Jokihs dagbog
28.2.05
 
MUMS
Jeg mindes en hyggelig sammenkomst i lørdags med et herligt vennepar.
Vi fik vin fra Syd Afrika, og maden var inspireret af Holger Madsen - husk blot at de "3 dl okse- eller kalvefond" skal være fortyndet. Ikke at det smager dårligt, men det giver RIGTIG meget smag når man bruger den ufortyndede opgave. Det' bare et hint. Ellers smager retten HERREgodt, og den er rigtig nem at lave. Der er forøvrigt flere gode opskrifter på han side.

Var lige på en lille shoppingtur i Esbjerg City i dag, og fik et par nye bukser, 2 nye t-shirts og et par støvler for en samlet pris på 400 kroner. Det synes jeg i grunden var ret billigt sluppet.

I aften står den så på Kødsovs a la BoA, og det smager også bare kanon.
26.2.05
 
Verdens dyreste pizza
Fruen og jeg besluttede os fredag aften for at prøve noget andet end den sædvanlige pizza, af variende kvalitet. Et pizzaria i Esbjerg reklamerer med at de har verdens dyreste pizzaer. Desuden har de slogans som:
- Vi bringer ikke ud
- Vi tager ikke imod dankort
- Vi giver ikke rabat, og der er ingen prisfald
I sig selv den stik modsatte markedsførring af hvad en hvilken som helst reklamekonsulent vil fortælle dig, men aligevel er det jo en markedsførring, for når man kan reklamere med det, så det dælme også være nogle gode pizzaer.
Jeg stak hovedet ind forbi fredag eftermiddag og hentede en folder. En glad italiener stak sit grinende hoved frem, og fandt straks et menukort jeg kunne få med.
Da jeg kom hjem og fik åbnet kortet fik jeg et lettere chok; ALLE pizzaer kostede fra 100 kroner op opefter. Den dyreste koster 500 kroner, men er så også til 4 personer, men det er dælme da også meget. Da jeg begyndte at kigge igennem hvad han så egentlig hælder på sine pizzaer begyndte mine tænder at løbe i vand. Jeg tager en tilfældig pizza her:
Pizza al Pollo:
Frisk lavet flamberet kylling, gorgonzola med whiskey, fløde tomatsauce (som fremstilles i en gryde for derefter at blive hældt henover pizzaen).
På pizzaen, ost tomat, italiensk parmaskinke.

MUMS. Den koster så 120 kroner, så den valgte jeg ikke.
Da jeg kom derned klokken 18:40 (man kan nemlig heller ikke bestille over telefonen) afgav jeg min bestilling, og den lille glade italiener sagde: "det er i orden, men jeg kan ikke give dig nogen garanti for hvornår den er færdig, for jeg har kun én ovn, og der er mange som gerne vil have pizza". Jeg tog et hurtigt kig ind i ovnen, og de så dælme godt nok gode ud, så jeg fik ham til at sige at de ville være færdig om cirka 1 time. Herefter vandrede jeg op til mine forældre som bor 50 meter væk, og tilbragte en times tid der, og da jeg kom tilbage var pizzaerne da også færdige.
Smagte de så godt? JA! Og jeg kunne være blevet mæt af en halv af dem. For dælen de var gode. Det skal vi prøve igen en gang. Dog "må" man kun komme der cirka 2 gange i måneden, siger ejeren, for ellers bliver man bare træt af det, og det skal man ikke. Herlig fyr. Det skal ihvertfald prøves igen.
24.2.05
 
Så skifter vi afdeling
Der sker meget nyt i denne tid.
I lang tid har jeg været i det samme modul på Lego, men nu er tiderne vendt. Der var ikke brug for flere foreløbigt hvor jeg plejer at være, så tirsdag og onsdag har jeg ikke været deroppe. Her til morgen ringede de så igen: Du skal til Lego Direct, hvor du skal plukke varer. A-HA! Så må vi jo op og finde ud af hvad det er for noget. Det viser sig så at det er det sted hvor ordrer fra internetkunder bliver pakket. Man kan simpelthen bestille lego via deres hjemmeside, og det var de ordrer vi skulle pakke. Det var et ret hygsomt arbejde, hvor man går i sit eget tempo med en vogn med plads til 16 ordrer af gangen. Computeren fortæller så hvilken gang, reol, hylde og række man skal tage en vare fra, herefter scannes den for at sikre at det er den rigtige vare, og til sidst lyser en lampe ved den kasse på vognen, som varen skal i. Det er da lige til at finde ud af, og efter at have gjort det nogle gange gik det da også bare fint. Den skal ihvertfald nok fortælle hvis man laver fejl.
Jeg skal derop igen i morgen, så det er bare super-duper :D
23.2.05
 
BLIV INDE!!!
Jeg kan forstå at det er et ret voldsomt vejr i det meste af landet, og at sneen fyger rundt.
Det er bare LIDT svært at forholde sig til, når dette var den største bunke sne jeg kunne opdrive i Esbjerg i dag:


22.2.05
 
Storm, min bare....
Jeg så Peter Tanev i TV2 vejret her til morgen. Han er vejrentusiast, det ved jeg, men nu synes jeg godt nok det løber lidt løbsk for den gode mand. Onsdag får vi SNESTORM henover Danmark..............det vil sige at der kommer 10-15 cm sne i de sydøstlige egne af landet, sammen med en frisk vind til kuling.
Hvad i alverden er det for noget at piske en stemning op over, fordi der kommer sne i en ende af landet, og straks slå storalarm på den måde. Der skal åbenbart ikke meget til at piske en stemning op i disse tider hvor sne er en mangelvare i den danske udgave af vinter.
Den anden morgen da jeg kørte på arbejde var der 3-4 graders varme, men saltbilerne var trofaste som altid, og fik straks plasket min nyvaskede liebhaverbil til med salt. A R G H

En anden ting: Når man nu forventer en sneSTORM, skal det så ikke STORME i vinden før man kan kalde det en sneSTORM? Ellers kan man jo i princippet med lige ret kalde det for en sneORKAN uden at det bliver mindre sandt end sneSTORM...
21.2.05
 
En god uge!
"Nå Jagop", siger hun til mig med hendes sædvanlige moderlige stemme. "Har du haft en god uge"? "Det har jeg. Den er gået ganske ok, selvom jeg nok har spist lidt rigeligt", fik jeg fremstammet. "Nååååhhh, men prøv at hoppe op og lad os se om du holder efter at du er blevet stabiliseret", sagde hun. Jeg hoppede op, og de digitale cifre kom frem, og jeg kunne drage et lettelsens suk.
"Nåååhh jamen det er jo fint", sagde hun begejstret. "Du har kun taget 100 gram på".
Og det er endda over 14 dage, hvor jeg har spist både kage og karameller og den slags. Jeg må være blevet god til at holde kostplanen fra klokken 5 morgen til 17 eftermiddag, for jeg har stadigvæk ikke taget de 10 kilo på igen, som jeg har tabt siden 1. december 2004, og det er jo godtnok.
20.2.05
 
De store spørgsmål
Hvad ville du helst?

- Befri alle som sidder i fængsel, men som er uskyldig!
- Fængsle alle skyldige som går fri!
18.2.05
 
Ser man det #2
Carbonader staves med k - ligesom cacao.
17.2.05
 
Ser man det #1
Makker er med 2 k'er - ligesom i kiks!
16.2.05
 
Sneeee sneee sneee sneeee
Nej hvor jeg nyder hver en dag hvor der ligger sne på jorden. Det lyser så dejligt op og giver det vidunderligste lys. Det er en fornøjelse.
14.2.05
 
Dagens finurligheder

Dagens udtalelse, sagt af en falckmand om weekendens snestorm, og de tilhørende fastkørte bilister:

Dagens tvivlende ordspil:

Se her vil jeg jo mene at vinduerne blev blæst IND, og ikke ud, idet bomben eksploderede udenfor huset, og ruderne følgeligt heraf burde bære blæst ind i bygningen. En af mine kollegaer fra dagens arbejde påpegede dog, at det kan være det er fordi man peger på at vinduerne blev blæst "ud af rammen", og derfor kunne udtrykket bruges.
Jeg ved sgu snart ikke - hvad synes du?


11.2.05
 
Hvad satan...
Har netop fået telefonregning fra DLG hvor jeg har min mobil. Det er sjældent jeg kigger på mere end "køb i alt"-linien, men det gjorde jeg denne gang, og jeg synes sgu ikke helt det stemte da jeg hurtigt regnede beløbene sammen i hovedet, så jeg tog en lommeregner og regnede efter, og ganske rigtigt:
De havde KUN regnet 100 kroner forkert - hverken mere eller mindre, men PRÆCIS 100 kroner. SLYNGLER. Jeg har sgu da aldrig kendt magen, og nej, det erikke moms - den står opgivet andetsteds, så jeg fatter ikke hvordan de kan komme til at regne 100 kroner forkert. Jeg skal have fat i dem, skal jeg! Det synes jeg sgu er for groft.
Jeg har været utilfreds med dem i lang tid, for de er rigtig gode til at sende regninger ud med en faktura- og betalingsdato som ligger 2-3 uger bagude, og så få dage efter sætte 100 kroner på i rykkergebyr.
Som man råber til en fodboldkamp: [klap...klap klap...klap klap klap klap klap KLAP] SVIN!
10.2.05
 
Sådan er det bare
Der er godt med arbejde for tiden, og det er dælme dejligt. En gang i mellem kunne jeg da godt bruge en fridag, men på den anden side skal jeg jo heller ikke brokke mig over at der endeligt er arbejde til 5 dage i ugen.
Lav sæson på Lego, men alligevel bruger de flere vikarer end normalt. Der er mange kvinder/damer blandt dem der arbejder der - vi er faktisk kun 2 mænd. Mig....og så Henry. Lad mig fortælle dig om Henry:
Henry er (tror jeg) omkring 40-45 år, vejer omkring 130 kg, er karseklippet, lille overskæg, og går altid i arbejdsbukser. Når jeg møder Henry om morgnen når jeg ikke at sige noget før han har råbt godmorgen til mig. Når jeg kommer og siger til ham at en af maskinerne strejker, IGEN, siger han hver gang "NÅ, så må vi jo have et kig på det". Han bliver ikke sur over at jeg ikke selv kan fikse det hele.
Når der er rigtig meget fart på linien og der endelig bliver 15 sekunders ophold, er Henry straks på benene og henne for at høre om man kan følge med og kan holde til det.
Da jeg første gang så Henry tænkte jeg, at han var en af dem som straks er over dig, hvis det ikke går helt hurtigt nok, hvis jeg laver for mange fejl, eller bare generelt en knotten mand.
Boy was I wrong...
9.2.05
 
Det var så det valg
Nu er det overstået - gudskelov. Hvor bliver jeg hurtigt mæt af valgspots i radioen, og dejlige runde emner.
- Vi skal gøre folkeskolen bedre.
- Vi skal drage omsorg for de ældre.
Hvordan skal man kunne gennemskue politikkernes personlige ambitioner for den kommende valgperiode udfra sådanne valgslogans?

Vi valgte at se valgaften på DR1 i aftes. Her havde man så valgt at ansætte en kvinde, hvis eneste job var at fortælle os hvad vi kunne se på skærmen. Ved hver indkommende resultat læste hun hele pivtøjet igennem, selvom vi fint selv kunne læse det. Når vi så billeder fortalte hun ting som "her ser vi anders fogh som går ned af en trappe for at komme hen til bagkanten af scenen, og han er omgivet af et stort opbud af pressefolk" - NO SHIT LADY??

Jeg følte mig helt pinligt berørt over det af dumme spørgsmål som kom fra journalisterne hver gang en politiker ankom til et parti. Både Løkketoft og Fogh brugte laaaaang tid på bare at komme ind, og sagde udtrykkeligt at de ville sige noget når de kom på scenen. Alligevel mente samtlige journalister og fotografer at de var nødt til at lave en slags klynge på dem, for at få endnu et billede, samt få lov at stille endnu et spørgsmål som ikke besvares.
Jeg synes det var pinligt.
8.2.05
 
Valgfest hos JOKIH LISTEN
Mine kære vælgere.
I dag er det tirsdag den 8. februar, og vi skal til valg i Danmark.
Det er en festdag for danskerne - en dag hvor vi fejrer demokratiet i et frit land.
Derfor inviterer jeg naturlivis til valgfest i aften på den gamle englandsfærge, hvor der er plads til os alle.


Men selvom det er en festdag i dag, er det også en sørgelig dag - det er en sørgelig dag for de vælgere som blindt vælger at tro på
min modstanders valgløfter, som de fleste nok har gennemskuet som det rene bluf. De er simpelthen uladesiggørelige.
Min modstander har talt om en skatte-udestue, og i de flestes sind er der nok ikke tvivl om at en udestue bliver brugt til at fremvokse planter som ellers ikke kan gro når der er frostvejr. Det er altså en fortsat opgroning i skatten som min modstander har lagt op til, i modsætning til JOKIH LISTEN's skatte-hems, hvor skatten kan falde til ro, og tage sig en lille lur, og så komme ned når den er klar igen.
Min modstander snakker om "borgerløn på 25.000 kroner/måned". Det mener jeg slet ikke at tiden er inde til. Desuden nævnes ikke med et eneste ord finansieringen af et sådant projekt.
Min modstander har også lovet solskin hver dag fra 1. maj til 31. september. Jeg tror i virkeligheden ikke min modstander har taget landmænd, skaldede- og ældre mennesker med på denne slingrekurs, for det er naturligvis ikke en holdbar løsning for disse mennesker.
Husk det, når du sætter dit kryds i dag.

NYESTE VALGLØFTE FRA JOKIH:


7.2.05
 
JOKIH møder pøblen

Så kom det store vælgermøde, hvor JOKIH møder pøblen.
I debatten kom emner som

Så husk at sætte dit kryds ved JOKIH i morgen - intet er endnu afgjort,o g vi har brug for DIN stemme.
6.2.05
 
JOKIH's valgflæsk
Min modstander i denne valgkamp har tilsyneladende valgt at bruge nogle af mine valgløfter til de danske vælgere. Her fra JOKIH LISTEN tager vi skarpt afstand fra P-listen og disse ufine metoder.
Ikke desto mindre er jeg parat til at overgå de løfter der er givet fra min modstanders side. Sådan er det jo i en valgkamp - løfter skal overgåes.
Derfor ser mit valgprogram nu ud som følgende:


Stem på JOKIH - JOKIH, for det BEDSTE Danmark.5.2.05
 
The Movie
Hvem her har set filmen "Coneheads"?
Jeg synes det er en kultfilm ud over alle grænser, og jeg kom i går til at bestille dvd-udgaven :-)
Call me a neird!

3.2.05
 
Ubehageligt
Da vi kørte på arbejde fra Esbjerg til Billund her til morgen var det ret tåget, hvilket jo absolut ikke er fedt vejr at være chauffør i, men den tjans har jeg nu en gang.
På vejen hjem sagde en af pigerne "nu er tågen da også lettet, for det var da en hæslig køretur på vej herop", hvor efter jeg svarede "ja, det var lettere ubehageligt".
Herefter gik diskutionen i bilen, om hvorvidt ordene "lettere" og "ubehageligt" kunne passe sammen. Hendes argument var at ordet "lettere", hvis man gradbøjer det, ikke passer sammen med "ubehageligt".
Jeg mener jo så at der sagtens kan være flere nivieauer af "ubehagelogt", så som:

Hvem har ret? For det er da lettere ubehageligt ikke at vide det...


1.2.05
 
Kender du det?
"Ladies and gentlemen, this is your captain speaking. Welcome to
Flight Number 293, nonstop from New York to Los Angeles. The weather ahead is
good and, therefore, we should have a smooth and uneventful flight. Now sit back
and relax - OH, MY GOD!" Silence followed and after a few minutes, the captain
came back on the intercom and said, "Ladies and gentlemen, I am so sorry if I
scared you earlier; but, while I was talking, the flight attendant brought me a
cup of coffee and spilled the hot coffee in my lap. You should see the front of
my pants!" A passenger in Coach said, "That's nothing. He should see the back of
mine!"
Powered by Blogger