Jokihs dagbog
31.12.05
 
På'n igen
Jeg glæder mig helt til at tælle hvor mange upersonlige sms'er jeg får i aften med "godt nytår til dig og din familie", hvor mit nummer også er blevet krydset af på listen i telefonbogen ;-)
30.12.05
 
Byttehelvede
Igen i dag havde jeg den udsøgte fornøjelse at stå ved en kasse og vente på folk som simpelthen ikke kan forstå at der er visse regler for under hvilke omstændigheder man kan få penge retur for en julegave, eller få varen byttet.

Da jeg var i Imerco den anden dag kom der et klassisk eksempel.
Kunden, en lettere kraftig pige på omkring 20 år, kom frem til kassen med en elektrisk tandbørste som hun gerne ville have pengene tilbage for. Ekspedienten sagde at så skulle han bruge en bon. Pigen svarer at den sidder på varen, hvorefter ekspedienten forklarer at det kun er en byttebon. Hvis hun skal have pengene tilbage så skal hun have den rigtige bon med, som vedkommende der har købt pakken har fået udleveret der.
Herefter kommer hun med det lamme svar at der aldrig er blevet udleveret en bon, anden end den der sidder på varen.
I ren trodsighed ringer hun til ham der har givet hende gaven, mens 5 mennesker venter i køen bag hende. Hun forklarer ham med en bebrejdende stemme at hun skal bruge den rigtige bon, og viderebringer derefter svaret fra den anden ende af telefonen til ekspedienten: "han har aldrig fået nogen bon da han købte den her pakke"!
Diskussionen fortsatte et stykke tid, og pigen gik stærkt uforurettet derfra med et tilgodebevis til samlige Imerco-forhandlere i Danmark på knap 700 kroner.

I dag var det så i Silvan den var gal. En ung pige stod ved kassen, som også fungerede som information. Vi stod vel 4 i køen, og en stod ved informationen med en returvare - en zinkbalje af en art. Pigen bad om en bon på varen, som ikke var forsynet med byttemærke eller noget. Han havde ikke nogen bon, og kunne derfor hverken få pengene tilbage eller byttet varen, da han ikke havde noget som helst bevis for at den var købt i Silvan. Efter en diskussion hvor det efterhånden gik op for manden at han ikke en gang kunne få et tilgodebevis til butikken blev han så sur at han smækkede hånden i disken og tog sin balje og gik sin vej.

Jeg synes det er lidt synd for de mennsker der står i butik, at der findes nogle kunder som ikke kan forstå at der bare er visse regler for bytning af varer. Nogle forventer nærmest at de har ret til ALT. De fleste læser ikke en gang byttereglerne som butikkerne ofte skriver på bonen, og så bliver de foragede når de skal bytte skidtet.

Jokih's forslag (lidt idealistisk, jeg ved det): Lad os droppe julegaverne til hinanden, og så give beløbet til nogen som virkelig har brug for det.
29.12.05
 
Ej nu stopper I sgu...
Det står sløjt til med oplevelser i Danmark for tiden.

Jeg husker tiden omkring 22. februar 2005: SNESTORM PÅ VEJ - BLIV INDE!!!
Meget snestorm blev det ikke til på det tidspunkt - ihvertfald ikke i denne del af landet.

Og også i denne tid bliver der slået storalarm for snestorm. Bæltekøretøjerne er parate, alle de store motherfuckerplove er fyldt op med den ondeste diesel, og vejsaltet venter bare på at blive brugt.
Her til aften kan jeg så se i nyhederne at Bornholm og Lolland Falster har været hårdt ramt, samt sydsjælland. Resten af landet tør jeg ikke sige hvordan ser ud.

Men dælme om ikke vi her på vestkysten endnu en gang går ramt forbi af et vejrfænomen. For at kalde det en snestorm skal der være mindst 10 m/sek i vinden, men her har der været vindstille dagen lang. Ligeledes mener jeg der skal falde 20 cm sne. Her skal vi vist være glade hvis vi af dagens snefald kan skrabe 20 milimeter op fra fortorvet.

Jeg synes endnu en gang der er blevet råbt ulven kommer. Det kan ikke blive ved. Det der "vi skaber en sensation på tv" gider jeg ikke dyrke mere.
Det der har været i dag kan knapt nok kaldes for en oplevelse.

Og hvorfor må der ikke ske noget som helst der ændrer på hverdagen? Hvorfor skal sneen absolut straks fjernes fra vejene, og salt forpeste det hele? Hvad kan der ske? Ja vi kunne jo eks få os en oplevelse på en hverdag, men nej uha nej da! Alt skal være som det plejer.
Lad det nu bare ske, og så nyd den oplevelse der kommer - det er ihvertfald min holdning.
28.12.05
 
Perfekt timing
Aldrig så snart er julen overstået før vi skal have sne.

Jeg mente bestemt der stod en sneskraber i redskabsskuret, men det gjorde der sørme ikke, og da det jo er lovpligtigt at rydde fortorvet for sne, så måtte jeg jo have anskaffet en.
Fra praktikstedet havde jeg fået en lille julegave - det var sådan en George Jensen dims til at bruge som lysholder på juletræet.
Jeg tøffede ned af vejen til Imerco og fik den byttet til en sneskraber. 2 problemer løst på en gang - taa daaa!
22.12.05
 
JuleStatus
Så er alle pakkerne købt, og de er næsten alle sammen pakket ind. Selv hunden har vi fået købt julegave til, og den bliver såmænd nok glad uanset hvad det bliver. Den har haft en hundechokoladekalender hele december, og nyder hver en bid der kommer frem, og synes ikke helt at kunne forstå at der bliver ved med at komme en ny hver dag, men samtidigt er det svært at stoppe ved et stykke hver dag.

I dag fik jeg så købt de allersidste gaver, og selvom det har været en dyr fornøjelse, så har jeg valgt ikke at stresse over det på nogen måde. Jeg synes egentlig også at jeg har haft ret god tid til det, og mit humør har det ret godt, så derfor har jeg valgt at tage det hele med et smil og nyde højtiden.

Debatten har raset en smule i det forrige indlæg omkring chokoladesmelteren, og fred være med den. Hvis den dukker op juleaften med mit navn på den skal den helt 100 byttes, men fint nok at andre kan finde gavn i den. Ingen problem for mig.

Jeg glæder mig til juleaften, som skal fejres hos søster i Viborg med mine 2 dejlige niecer og mine forældre. Vi får det rigtig hyggeligt, og igen i år skal jeg være julemand. Indtil videre har de ikke fattet det mindste mistanke til at det skulle være mig, og selvom gaven er velkommen når julemanden kommer med den, så skal han IHVERTFALD ikke med indenfor. Det er en udsøgt fornøjelse hvert år at være julemand.

1. juledag står i svigerfamiliens tegn. De gennemgår en meget svær tid i disse dage, og derfor synes især i år at det er dejligt at tage hjem og fejre jul med dem også. Nogen gange glemmer man hvor meget der kan nå at ske med andre mennesker, fordi man tager for givet at de bare er der. I år er et af de år hvor vi skal være glade for de er der, og derfor glæder jeg mig også til at hygge med dem.

2. juledag bliver vist bare afslapning - sikkert også tiltrængt.

3. juledag lyder planerne på middag i Kolding hos gode venner, og det er jo ihvertfald ikke at kimse af. Det var meningen vi alle skulle have været til Herning og se DR's sport2005-show, men de billetter var væk, så nu ser vi det nok i fjernsynet istedet, og med god mad til.

Det er vist noget af det julen 2005 kommer til at byde på. I aften skal vi mødes med gutterne og deres kærester til en lille juleøl i byen, og "hilse på hinanden". Det skal også nok blive hyggeligt.

Til slut vil jeg lige smide et link. Da jeg var i Bilka den anden dag så jeg en pose nødder som hed "GoNuts", og så begyndte en lille melodi at rulle inde i hovedet på mig, og her er linket, så du også kan synge med.

GOD JUL
18.12.05
 
Behovafskafferen
For nogle år tilbage var det den der latterlige sugekopsting til at tage en cd op af en afspiller med, og placere den i coveret.
Sidste år var det popcornsmaskinen der var åh så nem at bruge.

Og i år er det chokoladesmelteren. Hvad i alverden sker der?

Jeg snakker om gaver som folk ønsker sig, som man absolut intet behov har for.
Hvert år dukker der sådan en bunke bras frem som ingen mennesker reelt har brug for, men ønsker sig alligevel fordi at "det er da en smart ide", og året efter er den længe glemt.

Hvad forudser du der kommer til næste år? En støvsugermundstykkerenser i Georg Jensen design? En frikadellesteger? Kom med et bud...
17.12.05
 
Vrid for satan skipper, VRID!

Vi har prøvet at tage en god gammel juletradition op her i huset - at vride klejner.
Det gjorde vi så i dag, og det var både nemt, sjov, og de smager ganske fint. Jeg tror ikke der er noget at klage over.

Jeg fandt en gammel bagebog hjemme hos min mutter, og i den var der 3 forskellige opskrifter på klejner, og så var det jo bare at vælge.

Og nu er der klejner nok til både os og svigermekanikken - velbekomme.
15.12.05
 
Frustrerende bankskift
Vi er ved at skifte bank i øjeblikket, og det er tilsyneladende ikke bare så let, så man ser på hvor meget der står på de par kontoer man har, og så sætter dem over på en anden konto i den nye bank.
Der er nu gået 3 uger siden vi afleverede vores gamle dankort, og den gamle bank har endnu ikke lige fået "kigget på det", og det synes jeg dælme er for lang tid man ikke kan komme til sine penge, og have sit økonomiske overblik - omend ikke andet så for at se hvor lidt penge man har at bruge på julegaver.

Oveni det hele kan jeg se at den gamle bank lige har nået at snige et "kundebudgetgebyr" på knap 500 kroner ind.

SKIDE TAK FOR DET. Nu jeg ikke skal have jer som bank mere er det dejligt at blive opkrævet et GEBYR som jeg absolut ikke kunne have brugt på julegaver, og som jeg får absolut INGENTING for, fordi den bankdame vi havde ALDRIG skal røre mit budget igen, og aldrig har gjort det.

Jeg tror der ryger et skarpt formuleret brev afsted straks vi har fået skiftet bank, for det der er altså noget som virkelig kan få mit gode humør til at forsvinde.


Har du prøvet det? Jamen så ved du jo hvad jeg mener. Hvor almindeligt er det der kundebudgetgebyr?
11.12.05
 
Ny radio
Nå man sådan færdes på en gammel skole, og tager en tur i kælderen for at finde noget materiale, så støder man på nogle fede ting ind i mellem.

Jeg fandt dennegamle Monark radio, og fik lov at få den fordi glasset foran var gået en smule i stykker.
Den kan desværre ikke spille, men den er da en fin pyntegenstand.
.

.
7.12.05
 
Studie 1
Så er svigerinden flyttet ud af lejligheden i stuetagen, og ind på 1. etagen.
Dermed er der et værelse fri, og dette vil fredag eftermiddag, og i den kommende tid blive omdannet til Jokih's Studie 1, hvor mit lydgrej igen skal op at køre.

Huha det bliver godt...
3.12.05
 
Tilpas stiv
Kender du det med at være til fest, hvor du har fået præcis så meget at drikke at du er i et fornøjeligt humør?
Ikke så meget så du er pinlig, ukoncentreret, så det hele snurer rundt, så du siger ting du vil fortryde?
Men bare lige præcis så meget så man er i et rigtig festligt humør hvor man har det sjovt...

Det var en god fest i går :-)
1.12.05
 
Så sig dog nej....
Jeg har et eller andet med ikke at kunne sige nej til nogle ting.

I vores klasse skulle der vælges mindst 1 medlem til De Studerendes Råd. Vi valgte så, da der ikke var andre som meldte sig, mig og en anden, for nogen skulle jo have posten, så jeg tænkte "fint, jeg tager med til nogle møder og sådan, og nu er vi 2 så vi kan skiftes lidt til det".

i dag var vi så til ordinær generalforsamling, og der skulle vælges folk til bestyrelsen og folk til at sidde med i forskellige udvalg som har stor betydning for vores uddannelse.

Og da jeg så åbenbart har svært ved at sige nej, lykkedes det mig tilmed også at blive sekretær og sidde med i IT-udvalget. Flot! Som om min tid ikke er knap nok som den er i forvejen. Rygklap til mig - klap klap klap...

Powered by Blogger