Mexicansk tallerken

Mexicansk tallerken med majssalse
En lille tur til Mexico, og en stærk oplevelse. Lav selv din majssalsa, og nyd den med et godt glas rødvin til. Rigtig hyggemad. Til fire personer.
 

DU SKAL BRUGE:
Fire gode koteletter uden fedt
to finthakkede skalotteløg
to-tre finthakkede hvidløgsfed
lidt grønsagsfond
en dåse hakkede tomater - gerne med chili
cirka 200 gram frosne løse majs
chilipeber - ancho style
oregano
tre peberfrugter i forskellige farver
en agurk
mexicanske chips - gerne tortilla

Først en hjemmelavet majssalsa: Svits løg og hvidløg i lidt fedtstof i en gryde, og kom lidt vand samt grønsagsfond ved. Tilsæt så majs, tre teskefulde chilipeber og lidt oregano. Der skal være så meget væde ved, at majsen er dækket, men ikke svømmer. Lad det koge ti minutter uden låg. Tilsæt så tomaterne, og lad det koge videre i fem minutter. Smag til med salt.

Koteletterne brunes på begge sider, drysses med chilipeber, og steges ved jævn varme i cirka tre minutter på hver side. Lad dem hvile et par minutter inden servering.

Peberfrugterne skæres i mindre stykker, og svitses på en pande med lidt olie, til de lige nøjagtig begynder at tage farve.

Anretning: Skær agurken i meget skrå skiver, og læg tre skiver på hver tallerken. Læg så de andre ting på, og slut af med lidt mexicanske chips.

Forlad opskrift