Jokihs dagbog
29.10.04
 
LØSNING PÅ GÅDEN
Ja det var jo ikke mange gæt der var på en løsning, men her kommer den så:

Casper har i hånden 1 PilleA og 2 PilleB.
For at sikre at han kun får en af hver pille hælder han nu endnu en PilleA ud i hånden, således at han nu har 2 stk af hver pille. Han lægger dem alle foran sig så de lægger på en række over hinanden. Herefter halveres alle 4 piller, og Casper tager nu den ene halvdel af hver pille. På den måde kommer han ialt til at tage 1 stk PilleA og 1 stk PilleB. Næste dag tager han de sidste 4 halvdele. Såre simpelt.

Hvis der er andre som har en gåde, så mail den gerne til mig. Så kan det være vi kan få lidt flere af den slags.

27.10.04
 
GÅDEN
Jeg vil forsøge mig med at lægge en lille gåde ud her. Det er ikke mig der har fundet på den, men underholdende nok er den:

Casper skal tage to forskellige slags piller hver dag.
Han skal tage 1 PilleA og 1 PilleB. Pillerne er af udseende fuldstændigt ens.
Casper hælder først 1 PilleA ud i hånden, men da han skal hælde en PilleB ud ryster han på hånden, og der kommer 2 piller ud af glasset. Nu ligger der 3 piller i hånden - 1 A og 2 B.
Hvad gør Casper nu for at sikre at han kun får én A og èn B pille?

Svaret kommer om et par dage

22.10.04
 
Tidsperspektiv
For 10 år siden ville jeg…
1. Være studievært på en lokalradio hele mit liv.
2. Aldrig udskifte nogle venner og bekendte jeg havde i min kreds.
3. Aldrig have troet jeg skulle blive gammel.

For 5 år siden ville jeg…
1. Være politibetjent mere end noget andet i verden.
2. Ønske jeg vidste noget mere om mig selv.
3. Helst bare tjene nogle penge og ikke bekymre mig om hvor mit liv var på vej hen.

For 3 år siden ville jeg…
1. Have store bekymringer om hvor mit liv var på vej hen, og hvad jeg skulle.
2. Tilbage på skolebænken, få en uddannelse, og komme med i klubben af godtuddannede, som ikke bekymrer sig om hvor pengene skal komme fra, resten af livet.
3. Netop have fundet en ny vej i livet, og være gladere end jeg har været i mange år.

For 1 år siden ville jeg…
1. Være i gang med at uddanne mig til ingeniør, lykkeligt uvidende om at jeg ville dumpe den førstkommende eksamen, fordi jeg ikke lyttede ordentligt efter i de fag der kedede mig.
2. Have store bekymringer over hvordan fremtiden så ud for Majbritt og jeg, efter at vi var flyttet hver til sit, og så blev langdistancekærester.
3. Netop have fundet et værelse på 16 m2 i Viby, som jeg synes var fint stort til mig, og som jeg sagtens ville kunne bo i 3 år endnu, mens kæresten boede i Esbjerg.

Indtil videre har jeg i år…
1. Bestået 1. semester, og droppet ud af 2..
2. Fundet ud af at kærligheden betyder mere end en uddannelse og penge.
3. Været både mere sikker og usikker, end jeg nogensinde har været før.

I går…
1. Fik jeg et råd fra en ven - et råd som jeg ikke troede jeg ville bruge. 2 timer senere brugte jeg det. Tak.
2. Tog jeg i skole for at mærke om det er den bedste løsning for mig at droppe ud.
3. Så jeg en film som handler om amerikanernes hang til skydevåben. Gid jeg kunne hjælpe dem med ikke at være så bange for altting. Det kunne i sandhed forandre verden.

I dag…
1. Vil jeg i Ikea - det er lang tid siden.
2. Vil jeg skrive en ansøgning til en arbejdsplads i Esbjerg.
3. Vil jeg ligge ved siden af min kæreste når jeg falder i søvn, og det er nu bedre end at ligge alene.

I morgen…
1. Vil jeg bøvle med vores hund, soffi. Så bliver hun så glad.
2. Vil jeg nok en gang smile til de mennesker som jeg møder på min vej, og håbe de smiler tilbage til mig.
3. Prøve at lade være med at "springe over hvor gærdet er lavest". En etikette som jeg har haft på mig siden folkeskolen. Jeg bestemmer jo selv hvad jeg vil med mit liv. Tak for det.


Tak til LiseLotte for inspirationen til dette tidsperspektiv.

21.10.04
 
De har et eller andet med mig!
Så er jeg endelig kommet tilbage til Århus, efter en forlænget efterårsferie hos Majbritt, Soffi og Marianne i Esbjerg.
På vej hjem var jeg et smut forbi en ven i kolding - det var omkring 18-tiden. Ved 19.15-tiden drog jeg igen nord på, ved den værste køretur jeg endnu har haft på motorvejen, og endte lidt over 20 i Århus, med en McD menu i hånden - glad for at være kommet hjem i et helt stykke. Fik hurtigt sat lidt varme på i værelset, tændt på levende og elektriske lys, tændt fjerneren, og guffede mad i mig. Så strejfede det mig pludseligt at der måske var kommet edderkopper ind gennem de 2 centimeter vinduet hvade stået åbent i knap 14 dage. Et fejende blik rundt i værelset bekræftede min værste anelser. I hjørnet, LIGE OVER SENGEN, sad 2 kæmpe edderkopper og lod som om de ikke havde set mig. De var vel knap på størelse med en håndflade.
Jeg lavede en hurtig aftale med dem; "I bliver sidende mens jeg spiser, og indtil jeg kan få hentet støvsugeren og slå jer ihjel, okay"! De holdt ikke vores aftale. Stille og roligt begyndte den ene at gå mod gulvet og kravle ind under sengen. Hurtigt af med skoen, og KLASK røg den ene, men den anden smuttede ind under sengen. Nu kender jeg jo mig selv godt nok til at vide at jeg ikke sover roligt med den viden at der er en kæmpe edderkop under min seng, så der var jo ikke andet for end at hive sengen ud, og begynde en jagt på kræet. Jeg fandt den sgu - den havde gemt sig på undersiden af sengen i en lille krog. Nu ligger den i min støvsugerpose, sammen med dens maste kammerat.
HOLD JER VÆK I FREMTIDEN. Måske jeg skulle have lagt dem uden for vinduet til skræk og advarsel for andre af samme art?

20.10.04
 
Som tiden dog går...
Jeg har brugt en del af min efterårsferie på endeligt at beslutte at hoppe fra ingeniør-uddannelsen i Århus. Afsavnet til Esbjerg er for stort til at jeg synes det kan betale sig og sidde deroppe i yderligere 3 år og kede mig.
Derfor har jeg valgt at flytte tilbage til Esbjerg omkring nytår når semesteret er færdigt.
Så kommer det store spørgsmål - HVAD FANDEN SKAL JEG SÅ LAVE?
Jeg føler mig helt på bar bund igen, så jeg vil bruge den kommende tid til at få det på plads. Jeg prøver at få mig selv til at forstå, at istedet for at se det som om jeg er sprunget fra en uddannelse og derfor er på bar bund, så skal jeg betragte det som om alle muligheder igen er åbne for mig. Det er bare op til mig at vælge. MEN HVAD?

Desuden har jeg fået en snak med min gamle sprogprofessor, Peder Hjuler fra Ålborg Universitet, i jagten på den korrekte udtale af ordet "efterretningstjeneste".
Han bekræftede at det udtales "efterretningstjeneste", men som han påpegede; "Der er åbenbart nogen som synes det andet lyder smart, så derfor er de begyndt at sige det. Flere og flere er så hoppet på og har brugt den samme udtale, og nu er det åbenbart blevet admindeligt at bruge det". Hans teori er "jo flere der siger det, jo mere rigtigt er det....åbenbart".
Tak for snakken.

13.10.04
 
Så er der legetøj til børnene!
Har i dag været med til at samle 11.600 æsker med Knigts Kingdom på Lego. Jeg er lettere træt...

12.10.04
 
Arbejde vs. ferie!
Godt nok er der efterårsferie i denne uge, og jeg burde slappe af hele ugen, men alligevel har jeg besluttet at arbejde 3 dage i denne uge. Jeg var oppe hos vikarbureauet i mandags, og her til eftermiddag ringede de så; jeg skal møde op klokken 05:45, og så køre til Lego i Billund til dagvagt (07-15). Det er da ok, men det er sgu da lidt tidligt at skulle op.
Jeg har fortrudt en SMULE igen, men pengene har jeg hårdt brug for, så der er nok ikke så meget at gøre.

Damn hvor er det blevet koldt udenfor. Blæsten går gennem marv og ben, eller som hunden siger "gennem skin og pels".

10.10.04
 
Bo
Var sammen med min gamle ven og kollega Bo Andresen i aftes. Bo er flyttet fra sin ungdomshybel i Viborg, til sin kærestes bolig i Ribe.
Hvor er det dog hyggeligt igen at mødes og snakke med folk som man en gang snakkede rigtig meget med. Vi fik snakket en masse om gamle dage, gamle kollegaer (både dem vi kender og dem vi ikke gider kende mere), nuværende jobs og radiobranchen generelt. Der er jo nok at snakke om.
Vi skulle faktisk have været 3, men vores sidste mand i "klubben", Troels, var i mandags til tandlæge for at få hevet en visdomstand ud. Det tog åbenbart 4 timer og smerterne er, på trods af gigtsmertestillende piller, stadigvæk ret voldsomme, så han kom ikke.
Håber du får det bedre, m8 ;-)

7.10.04
 
Opskrift
Ud fra et ganske lille stykke af dagens kage i kantinen, mener jeg her at kunne genskabe opskriften:

Chokoladekage med kokosdrys

Kagen:
1,5 kg smør
600 gram sukker
400 gram mel
20 gram kakaopulver

Fyld:
200 gram kokos
2,5 kg smør
400 gram sukker

Bag kagen i ovnen. Smelt smørret i en gryde og hæld kokos i ved svag varme. Tilsæt sukker. Hæld hele indholdet over kagen, som har kølet i 1-2 minutter.


Dette vil være mit bud på opskriften, efter at have smagt kagen.
Behøver jeg nævne at jeg havde det dårligt i flere timer efter?

6.10.04
 
Hvor stor er chancen
Hvor stor er chancen for at jeg møder en der har PRÆCIS den samme bil som mig?
Det skete så i dag på Alta's parkeringsplads i Højbjerg. Vi nikkede anerkendende til hinanden, som om vi var en slags kollegaer med respekt.

 
Lisby dog...
Hvem HAR da fundet på konceptet til Mette Lisby's nyeste program på TV2, Knockout?
Jesus - der skal åbenbart en underlig maskine med en handske på, til at man kan lave et talkshow og snakke med kendte mennesker i dag. Det er endda så lavt prioriteret at jeg ikke en gang kan finde noget om programmet på TV2's hjemmeside.

Tyndt, synes jeg.
Hvad synes du?

4.10.04
 
En RIGTIG mandag
Dagen starter med at jeg skal sige farvel for de næste 5 dage til kæresten. Dette er ved at blive vanesag, men sjovt er det ihvertfald ikke. Vejret er rigtig blevet efterår, hvor bladende fyger rundt i den kraftige vind, mens regnen pisker ned. Himlen er mørk og dyster, og varsler ikke just om den bedste dag. Bilens startes, og humper afsted ud af byen med kurs østover. Fugtigheden i vejret får motoren til at køre ujævnt, så bilen pludselig virker så gammel som den egentlig er. Den vidste godt det var mandag.
Tilbage i Århus regner det også lidt.
Første lektion på uddannelsesinstitutionen. Underviseren i DataMatik forsøger forgæves at holde både sig selv og de få fremmødte elever vågen, i en snak om bit's, bytes, registre osv på en god gammel 386'er. Han har svært ved det - det mærkes tydeligt. Han går gang på gang i stå, snakker meget lavt og vender sjældent hovedet ud mod klassen, men mumler istedet ind i tavlen. Det var ikke let at holde sig vågen, når selv læreren havde sig en mandag.
Middagspause - kantinedamen var også træt og lidt småiriteret. Pizzabollen smagte ikke af noget særligt, og fyld var det virkelig småt med. Mandagspizzabolle...
Næste fag - datakommunikation. Læreren er også her lidt træt, og åbner sine 90 slides på pc'en. DAMN der er lang tid til 90 slides er færdig. Efter første halvdel af lektionen tog jeg benene på nakken, og satte volvoen i gear mod Viby. Et lille stop i fakta - naturligvis var flaskeautomaten i stykker, men butikschefen fik den da igang igen. Den vidste nok også det var mandag.
Eftermiddagen fløj afsted da først computeren blev tændt. Det trådløse netværk i huset var i uorden, så de andre bankede på min dør. Routeren vidste altså også at det var mandag.
Aftensmaden var dog ganske udemærket. Kylling med løg, bacon, hivdløg, peberfrugter og mornaysovs - pasta under det hele. Det var godt nok.
Nå håber jeg bare at Peter Kjær kan gøre sit til at hæve mit humør i aften. Han plejer at være mand for det. Ellers skal du være velkommen til at gøre et forsøg her...på en RIGTIG mandag.


Powered by Blogger