Jokihs dagbog
30.9.05
 
Hvad der sker når man IKKE vil købe reklame i Hvem Vil Være Millionær
For noget tid siden skrev jeg om at man tilsyneladende nu også kan købe sig en reklameplds i Hvem Vil Være Millionær.
I mandags var så svaret på hvad der sker når et firma siger NEJ til at købe en reklameplads i programmet:

Hvilken bil blev i sommers kendt for at selvantænde? (eller noget i den retning)

Så kan de lære det :-)
29.9.05
 
Øvelsespraktik
Så er det fastslået. Vi har indgivet prioritetsønsker for hvor vi ønsker at afholde den kommende øvelsespraktik på 3 måneders varighed.
Jeg har søgt at komme i børnehave eller børnehaveklasse, for ligesom bare at få prøvet det. Senere hen på studiet har vi 2 x 6 måneder, hvor jeg regner med at vælge noget specialpraktik et sted.
I dag fik vi så at vide hvor vi kommer hen i de første 3 måneder her, og jeg skal i en børnehaveklasse i Ribe. Lige nu er jeg ret spændt på hvad jeg forventer mig, og hvad jeg i grunden skal forberede mig på. Det må tiden vise, men jeg glæder mig da lidt til at komme ud og prøve lidt rigtigt arbejde i genren.
23.9.05
 
Fredag
Humøret har det bedre igen, men det har taget et par dage at komme ovenpå, selvom jeg tror jeg har fået tænkt og bearbejdet en del de sidste dage.

I vores gruppe på uddannelsesinstitutionen blev vi i dag færdige med vores projekt på tema1, hvor vi undersøger indlæring af tal og bogstaver i børnehaven. Det har faktisk været meget interessant, og med et lidt andet resultat end vi havde ventet.
Vi har fået os en rigtig god gruppe, men når vi på tirsdag afleverer vores projekt skal vi i nye grupper. Den 7. november skal vi ud i 3 måneders øvelses praktik, så derfor skal vi nu i grupper med nogen som skal inden for det samme område som os selv. Jeg glæder mig til at komme ud og få lidt erfaring med børn. Jeg har endnu ikke lagt mig helt fast på præcist hvad jeg vil arbejde med en gang når jeg er færdig, men jeg synes ihvertfald at det er med at prøve nogle forskellige ting i praktikken mens jeg har muligheden.

Efter skole i dag var vi et smut i Freuds, som er fredagsbaren på skolen. Det er sgu hyggeligt at socialisere lidt med klassekammeraterne.
På vej hjem rendte jeg ind i vores nye nabo, som var igang med at sætte hegn op i forhaven, som ligger ved siden af vores. Da hun flyttede ind var der lidt træer, en mosbegroet græsplæne, og en grim hæk, som var uden blade den første meter op. Alt dette fik hun fjernet, og lagt en slags granitsten istedet, og det skal ikke holdes. Men når man deler en hæk på langs i midten ser den tilbageværende del ikke kønt ud, så derfor var hun ved at sætte et hegn op ind til vores del af haven.
Som jeg nu har for vane hilser jeg jo altid, og inden jeg vidste af det skulle jeg da lige ind og se huset og haven bagved, som hun også havde lavet om. Så vi fik os lige en snak om vind og vejr, udlejere, børn (hendes) og den grimme mur som adskiller vores baghaver fra hinanden. Vi blev enige om at den skulle vi have gjort noget ved til foråret.
Derved har jeg nu også fået hilst på vores nye nabo - flinke dame :-)

Alt i alt en dejligt fredag, med dejligt vejr og det hele. Det eneste der er knap så dejligt er aftenens program på TV2 :-(
21.9.05
 
Underlig dag
Synes jeg har haft en meget underlig dag i dag. Jeg tror det startede med en drøm i nat, som jeg ikke lige har lyst til at dele her, men jeg synes mit humør har været ret nede det meste af dagen, og jeg har tilsyneladende nogle tanker som mangler at blive tænkt igennem og bearbejdet. Håber på bedre humør i morgen.
19.9.05
 
Køb en reklameplads
Som jeg før har skrevet, så iriterer reklamer mig enormt meget, og især når man prøver at luske dem ind alle vegne. Man har muligheden for at lade være med at læse dem der kommer i postkassen og man kan sådanset også bare skrue væk fra fjernsyns- og radioreklamer. Her til aften blev der så pirret lidt til min iritation da vi sad og så TV2 udsendelsen Hvem Vil Være Millionær. Nu kan man tilsyneladende også købe sit navn ind på et af de lette 5 første spørgsmål. For at være helt sikker kan jeg her nævne de 3 der dukkede op i aften:
- Hvilket firma bruger sloganet "når du er sulten for sjov"?
- Hvad kan man slå op på adressen www.dmi.dk?
- Hvilket produkt producerer Kohberg-fabrikken?

Det er sgu da til at brække sig over at man rent faktisk kan købe sig til en reklame i sådan et program, hvor det skulle forestille at være et seriøst spørgsmål - produckt placement, hedder det vist, men jeg synes denne her er for iøjnefaldende, og det er sgu billigt af TV2 at sælge ud på den måde. Gad vide hvad det koster.
16.9.05
 
Myte #3
Hende: Nå hvad skal du så til at læse?
Mig: Jeg skal læse til pædagog.
Hende: Nåårh, lærer.
Mig: Nej, det hedder en LÆRER. Jeg skal læse til pædagog.
Hende: Nå.....altså sådan en rigtig....pædagok!


Pædagog er IKKE det samme som lærer, og det hedder ikke [pædagok]!
14.9.05
 
Myte #2
Julie var hurtig, og spottede myte #2:

Pædagoger har fjällräven rygsække!

Jeg har endnu ikke set nogle af den slags på skolen, men jeg har dog set en Dolce & Gabbana, så det er sgu nye tider.
13.9.05
 
Myte #1
Pædagoger går ikke pr. definition i grønne sweatre med læderlapper på ærmerne.
TRO MIG! Ihvertfald ikke de nye af slagsen.
7.9.05
 
RASK
Så var det den store dag - samtale om...ja sådanset hvordan min fremtid ser ud.
Og gudskelov var beskeden "der er ikke noget kræft der har spredt sig, og scanningen fortæller at der ikke er kræft andre steder i kroppen".

Fuck hvor blev jeg bare lettet. Det var simpelthen bare den bedste nyhed, og jeg har gået rundt med et smil på læben hele dagen, tror jeg.
Fremtiden står åben igen - jeg kan fortsætte med den uddannelse jeg netop har taget hul på, uden at skulle koncentrere mig om sygdom der kan tage livet af mig. Jeg føler virkelig at mine skuldre er kommet op på plads igen, og jeg kan trække vejret frit - jeg er bare kisteglad.

Helt problemfrit bliver det dog ikke i fremtiden. Jeg skal gå til kontrol-scanning de næste 5 år, for at være sikker på at der ikke er noget.
Blodbanken ringede også i dag og mente at det var længe siden jeg havde aflagt dem et besøg. Jeg tilbød at komme efter min samtale, men da de havde fået min historie måtte de desværre meddele mig at jeg ikke kunne være doner når jeg havde haft kræft - uanset om det var helbredt eller ej. Det synes jeg er lidt ærgeligt, men der er jo selvfølgelig andre mennesker som skal have det blod, og det er jo ikke fedt hvis det en gang viser sig at det kunne smitte den vej - hvad ved jeg. Det er nok en god ide at være på den sikre side.

Nu skal aftenen nydes med en øl eller 2, og intet kan ødelægge mit humør - om så landsholdet taber. I DON'T CARE :D
6.9.05
 
Så er det i morgen....
I morgen kommer samtalen på sygehuset.
Den samtale hvor jeg får at vide om sygdommen har nået at sprede sig til andre dele af kroppen, eller om det bliver ved det de allerede har fjernet.
Jeg synes det er enormt svært at forholde sig til som 28 årig at kunne få at vide at man har en livstruende sygdom i kroppen, og måske skal igennem en ret alvorlig behandling for at blive rask. Jeg mener - jeg er lige startet på en ny uddannelse, og har fået tankerne spredt lidt siden jeg startede på det, og er faktisk gået hen allerede og blive ret glad for det, selvom jeg i starten synes det var forvirende og uorganiseret. Det er sgu ikke noget jeg vil til at afbryde nu, og skal til at genoptage senere. Nu er jeg igang - jeg kender de andre - jeg har fået sat farten op på vejen - lad mig nu tage nogle flere kilometer inden jeg skal holde ind.

På den anden side, så er det en gave jeg har fået foræret.
Hvor er problemer med 28 øres stigning i benzinprisen dog uendelig lille.
Hvor latterligt lille er problemet når vi brokker os til vores udlejer over at malingen skaller af på ydersiden af huset.
Hvor bliver jeg ked af at høre folk i en kø skændes om hvem der burde stå forest på grund af flest eller færrest varer.
Hverdagens problemer synes for mig i øjeblikket at være ret små, i forhold til de udfordringer der fra i morgen KAN være en realitet, men forhåbentlig ikke bliver det.
Jeg føler ventetiden lang...
3.9.05
 
Så kom den endelig
Lige siden vi var i biografen og se filmen har jeg ventet på at den skulle komme på DVD så jeg kunne få et gensyn med den film jeg tror har haft størst påvirkning på mig - side om side med Schindlers List.
Også denne gang har Der Untergang gjort et stort indtryk på mig, selvom effekten ikke er helt det samme som når man sidder i biografen og er 100% fokuseret.
Naturligvis var jeg nødt til at købe den extendede udgave med ekstramateriale, bare for at se hvad der er om det. Nu mangler jeg så bare at få den del af det set.


Hvis du ikke har fået den set endnu, så kan jeg varmt anbefale dig det.
1.9.05
 
Første skoledag
For 5. gang i mit liv havde jeg i dag første skoledag på en ny uddannelse - pædagoguddannelsen.
På forhånd har jeg lyttet til mange fordomme om netop denne uddannelse:
- Kan du da spille guitar?
- Skal du så have sådan en sweater med læderlapper på ærmerne?
- NÅÅÅÅRH, lærer....
- Pædagok...
Der er mange af dem, og jeg havde også selv en god håndfuld med i tasken.

Jeg ankom, fik udleveret en studiehåndbog og et hæfte samt en faktura på 400 kroner for de 2 ting (WTF man!!!), og blev sendt videre ned af gangen til "rundetårn" som de kalder det runde auditorium - meget opfindsomt. Her sad vi så 4 klasser, da rektor holdt åbningstale og bød os velkommen. Derefter var der morgensang, selvom klokken var 12:45, og vi skulle naturligvis aaaaalllle sammen synge med.

Herefter lidt mere fra rektoren, en vittig lærer holdt en kort tale, og underviserne blev præsenteret, og så daffede vi, hver klasse for sig, af til vores klasser med vores underviser.

Da vi endelig fandt fremt til et lokale vi kunne bruge stod den på 1½ times kedelig information om ditten og datten, og alle elever blev præsenteret for klassen af sidemanden - en meget fin måde at gøre det på.

Alt i alt en ganske fin og kedelig introdag - præcis som den slags nu skal være.
Rent personligt synes jeg at jeg har lidt svært ved at finde roen til at fokusere 100% på studiet. Det er på onsdag jeg skal til samtale på sygehuset og her får jeg den endelige "dom". Hvis det hele er i orden som det skal være, så kan jeg fokusere fuldstændigt på studiet, men jeg kan ikke lade være med at tænke på "hvad nu hvis..." og man skal til og igennem en eller anden form for behandling som tager tid og kræfter, mens studiet måske skal udskydes eller ihvertfald nedprioriteres.
Jeg håber på at have mere ro i kroppen og sindet om en uge - lige nu flyver tankerne ihvertfald.

Powered by Blogger