Jokihs dagbog
30.6.06
 
Og så venter vi bare og håber det bedste...

27.6.06
 
Hos Quickpot
Mig: Hej. Olieskift på Volvoen derude?
Mekanikker: Ja, der kommer nok til at gå en time, for jeg har lige nogle andre biler inde.
Mig: Okay, så henter jeg den bare senere i eftermiddag.
Mekanikker: Helt okay, så sørger jeg for den er klar.
Mig: Og det skal bare være den billige til 250 kroner.
Mekanikker: Yep...


3 timer senere....og en anden mekanikker.

Mig: Hej. jeg skulle hente volvoen - efter olieskift?
Mekanikker: Ja, den er klar til dig. Nu skal jeg lige lave en regning
......(lang tid gik, og en tur på værkstedet efter en æske)...ja, 350 kroner!
Mig: Nej for der står det koster 250 kroner.
Mekanikker: Ja, men det er fordi din bil skal bruge det olie der er et trin dyrere.
Mig: Nej, min mekanikker har sagt at det ikke betyder noget ved sådan en gammel bil, og derfor sagde jeg at der bare skulle den billige på, og det sagde I også ja til.
Mekanikker: Jamen der står i bogen at der skal den anden slags olie på den type volvoer.
Mig:
(dyb vejrtrækning)...som sagt, jeg bad om at få den billige på, fordi det ikke kan betale sig at hælde dyr olie på sådan en gammel bil, og jeg bad specifikt om at få den billige på, og det sagde I ja til.
Mekanikker: Ja, men.....
(lettere opgivende).....ja......nå, jamen så må du jo få den dyre olie til den lave pris.

Fanme ja! I skal sgu ikke bare lave om på det vi har aftalt og sætte prisen i vejret for en fattig studerende.
Vi endte dog med at slå halv skade, så jeg betalte 300 :-)

26.6.06
 
En uskøn VM kamp
Til trods for alvorlig søvnmangel i weekenden havde konen og jeg alligevel trillet fjernsynet ind i soveværelset, for det er sjældent at øjnene kan holde sig åbne til den sene VM kamp.

I aftes stod den mellem Portugal og Holland.
Øjnene vippede ganske let, og jeg vågnede da Portugal scorede til 1-0, men faldt derefter mere eller mindre i søvn med Henrik Liniger og Niels Christian Holmstrøm kørende i baggrunden, og vågnede først igen da dommeren fløjtede til halvleg. Jeg fik øjnene så meget op at jeg kuunne lunte ud og børste tænder, og da jeg kom tilbage var jeg da næsten vågen igen, og besluttede at se resten af kampen, så længe jeg kunne holde mig vågen. Det viste sig ikke at være nogen dårlig idé.

En hammerhård 2. halvleg gik i gang, med 16 gule kort, og 4 røde kort. Det var skide spændende at se på, for med alle de gule kort som dommeren var nødsaget til at give, måtte der komme nogle røde, og det gjorde der så også - 4 af slagsen.
Portugal vandt 1-0, og det synes jeg egentlig var et ok resultat.

Her til morgen havde TV2 også et kort resume af kampen med i sportsnyhederne, og jeg var en anelse overrasket over hvor dårligt det indslag var lavet.
Indslaget varede 20 sekunder og fortalte om en dommer der gavmildt havde delt ud af sine kort og et mål der var blevet scoret. Af en SÅ spændende kamp som den i aftes var det simpelthen det mest sjælsforladte resume af en kamp, jeg endnu har set under dette VM. For mig svarede det overhovedet ikke til den kamp jeg havde set i aftes, og jeg kan ikke forstå hvordan en journalist kan mene at 20 sekunder kunne dække den kamp, og hvordan han kunne fortælle kampen så dårligt på de 20 sekunder han havde til rådighed.

Skuffende TV2, skuffende...

Så du kampen?
22.6.06
 
En blomstrende tid

21.6.06
 
Billeder fra havnen i Esbjerg

19.6.06
 
En festlig weekend
Lørdag stod i 80'erns tegn, hvor vi var til A Day In The 80's i Vognsbølparken i Esbjerg.

Jeg blev hentet kl. 10 af min gamle ven og kollega Bo, og så tøffede vi ud i et kolonihavehus og fik morgenmad sammen med en flok piger som også skulle med. Det er jo et fornøjeligt stykke Danmark at komme ud i sådan et kolonihavehus, og vi nød morgenmaden på græsplænen i det gode vejr.

Festivallen startede kl. 12, og lidt over 12 bevægede vi os de få kilometer fra haven til festpladsen, hvor Nanna var igang med at optræde. Det var ikke noget videre at råbe hurra for, men det var fint opvarmning for os, og vi fik noteret os at øl var SÆRDELES dyrt - 35 kroner for lidt under en flaskeøl, og en kande med 6 glas kostede 175 kroner ( plus kande). Men vi fik da hentet de første kander og nød at være udendørs.

Efter Nanna kom Tony Hadley, som i sin tid var kendet fra bandet Spandau Ballet. Stemmen var let genkendeligt, og han spillede ikke kun de 3-4 numre som Spandau Ballet var kendt for, men også noget mere nutidigt musik, og generelt bare et par fede numre. Det var en uventet god koncert.
Dodo entrerede så scenen, men dem har man jo oplevet masser af gange, og det var som det nu altid er - ganske okay, men så heller ikke mere.

Næste større band var Level 42 - det vil så sige at det var stemmen og basisten fra dengang, Mark King, som havde taget et band med. De startede med at spille en del ukendte numre, men med fed lyd, og monster god behandling af bassen.
Hen mod slutning kom hittet Something About You, som elegangt gled over i deres helt store Running In The Family og sluttede af med endnu en af de store, men som jeg ikke lige husker hvad var for en.
Det var ihvertfald en fed koncert også.

Vi var også i eldoradoteltet og se Danmark-Uruguay, men da det er lyst i et telt kan man ikek se noget som helst på en skærm derinde, så det var lidt ærgeligt, for det var ellers en fed gimmic det havde været.
I teltet kunne man også opleve 80'er DJ's, Joakim Hediger, Dan Rachlin med flere. Også Mylle himself var inde og lege gæste DJ, og alle var med på den værste og skrålede med på alle sangene. Det var en fed stemning at være midt i.

På scenen oplevede vi også Kim Wilde - hun så jo godt ud og sang også fornuftigt.
Rocazino dukkede også op på scenen, og hvert nummer var som en rejse tilbage i tiden, for de lød allesammen fuldstændigt ligesom på pladen, men det var fedt. Ulla Kold sang stadigvæk rigtig godt, og de er nu på danmarksturne med over 45 stops.

Da Rocazino var færdige gik vi igen i eldoradoteltet og dansede lidt, og tog så derefter hjem, lige da The Human League skulle på scenen. Det havde været en lang dag, og efter nogle kander med øl, dyrt og dårligt mad, masser af frisk luft og en cigar-tyk stemme var det på tide at få hvilet ud under egen dyne.
Konen og jeg gik ned og fik en hurtig bid mad på en grilbar ikke langt derfra, og var så svineheldige at få prejet en taxa lige da vi kom ud.

Jeg ville gerne vise dig nogle billeder derude fra, men jeg havde ikke kamera med, og det var nok også godt nok jeg ikke havde det, fo jeg var sgu ikke helt ædru.
Men jeg så dog Christer derude, og mon ikke han loader et par billeder op på sin side, når han har sorteret iblandt de 500 han tog.


Hjemme på matriklen er murerne for alvor kommet i sving med at pudse huset op, for på fredag kommer brolæggerne og lægger sten hele vejen rundt om huset, så der skal de være færdige. Godtnok holder de nogle øl-pauser, men det gør den slags jo, og så længe arbejdet også skrider frem er det godt nok for mig. Det pynter ihvertfald.

Her et lille statusbillede mandag middag.
14.6.06
 
Foto
Så har jeg fået mit nye kamera, og er så småt begyndt at knipse billeder.
Her får du lige et prøveshot jeg lavede i eftermiddags, ganske hurtigt.

Jeg regner med i nærmeste fremtid at oprette et slags billedalbum her på siden.
Nogle gode råd i den retning? Software? Web? Hvad er erfaringerne?
Og hvad synes du om prøvebilledet (klik for større udgave)?


13.6.06
 
Kommer stille og roligt til kræfter igen
Det har været en hård tid.
Det meste af sidste uge gik med at gøre klar til den store havefest som vi holdte i lørdags. Der skulle handles ind, forberedes mad, stilles telte op, lægges gulv på plænen, hentes 500 kg is på havnen, hentes mad, hentes grill, og det tager sgu tid altsammen.
Da lørdagen endelig kom gik den bare enormt hurtigt.
Vejret var perfekt, isen tilpas kold, der var drikkevarer nok og alle gæster var bare glade og i dejligt sommerhumør.
Vores oplevelse var at det var en feeeeed fest.

Efterfølgende fulgte så igen et par dage med arbejde - denne gang oprydning. Det var ikke helt så hårdt som opsætningen, men da man stadigvæk var lidt balret fra festen, så var det sgu hårdt nok alligevel, og så i den varme - phyu....


I torsdags sagde jeg ja til at købe et brugt (men dog nyt) Canon EOS 350D kamera, og sælger gik torsdag ind til TNT fragtservice for at sikre at forsendelsen blev behandlet ordentligt, og at pakken HELT SIKKERT ville komme frem til mig fredag.
Det gjorde den så ikke. Den kom faktisk ikke før igår, og der var jeg ikke hjemme. Et opkald til afdeligen i Kolding fortalte mig at de ikke kunne sige hvornår på dagen budet ville komme igen, så istedet drager jeg nu til Kolding for at hente pakken på centralen der. 213 kroner kostede det at være sikker på at pakken kom fredag - flot TNT - ikke lige jeres bedste stund, hva...

Men det passer nu meget fint at svinge forbi Kolding og hente det, da jeg skal til Vejle i dag, og have svar på den seneste CT scanning, som forhåbentlig bekræfter at jeg fortsat er ved godt helbred. Jeg er dog en smule iriteret over at skulle til Vejle for 5 minutters samtale, men jeg har dog i hovedet fået den vendt til noget godt:
- Al behandling er gratis for mig.
- Jeg FÅR den behandling der skal til.
- Meningen med at sende mig til Vejle er at al ekspertise så er samlet der, og kan håndtere sagerne bedre.

Så det gør ikke så meget når først lige man vender den. Jeg vil dog alligevel lige høre dem og jeg ikke bare kan gå til kontrol i Esbjerg, så længe der ikke er noget at komme efter - det er da muligt det kan lade sig gøre.
Når nu jeg er i Vejle vil jeg også lige besøge en gammel kollega, som arbejder på Radio VLR deroppe - nemlig Claus Nielsen - en gammel Victor-mand som jeg har haft mange sjove timer sammen med siden vi lærte hinanden at kende i 93/94-stykker.

Dagens positive: GODT VEJR - hvor er det dejligt :D
6.6.06
 
Ikke nemt...
Hej Jakob
"Desværre" blev kameraet solgt i dag.
Dbh Jonas

Hej
Kameraet er desværre solgt. Jeg har været på kursus i weekenden og har ikke fået fjernet annoncen.
Fortsat god ferie.
Henrik

hej jakob... kameraet er solgt. fortsat god jagt.

hejsa, kameraet er solgt
vh Morten


Det er sgu ikke nemt at blive ejer af et brugt Canon EOS 300D kamera!
3.6.06
 
Gennembrud i buske-sagen
Lyset er stadig tændt på kontorerne i sikkerhedsvæsenet.
Der arbejdes nemli fortsat på højtryk for at få de sidste detaljer i buske-sagen på plads, selvom chefundersøgeren over for Jokih og Co betragter sagen som "så godt som opklaret".
- I vores grundige efterforskningsarbejde har vi afhørt mange folk rundt om gerningsstedet, og mange af dem har ikke været særligt villige til at samarbejde med sikkerhedsvæsenet, og det har neturligvis vanskeliggjort vores arbejde, siger chefundersøgeren, som også har skelet til USA, hvor en lignende sag er under optrevling.

Men fredag formiddag fik sikkerhedsvæsenet altså det gennembrud i sagen de havde håbet på. De fik fat i den udlejer som blev efterlyst for nogle dage siden, og han har tilsyneladende forklaret at det var en planlagt aktion der var foregået mod forhaven, som jo snart skal moderniseres og gøres vedligeholdelsesfri af netop udlejeren.

Overfor Jokih og Co beklager udlejeren det manglende informationsniveau.
- Set i bagklogskabens udeligt klare lys kan jeg godt se at jeg nok burde have været bedre til at informere beboerne i ejendommen om at disse tiltag nu ville begynde, og det har kostet mig omkring 3 kvarters søvn i nat, siger udlejeren, som ellers ikke virkede videre tynget af sagens omfang.

Det er på denne baggrund at sikkerhedsvæsenet altså nu betragter sagen som "så godt som afsluttet". Dog mangler man stadigvæk at finde ud af hvor de mange roser og buske i øjeblikket befinder sig, og om de har det godt.

Case closed...
1.6.06
 
Sagen eskalerer!
Igår kunne vi her på JokihWorld fortælle historien om busketyverierne fra forhaven.
Efter nyheden kom frem i medierne udtalte Jokih at han ville forsøge at iværksætte et privat vagtværn til at passe på resterne af forhavens planter, men allerede før et eventuelt værn kunne blive etableret slog bagmænd igen til mod forhaven, og denne gang gik de mere voldsomt til værks end sidst:


Jokih selv kunne her til eftermiddag konstatere at vandaliseringen af forhaven var forøget kraftigt i forhold til gårsdagens aktion, og at yderligere 2 buske er forsvundet, samt et endnu ukendt antal roser som også stod placeret i forhaven. De 2 buske som i dag er forsvundet er cirka 8 gange større hver, end busken som igår eftermiddags forsvandt sporløst fra forhaven.


Også de mange roser som er forsvundet vidner om professionelle bagmænd, som intet middel skyer, for at få det de vil have, og "i dag fik de altså bare hvad de ville" konstaterede en rystet Jokih her til aften.
Flere af roserne var først blevet plantet sidste sommer, men knap halvdelen har stået foran huset i flere år, men alle er de altså forsvundet.

Sikkerhedsvæsenet ønsker i dag ikke at gætte på hvem der mon kan stå bag, men de er dog sikre på at der er tale om organiseret tyveri.
- Vi har flere indicier som pejer i retningen af at dette her har været organiseret, og derfor vil vi selvfølgelig forhøre os i de kredse som normalt har et stort forbrug af buske og lignende for at se om der florerer roser for tiden, siger chefundersøgeren i sikkerhedsvæsenet. Han ønsker hverken at be- eller afkræfte at Hokus Krokus programmet er blandt de mistænkte, men flere spor peger dog i den retning, erfarerer Jokih og Co.
Blandt andet underbygger dette billede, som tidligere i dag blev lækket fra sikkerhedsvæsenet, at der er tale om organiseret tyveri.På billedet ses tydeligt spor efter et bæltekøretøj, og sikkerhedsvæsenet bekræfter dog også at det kun er i særlige kredse at den slags benyttes.

Jokih og Co mangler nu bare et tilbagekald fra udlejeren af ejendommen, for at se om han skulle være involveret. Mere om den sag i de nærmeste dage...

Powered by Blogger