Jokihs dagbog
31.8.06
 
Agurke- og tomattid
Som lovet for nogle dage siden, er her lidt billeder fra haven hos Jokih.

Her er tomaterne blevet mere røde, og er netop i disse dage ved at smage RIGTIG godt.

Agurkerne startede i væksthuset, men er nu så store at de kan klare sig i det fri.

Hvorvidt der når at komme reelsize agurker på dem i denne sæson bliver spændende at følge.

30.8.06
 
Statistik
Da jeg læste Poul's hjemmeside her til morgen, ville jeg også selv lige ind og kigge statistik, og herinde fandt jeg også hvilke ord og sætninger folk har søgt på for at komme ind på min side, og der er dælme nogle overraskelser imellem.

Her er listen:

28.8.06
 
Mangel på arbejdskraft
Der bliver hylet og skreget på arbejdskraft i Danernes Land i disse dage, hvilket jo sådanset er positivt, fordi det betyder at det går godt i Danmark for industrien osv.

Her til morgen hørte jeg at det er svært at få ansat nye avisbude til at om- og uddele de nye gratisaviser. De mangler tilsynelandende en hel del bude, og de konstaterede at det måtte være dovenskab at der var nogen som ikke gad at stå på gaden og uddele deres aviser.

Jamen så lad mig hermed kigge på en anden mulighed for hvorfor det måske kunne være svært for Jer at skaffe bude:

Måske har det noget at gøre med at det danske folk er ved at være en smule mere kritiske overfor hvem de arbejder for. Måske har man ikke lyst til at prostituere sig selv for et selskab, og sælge hele sin sjæl for at dele aviser ud, og prikke folk på skulderne i morgentrafikken hver dag, for nu er der jo ikke bare én gratisavis hver morgen - man kan jo let blive antastet 4-5 gange på vej på arbejde i de større byer, for at høre om man ikke godt vil modtage en avis fra et selskab, som udelukkende bruger nyheder for at sælge reklameplads, som folk gladelige tager imod for at læse om stigende vold, mangel på arbejdekraft, ministre som kører for stærkt, og alle andre ting som "simpelthen er for dårligt, og skal rettes op omgående". Så ikke alene bliver man iriteret fordi man skal prakkes denne avis på, man bliver sgu også nedslået ved at læse om alt det der er galt i verden og i Danmark, og disse avisbude arbejde så for mindste løn, for hver morgen at stå op og gå ud og iritere folk for at prakke dem en reklamefyldt "avis" på, og de kæmpe store koncerner som ejer aviserne scorer kassen, mens manden på gaden ikke tjener en klink mere, selvom han uddeler ekstra 100 aviser om dagen.

Bare mit bud på hvorfor det MÅSKE kunne være svært at finde nye bude.


Dagens positive:
Mine agurkeplanter, som jeg satte i væksthuset for sjov skyld for noget tid siden, er nu blevet så store at de kræver mere plads og frihed, og er så småt begyndt at lave agurker.
Også tomatplanterne som står i det fri på gavlen, er netop i disse dage ved at have bagt de første rigtige, røde tomater færdige.
Skal nok se om jeg kan få et billede af dem en af de nærmeste dage, så du ligefrem kan se hvor godt de smager i forhold til de tomater man køber i supermarkedet.
23.8.06
 
Bogklubber
Bogklubber er ikke ret meget federe at være medlem af, end den der cd-klub man var medlem af i starten af 90'erne.

MÅNEDENS CD

En ting som ikke var til at slippe udenom når man glemte at afbestille den, men da jeg så at jeg kunne spare i omegnen af 400 kroner på studiebøger ved at købe dem gennem en bogklub, så synes jeg næsten at det var for dumt at lade være.
Selvfølgelig har jeg glemt alt om at afbestille månedens bog, men der er heller ikke kommet nogen i mindst 5 måneder, så hvorfor afbestille noget som alligevel ikke kommer.
Her til formiddag var der ris til egen røv - postbudet kom med en pakke fra bogklubben, og jeg måtte indse at eneste udvej var at sende den tilbage, og da den jo allerede var pakket ind og det hele, gik jeg bare om på posthuset, hvor jeg var heldig at træffe den helt rigtige postekspedient:

Mig: Hej. Den her skal retur (mens jeg rækker om efter min pung).
Poatdamen: Ja, men det må vi da se om vi kan ordne.

Hun kiggede på hvem den skulle retur til, og en rynke i panden dukkede op.

Postdamen: Nårh, det er sådan en af de her "modtager vil ikke acceptere pakken", er det ikke?
Mig: (propper hurtigt pungen i lommen igen) Jo nemli'.
Postdamen: Jamen det skal jeg nok sørge for (blinker hurtigt til mig).

Jeg er nok ikke den eneste der er træt af den slags :-)
21.8.06
 
På stadion
Var et smut til fodbold på Esbjerg Stadion i går, og jeg stillede mig blandt hardcore supporterne, og her føler man virkelig stemning for kampen. Der bliver sunget og danset og råbt hele tiden, og det er virkelig folk med skarpe øjne der står i den ende. De må putte et eller andet i de øl de drikker, for de kunne ihvertfald se så skarpt, at en offside i modsatte ende af banen var klart fejldømt, og frispark var konsekvent noget dommeren gav til modstanderen udelukkende for at genere EfB - ingen tvivl om det.

Til trods for den muntre stemning røg der også sætninger som disse efter dommerne:
- Jeg kommer kraftedeme ned smadrer dit lille fede hoved, din forpulede bøsse.
- Det var mig der kneppede dig i røven i aftes, din kraftidiot.
- Du er bare SÅ færdig, for fanden da din spasser af en narrøv.


Der var en del flere, men dette var højdepunkterne i det store ordforåd, som åbenbart ikke blev udvidet væsentligt efter 4-5 øl.

Selvom jeg lagde nakke til den del mundvand som røg med ud af munden sammen med de fikst sammensatte sætninger, så var det egentlig en god kamp - den sidste halve time ihvertfald. Her fik EfB vendt et 0-2 til 4-2, og så var der ingen grænser for hvor meget fadøl man kunne hælde ud af sit glas mens man dansede glædesdans med de andre fans.
18.8.06
 
Rendyrket ondskab
I idrætstimen i dag var der en af de store drenge, som simpelthen ikke kunne stå for fristelsen, da en af de mindre drenge kom gående forbi efter at have være i bad.
Vådt håndklæde frem - SVIRP, efterfulgt af et klask der gav genlyd i rummet.

Kan du huske hvordan det var, med den der omklædningsrumsmentalitet?
Man var aldrig heeelt sikker....
13.8.06
 
Jeg bliver så harm...
Her sidder man søndag eftermiddag og nyder sin eftermiddagskaffe, efter en god gå-tur med vovse i regnvejret. For sådan lige at få lavet bare lidt tømmer jeg postkassen, og i den ligger et brev personligt til mig fra Nordea Finans. Det gør der af den ganske simple årsag at jeg for cirka 3-4 år siden købte et par læsebriller i Profil Optik på afbetaling. Finansieringen var åbenbart gennem Nordea, som så derfor tillader sig at sende mig alverdens lortetilbud, så de kan tjene gebyrer og renter.

Denne gang er det er MasterCard man kan få, og man kan sørme låne op til 10.000 kroner på det, dog minus de første 400 kroner, som er et gebyr for overhovedet at få lov at låne noget.

Jeg læser derefter på bagsiden hvordan det hele er skruet sammen:
Vælger jeg at låne 10.000 kroner skal jeg afbetale med 275 kroner/md i 50 måneder (altså 4 år + det løse). Således har jeg afbetalt 13.750 kroner når de 4 år er gået. Dertil kommer en "rentegebyr på forbruget af kontoen på 2,75% - eller mindst 150 kroner/md". Så vi kan altså også lægge mindst 7500 kroner i Nordeas pulje, udover det tilbagebetalte beløb.
Udover dette igen kommer så Årlig Omkostning i Procent, som svinger mellem 19% og 27% alt efter hvor meget man udnytter kontoen.
Jeg har haft fat i min revisor som ikke lige kunne forklare mig i enkle vendinger hvordan den slags fungerer, så det skal jeg undlade at regne på, men ihvertfald byder udgifterne på:

Mindste forbrugsgebyr (2,75%): 150 kroner/md
Etableringsgebyr: 400 kroner
Årligt kortgebyr: 180 kroner
Variabel rente pr. måned: 1,3%
Årlig nominel rente: 16,80%
Betaling med andet end PBS: 29 kroner/md
Hævning i pengeautomater: 2% af beløb, eller 50 kroner pr. gang.


Der er hermed røget en mail afsted til Norde Finans om at slette mig fra deres liste med "kunder der skal have tilbud grænsende til bondefangeri"!

Kunne være man ved samme lejlighed skulle smide en mail afsted til Kontant på DR1 eller det nye program på TV2, Basta!

Hvad synes du? Har du taget sådan nogle lortelån før?

11.8.06
 
DF's ungdom
De seneste dage har DF's Ungdom været ude i pressen og pive over at der er folk som ikke kan lide dem. En gymnasieelev mener hun har fået en dårligere karakter fordi læreren fandt ud af at hun var medlem af DF Ungdom osv osv osv....

Så lad mig spørge til DF's Ungdom:
- Hvordan føles det at være en del af en gruppe, som der er en del folk i samfundet som ikke bryder sig om?
- Hvordan er følelsen af at være "forfulgt" fordi man er den man er?

Jeg har ihvertfald ikke ondt af Jer.
I har selv valgt de holdninger I har, og hvis det har konsekvenser I ikke ka' li', SÅ LAV DEM OM istedet for at komme og sladre til ministre.

Helt ærligt...
7.8.06
 
Buksevand
Praktikken bød i dag på en uventet mulighed for at observere hvordan den virkelige verden fungerer på en legeplads.

Ved skolen er der netop blevet opført en svævebane, og da skolen endnu har sommerferie blev det alle SFO børnene som skulle indvie den i dag.
Det blev gjort med stor entusiasme, men da nyhedens interesse havde lagt sig gik de ind igen.
Senere på eftermiddagen var 5 drenge derude sammen med 2 piger, og jeg sad på græsplænen ved siden af for at "observere", som jo er en del af min uddannelse.
En af drengene synes lige han ville have lidt ekstra opmærksomhed fra de andre, så han tog en håndfuld grus og kastede på de andre.
Resultat: 2 mand løb efter ham og væltede ham omkuld. Han pev lidt over det, og surmulede et minuts tid, hvorefter han rejste, og så gentog proceduren sig igen. Samme udfald. På det tidspunkt havde de fundet ud af at jeg ikke blandede mig. Jeg synes at knægten var nødt til at lære at det har konsekvenser når man gør den slags. Konsekvensen skal bare ikke komme fra mig, men fra de andre drenge (inden for en vis grænse). Det gjorde den også, og 4. gang han lavede nummeret blev det for meget for de andre. De hoppede på ham, holdt ham nede, og så blev en halv drikkedunk hældt ud bag på hans bukser, og de slap ham igen. Højlydt tudende gik han 10 meter væk fra de andre, som ikke gav ham større opmærksomhed på den konto. Da han havde tudet en 30 sekunders tid holdt det op, og så sad han bare og surmulede. Jeg gik heller ikke hen til ham, for stadigvæk synes jeg bare han oplevede konsekvensen af sin opførsel, selvom det måske var lige til grænsen at give ham buksevand - men hva, det var varmt i vejret, og hans bukser var tørre 10 min efter.
Han rejste sig igen og var på vej hen efter en ny håndfuld grus da en af de andre pædagoger kom op på pladsen, og hun "ødelagde" naturligvis straks det hele, ved at sige at det måtte han ikke.

Jeg havde en stor oplevelse som pædagogstuderende, og husker tilbage på mine egne dage i den alder, hvor man måtte finde sig i nogle ting når de voksne ikke var til stede, selvom jeg aldrig har været halvt så fræk som den djævel her.
I morgen tror jeg at jeg vil se om jeg kan få mig en snak med ham om hvad der egentlig skete derude :-)
3.8.06
 
Postkort fra "onkel rejsende mack"
Jeg har i dag modtaget et postkort fra New Zealand.
Der er frimærke på fra New Zealand, det er stemplet i New Zealand, men der står ikke noget på det, andet end min adresse.

Skriften virker bekendt, men fanme om jeg kan huske hvem den tilhører.

Ihvertfald må gåden indtil videre være uløst, da jeg ikke lige kan huske at kende nogen som er i New Zealand.
Den eneste jeg kunne komme i tanke om afkræftede her til aften at det var ham, så jeg venter spændt :-)
1.8.06
 
1. dag
Første dag i praktik, og det gik egentlig ret godt.
SFO'en er delt op i 2, så den ene halvdel er for almindelige skolebørn, og den anden del er for børn med indlæringsvanskeligheder og andet. I vores del er der kun 3 børn i denne uge, så vi er bare sammen med den anden afdeling også, og det har været skide hyggeligt.
4 timer - det var da lige til at klare.
I morgen er der 5 timer :-)

Powered by Blogger