og de dele som kunne bruges til brændsel tages fra. Det var da et halv stort arbejde, men et godt vejr gjorde arbejdet nemmere, og efter et par timer var vi færdige. Så fik bedene i haven også lige en omgang, og den dårlige samvittighed var væk som dug for solen.
Kl 14 ville vi køre en tur til Henne Strand og gå en tur, kigge butikker og få en is. Da vi kom ud til bilen mødte der os et horibelt syn. Total mangel på respekt havde i nattens løb fået ukendte vandalister til at sparke BEGGE sidespejle af Volvoen, og det er fanme ikke noget rart syn at komme ud til. Det ene blev skiftet i efteråret efter at have fået sparket på det tidspunkt, men denne gang var det altså dem begge to.
Så nu skal jeg endnu en gang op til Aadum Autoophug og se om jeg kan finde reservedele. Under indtagelse af aftensmaden så jeg til min store skræk i nyhederne at der havde været brænd hos netop Aadum Autoophug - jeg føler en sammensværgelse mod mig og mit køretøj, og nu mangler jeg bare at finde et sted i en gammel bog hvor der står at man skal tage grusom hævn, og så skal jeg gøre det i en eller andens navn. Arh okay, måske lige drastisk nok, men jeg var oprigtigt lidt hængemulet og ked af det da vi kørte til stranden, for det er sgu iriterende at folk ikke kan lade min bil være i fred. Hvis de så gerne vil have den kan de sgu smide en lap med et bud på i forruden, og når højestbydende har fået den kan de gøre med den hvad de vil, men indtal da STAY THE HELL AWAY FROM THE BEAST!!!!

Det var nu ellers en god tur til stranden, og jeg synes jeg har haft en god påske.
Nu er der lige én dag tilbage inden skole igen skal fylde på med visdom :-)

Har du også haft en god påske?
13.4.06
 
Ret koldt, men rigtig godt

For første gang denne sæson var jeg på stadion sammen med fruen og mianne. Vi fik pladser på 1. række på den øvre tribune, hvilket var okay. Vi kunne da sagtens se, og til en kærkommen forandring havde vi fået de sædvanlige 3 gnavne gamle sure mænd bag ved os skiftet ud med 6-8 unge herrer, som nød en god fodboldkamp i en hel anden grad. Det var rart. Jeg har stadigvæk ikke forstået de der gamle mænd som bruger 110 kroner på en billet, og så brokker sig fra 3. minut til 94. minut + 13 ekstra minutter efter kampen, men dem havde vi gudskelov ikke fået i dag. Vi var fyldt med positive vibrationer, og det gjorde det jo ikke spor værre at Esbjerg VANDT 4-0 over FCN.

Jeg havde min lille nye HD optager med derude for at optage en smule reallyd , og lære den lidt bedre at kende. Derfor kan du her lyde hvordan det lød da EfB scorede til 2-0.
11.4.06
 
Du store verden...
Sad og kiggede lidt blogs igennem i dag, da jeg i PoulSS' blog fandt denne lille sjove ting, så jeg lavede også lige et kort over de steder jeg har været.
Der er som nok af steder og tage hen endnu:Prøv selv
7.4.06
 
Påskeferie
AAAAHHHHH....nu kan jeg igen huske hvorfor det var så dejligt at gå i skole.
Nu er der nemlig påskeferie lørdag søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag mandag - JA DA :-)
5.4.06
 
Kvinder og biler...altså
"Der er 1 ny besked på din telefonsvarer", meddelte mit display mig da jeg havde ringet af med arbejdsgiveren. Jeg ringede op til svareren, og beskeden viste sig at være fra Mianne som havde lånt min bil:

Hej det er mig. Der er altså en eller anden blå lampe der lyser nede ved siden af speedometeret. Der er sådan en pære lisom en lampe der lyser....nå det er ligemeget, for den går væk når jeg slukker lyset, så det er ligemeget. Hej hej...


2 min efter kom en sms:
Har fundet ud af det er lang lys!

3.4.06
 
Tag en dyb indånding
5 timer i et lille, lukket grupperum med 4 andre personer - så trænger man til frisk luft når man kommer ud.
Da sving-skydedøren gik op faldt sollyset stærkt i øjnene, og en frisk forårsbrise slog os i hovedet.
Jeg gjorde alvor af tanken og tog en dyyyyyyb indånding med øjnene lukket og forventningen om dejlig koldt og friskt luft i mine lunger.
Hvad jeg istedet fik var 12 rygeres udåndingsluft lige i fjæset, takket være rygepolitikken der hedder at man skal ryge undenfor. Så der står de så på stribe foran hoveddøren - alle de rygende. Ikke lige den dejlige oplevelse jeg havde forventning om.

Nu her hvor jeg ikke længere selv ryger, og ikke har gjort det siden august 2005, kan jeg godt lugte hvor fælt det egentlig er. Jeg savner heller aldrig en smøg når jeg ser dem stå udenfor i regn og blæst og isnende koldt vejr, mens de hurtigst muligt får sig et fiks - jeg husker den grimme smag i munden og en stank på fingrene uden lige! Nej, det savner jeg ikke spor :-)

Gør du?

Powered by Blogger