Jokihs dagbog
28.10.05
 
Bøllebank
Mig: Hej, jeg hedder Jakob, og jeg skal være sammen med jer i 3 måneder snart.

Barn 1: Hvorfor det?

Mig: Fordi...ja det er fordi jeg skal i praktik.

Barn 1: Hvor mange år er du hva?

Mig: Jeg er 28!

Barn 2: Min far er bare flere år end dig. Han er ... han er ...han er 45!

Barn 1: Min far er bare 145 år!

Barn 3: Min far er bare ... en million år!

Barn 4: Min far han er bare en milliard million år!


Yep, jeg glæder mig til 3 måneders øvelsespraktik i børnehaveklassen.

23.10.05
 
Anmeldelse: Solkongen og Hotel Rwanda
En lørdag aften med masser af film i fjernsynet - blandt andet Far Til Fire, Arven, At Kende Sanheden og Pulp Fiction, men ingen af disse film havde den store interesse hos os, så vi hjullede en tur i den lokale Blockbuster og kiggede hvad de havde af nye film. Det blev til Solkongen og Hotel Rwanda - to vidt forskellige film.


Solkongen:
Efter min mening en meget skuffende film, som indholdsmæssigt INTET havde at byde på. Filmen var bygget op over nogle skæve figurer (som mange danske film efterhånden er), og så er handlingen sådanset underordnet, bare det er sjovt. Og mange steder er den sgu sjov, for de skuespillere der er med spiller godt. Det er bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Birte Neumann, Jens Okking, Thomas Bo Larsen, Kirsten Lefeldt, Niels Olsen og Peter Ganzler.
Jeg synes det var tyndt. Det virker for mig som en film der er blevet lavet fordi man vidste at man havde nogle skuespillere som kunne spille disse roller, og ikke fordi man havde lyst til at lave en film om et emne.

Jokihs vurdering: Det' en ommer!


Hotel Rwanda:
Jeg så for noget tid siden forfilm til den, og havde egentlig helt glemt den, men da den stod på hylden var det ret indlysende at den måtte jeg se.
Filmen handler om en mand som arbejde på et hotel i Rwanda, netop som borgerkrigen tager sin begyndelse i 90'erne. Der er ved at blive forhandlet fred mellem Hutu'er og Tutsi'er, indtil præsidenten bliver myrdet, og hutu'erne beskylder tutsi'erne for at stå bag, og de opfordrer til at alle tutsi'er myrdes. Manden, som vi følger i filmen, arbejder på det hotel hvor FN's få fredsbevarende soldater bor, og hvor også oprørssoldater bor. Han forsøger at holde sig gode venner med dem alle, men når han selv er hutu og hans kone og børn er tutsi er det ikke nemt at overbevise oprørerne om at lade dem leve.
Filmen er utrolig barsk, og følger kampen for at overleve for de mange flygtninge som kommer til hotellet. Den handler også om uvisheden om hvad der er sket med ens pårørende og tusindvis af andre landsmænd. En stor lid bliver sat i at den vestlige verden vil hjælpe dem via FN.
Filmen er også meget voldelig, men det er nok intet i forhold til hvordan det virkelig er foregået, da næsten 1 mio tutsi'er blev myrdet på de mest brutale facon.
Hvis man kan holde til det, og kan li' autentiske film, så er den absolut meget anbefalelsesværdig. Den reflekterer fint over hvordan spillet er mellem den vestlige verden og Afrika, når det virkelig gælder. Forvent ikke den store plads til rygklapperi.

Jokihs vurdering: 4 ud af 5 patroner.
20.10.05
 
|www.jokih.dk | siger:
Hey skipper

Hans - Ferie siger:
y0

| www.jokih.dk | siger:
HVa så - hvad er det for noget musik du rent faktisk har købt?

Hans - Ferie siger:
Det er Randi Laubeks nye album

Hans - Ferie siger:
Men jeg har fundet ud af at det er noget rigtig bøvl med sådan nogle filer

| www.jokih.dk | siger:
Hvorfor da?

Hans - Ferie siger:
Jeg vil jo så brænde en cd

Hans - Ferie siger:
men det fucking lort virker kraftedeme ikke

Hans - Ferie siger:
det er første og sidste gang jeg køber musik på nettet!

| www.jokih.dk | siger:
ha ha ha ha, ja så kan de fanme lære det!

Hans - Ferie siger:
og nu blev jeg så arrig at jeg har smadret min mus...

| www.jokih.dk | siger:
MUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHHAHAHahahahahaaa a a a a a................................HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHA

Hans - Ferie siger:
det er fandeme ikk sjovt... min smarte Razer Diamondback er ikke længere i stand til at højreklikke

Hans - Ferie siger:
Jeg har betalt 90 kr. for at album jeg ikke kan brænde

Hans - Ferie siger:
og nu har jeg smadret min mus til 400

Hans - Ferie siger:
og det er ikke engang middag endnu!

| www.jokih.dk | siger:
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLL
Ja, undskyld, men jeg er helt smadret af grin, for jeg kan lige forestille mig dig helt rød i hovedet og hammer hidsig!

Hans - Ferie siger:
Det er fandeme da nederen!

Hans - Ferie siger:
... men det rasler inde i min mus...
18.10.05
 
Så er det nok!
Jeg har en onkel som bor i Norge. For nogle år siden var vi på skiferie deroppe, og der havde Norge netop fået en lille ny prinsesse, og min onkel var ved at være rigtig godt træt af at høre om det.

I dag kan jeg sådanset godt forstå ham.
Jeg er ved at være SÅ træt af at høre om den lille ny prins. Jeg synes medierne kammer HELT over i denne situation, for selvom jeg ikke er i tvivl om at størstedelen af Danmarks befolkning er glade for begivenheden, så mener jeg at medierne overdriver helt vildt. Samme dag som han blev født var de i fjernsynet alledere nået til at snakke om fødselsdepression og parterapi, og der var dælme ikke andet en ekstranyheder dagen igennem - HALLO, BARNET ER FØDT, DER SKER IKKE MERE LIGE NU!

Helt ærligt tvivler jeg på at stoffet er interessant at man kan køre TV i timevis på det, for utroligt mange af de emner de gravde op var for meget at høre på.

I et interview med Dronning Magrethe blev hun spurgt: "Tror du Frederik og Mary bliver gode forældre?"
Hvad havde de lige regnet med at hun ville svare? "Jeg har min tvivl?" "Helt ærligt nej"? "Barnet vil nok havde det bedre ved at være anbragt et andet sted"?
Hvad sker der for de journalister som spørger om sådan noget.

Jeg har ihvertfald fået opfyldt mine ganske små interesser om det royale liv ganske rigeligt. Der er nu nok til resten af dette årti, vil jeg mene.
Så venligst - ikke flere fødsler, barnedåber, bryllup'er, runde fødselsdage, skilsmisser eller deprimerede prinser før år 2010, tak.

___________________
Tilføjelse:

Var for kort tid siden nede ved bageren for at hente lidt til kaffen. Foran mig står en håndværker:
Håndværker: Jeg skal bare have 4 af de der pinsekager.
Ekspedient: Ja, de hedder nu godt nok prinsekager.
Håndværker: (utilfreds grønt) Nå, ja så skal jeg sgu bare have 4 trøfler istedet for.

14.10.05
 
Hvad er værst?
Når man er studerende er det god skik at aflægge fredagsbaren på skolen et besøg efter undervisningen. I dag insisterede vores lærer på at give en øl til alle som ville med derned, hvilket der ikke var mange protester over.
Selv købte hun en sodavand, for, som hun sagde: "jeg synes ikke jeg vil køre bil når jeg har drukket".
Det kunne jeg naturligvis kun være helt enig i, lige indtil hun sagde: "...for jeg er så bange for at få et klip i kørekortet".
Herefter kunne jeg ikke lade være med at spørge indtil om det virkelig bare var det hun var nervøs for, ved at køre med alkohol i blodet? Om det ikke var at komme til at køre galt? At skade et andet menneker eller noget i den retning? Til det sagde hun: "jo jo, selvfølgelig også det", men for mig lød det lidt som om det mest var det med klippet i kortet.

Derfor tænkte jeg at jeg ville lave en lille undersøgelse her på siden:

Hvad tænker du mest på når du indtager alkohol, og muligvis skal køre bil?
- Klip i kørekortet hvis du bliver taget?
- Færdselsuheld fordi man åbenbart ikke var HELT i stand til at køre?

Ordet er frit...
10.10.05
 
Volvo, kære Volvo!
Der er ikke noget bedre end når den kødfarvede ikke vil starte.
Så drejer man nøglen nogle gange, og efter et minuts tid lyder der et kæmpe brag fra undersiden af vognen, og så er lydpotten eksploderet - igen - vredet totalt fra hinanden.

Man ringer efter den rød-hvide transport:
"Hvad er problemet med dit køretøj?"
"Den kører ikke videre."
"Jamen kan den ikke starte eller hvad"?
"Nej det kan den heller ikke".
"Skal du så have starthjælp?"
"Nøh, det kan vist ikke gøre det."
"Jamen hvad er der så galt?"
"Jamen der er noget nedenunder vognen der er eksploderet."
"Okay....eksploderet ligefrem...?"
"Jah...."
"Jamen....okay....vi kommer indenfor 2-3 timer."
"Tak."

7.10.05
 
Det bliver godt
Nu har vores udlejer siden indflytning i huset maj 2004 sagt, at han ville renovere facaden på huset, og han har snakket om så mange ting, og hver gang vi møder ham siger han "ja det skal vi sgu også snart have gjort noget ved", så efterhånden tror vi ikke så meget på ham mere.

Tirsdag eftermiddag ringer han så og siger "vi staretr i denne uge, og der kommer en mand og renser muren, så den kan blive vandskuret og malet - der kommer nye vinduer i hele ejendommen, og jeg har bestilt nye fliser hele vejen rundt om huset." Yeah right - den har vi hørt før, tænkte vi, men fanme om ikke der kom en mand onsdag og begyndte at højtryksrense ydermuren hele vejen rundt om huset.

Det ser forfærdeligt ud hele vejen rundt, og naboen var ikke blevet advaret, så hun var LIDT negativ over at hendes fine blå havemøbler som stod på hendes terasse var pladret fuldstændigt til med mur- og malingsrester fra vores hus.

Men hva - det ser ud til at han rent faktisk holder ord denne gang, vores kære udlejer. Nu må vi se - det har ihvertfald været tiltrængt LÆNGE!
2.10.05
 
Frevert-sagen
De sidste dage har nyhederne været fyldte med den "uheldige" sag om folketingsmedlemmet Louise Frevert, og dennes hjemmeside, som pludselig indeholdt læserbreve og personlige meninger om muslimer, der ikke just er pænt beskrivende af andre mennesker på denne jord. De fleste af os har sikkert hørt nogle af udsagnene i pressen - ellers kan du læse ét af dokumenterne her.

Frevert har undskyldt sig med at det ikke var hende der havde skrevet brevene, men derimod var det hendes webmaster som havde skrevet dem, og lagt dem ud på hendes hjemmeside.

For mig at se er det sådanset ligemeget om det er hende selv der har skrevet dem, for de kommer helt klart fra et eller andet medlem af DF, hvor jeg tror at den slags holdninger som der gives udtryk for i brevene, virkelig findes og menes, men dog kan man ikke sige dem offentligt. Nu kom en af dem frem alligevel - "uheldigvis", men ikke uheldigvis for de mennesker der vitterligt mener det, for nu er der endelig en som har sagt det, og debatten ruller.

Det jeg frygter nu er at der er en flok som tager afstand fra det der står i brevene - de officielle mennesker i DF skal jo næsten gøre det, men det er næsten helt sikkert at der nu også dukker en flok op som tilslutter sig de holdninger som brevene giver udtryk for. Endelig er der en som har sagt det de rent faktisk går og tænker på, så nu kan de kommer frem af busken velvidende at de ikke er den eneste der har tænkt de tanker. Nu er det for sin vis i orden, for det er jo en debat der er sat igang, og så kan man ligeså godt melde side, og se hvor mange der ellers er.

Jeg frygter at dette er starten til mere had i verden mod andre mennesker, fra dansk side. Det er en tid hvor jeg ikke er stolt over at være dansker.

Powered by Blogger